o intrebare!

o intrebare! | Autor: bonsai

Link direct la acest mesaj

buna marius,

voi fi scurta in formulare:

prietena mea a incheiat contractul de munca in 23 august 2007,iar noul contract e cu data de 18 septembrie 2007.intre timp remane gravida si va naste in 10 august 2008,deci are cotizate doar 11 luni la noul loc de munca.ce sanse are sa primeasca acea indemnizatie de mamici?

la locul anterior de mnca avea 6 ani de cotizare,dar nu cred ca mai conteaza de vreme ce apare o intrerupere de aprox 1 luna.

multumesc anticipat pt raspuns.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bonsai spune:

stiu ca marius e in spital,poate ca nu are timp sa-mi raspunda.

lona,ne ajuti tu cu un raspuns scurt??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Daca pe perioada august2007-- august 2008 va fi fiind asigurata totul este Ok. Asigurata inseamna orice combinatie continua de:
contract de munca, somaj, medical, prenatal....

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ili spune:

In luna aug.2007 si in luna sept 2007 realizeaza venit impozabil,
nu a lucrat luna intreaga ,deci asa se pune intrebarea
eu cred ca are dreptul ,dar nu pot sa spun 100%

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Are dreptul!(chiar are stagiu mai mare decat cel cerut de lege)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonsai spune:

multumesc pt raspunsuri,dar tot nu sunt lamurita.

august 2007 e la un angajator,iar sept 20007 la altul.apare o intrerupere de aprox o luna in care nu a cotizat sub nici o forma(somaj,concediu,etc).precizez:va naste in jur de 10 august 2008.

ce sanse are?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ili spune:

eu asa ma gandesc: la inaintarea dosarlui pt. CIC la primarie,se cere de la finante veniturile pe ultimele 12 luni anterior nasterii
- deci are
- au dreptul si cei care lucreaza cu program partial 4 ore,2 ore...
- si in luna august si septembrie a realizat venit ,cel putin cat realizeaza cei cu program redus.....
citeste:ORDONANTA DE URGENTA nr. 148 din 3 noiembrie 2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului
Incepand cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara "
(nu sunt jurista,dar anul trecut am ajutat sa depuna o mamica dosarul pt.cic,si atunci am umblat si am citit mult despre CIC.)
ce ar fi sa intrebi la primarie,chiar prin internet ,ca sa va linistiti
SANATATE VA DORESC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Corect ili. Daca apar 12 luni asigurate e Ok.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput