Nu pot sa-mi revin!

Nu pot sa-mi revin! | Autor: MarianaTehan

Link direct la acest mesaj

Am intrat pe forum si dupa toate grozaviile pe care le-am citit la aceasta sectiune, va mai impartasesc si eu una:de ieri am aflat ce a pati sora mea si nu pot sa-mi mai revin, imi vine sa pling intruna. Are 20, e insarcinata in luna a noua si tocmai a fost anuntata de prietenul ei ca nu vrea sa mai auda nimic de copilul ce va veni, sau de ea.Doamne, chiar exista asa canalii? E terminata, nu stim ce sa ne mai facem cu ea, am incercat in fel si chip sa o incurajam dar e foarte deprimata.Aveau atitea planuri, el e plecat in Italia si urma sa vina cit de curind sa se casatoreasca si acum.....nu-mi vine sa cred...
Noi suntem alaturi de ea, avem norocul unor parinti indulgenti si intelegatori, chiar daca au o situatie materiala precara, eu la rindul meu sunt casatorita si am un copil,dar o s-o ajut , insa nu stiu daca putem acoperi golul din sufletul ei si probabil al fetitei ce va veni.
Daca a-ti trait experiente asemanatoare va rog sa ne povestiti si noua poate ii voi putea ridica moralul intr-un fel.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Toata lumea stie ca relatiile nu ofera niciodata garantii 100% ca va fi "la bine si la rau, pina cind moartea ne va desparti".Deja nu mai e la moda.Trist este ca acest personaj n-a avut decenta sa astepte pina trece aceasta perioada delicata.Faptul e consumat!
Trebuie sa o sprijiniti psihic sa depaseasca aceasta situatie si sa-si vada de viata ei si a copilului, in continuare.Vezi sa nu faca vreo depresie acum sau dupa nastere.Incercati sa o tineti cu mintea ocupata.Imi pare rau!
Vine macar sa-si recunoasca fetita?Daca nu faceti-i proces de paternitate.Desi citeodata merge o liniuta decit un asemenea tata.
Numai bine,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

mariana, cind aud asemenea povesti nu stiu daca ar trebui sa ma intristez sau sa ma bucur. de ce sa ma bucur? ca a descoperit ca tatal copilului ei nu este barbatul cu care sa iti intemeiezi o familie acum, inainte sa se fi ajuns la lucruri mai murdare cum ar fi inselat, abuz de alcool, violenta sau indiferenta etc.

important este sa fiti linga ea, sa o sustineti moral, sa o ajutati si acum in ultima perioada de sarcina, si cind va fi sa nasca si cind ar fi fost important ca tatal copilului sa se fi aflat linga ea, si acasa cind va fi obosita, trista si "depresata postnatal"

altceva...nu ai ce sa faci. doar sa ii amintesti iar si iar ca viata abia incepe, ca renaste si ea odata cu copilul ei, ca acum copilul este cel mai important lucru, ca nu merita sa o lungeasca mai mult cu acest om de nimic, ca totul se intimpla pentru un motic, ca are dumnezeu grija de toate si le aseaza cum stie el mai bine...

imi pare rau de ce s-a intimplat, dar copilul nu are nici o vina, asa ca incercati sa ii canalizati toata atentia catre cel mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdalena67 spune:

Din pacate eu sunt mama unei fete care traieste o poveste aproape la fel, singura diferenta este ca fata mea este si casatorita cu un astfel de individ.Pe la inceputul acestei povesti care parca nu se mai termina am povestit si eu o parte din drama prin care trece copilul meu.Si ea este insarcinata , trebuie sa nasca la sf. lui februarie, si al ei sot a gasit de cuviinta sa plece de acasa de prin luna noiembrie.Cu toate ca el este cel care sia dorit acest copil , cu toate ca era mult prea devreme, acum chiar nu il intereseaza de copil , de soarta lui, daca Andra are bani pentru dr, pentru ceea ce este necesar unui copil.O suna sau vine la o saptamana, 2 mai mult ca sa o enerveze, decat sa o ajute cu ceva.
azi insa a depasit orice limita a bunului simt: il suna fata de ieri si ii spune ca azi ii aducem de la cineva o groaza de lucruri pentru copil si nu putem sta pentru ca eu faceam si parastas parintilor mei, si sa vina sa o ajute cu ele ptr ca erau foarte multe.ii spune ca sa le lasam la poarta ca el vine sa le bage in casa si sa le randuiasca impreuna cu ea. asa cum lati vazut voi, asa la vazut si fata mea, si dupa cateva ore de stat afara , m-a lasat taicasu cu oamenii invitati la parastas si s-a dus sa le bage in casa, el stiind ca andra nu are voie sa faca nici un fel de efort, ca a fost o sarcina cu risc, iar ca pachetele erau destul de grele: patut, leagane, tarcuri si alte nebunii, si care pana la urma sunt niste bani de care este scutit si el.Asa ca incurajatio pe sora sa se gandeasca numai la copil, ca intotdeauna se poate si mai rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaben spune:

E f trist si revoltator ca se intampla asa ceva acum cand ar trebui sa fie cea mai fericita perioada din viata ei,sa astepte amandoi venirea bebelinei pe lume....dar asa cum a zis cineva mai inainte,decat cu un asemenea om alaturi,care ii putea face mult rau si mai incolo,vreo surpriza de genu asta,dupa nastere,mai bine acum...macar stie cu cine are de-a-face....

Trebuie sa ii ocupati timpul si mintea cu altceva,cu venirea puiutei pe lume...sa nu apuce sa se consume...face f rau inainte de nastere...

Multa sanatate surorii si bebelinei ei!
Andreea si Andrei,mica mea comoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Mariana, trebuie sa fiti toti foarte atenti. Dupa nastere foarte multe femei au o stare speciala, o usoara depresie. Fac aceasta depresie si femei fara probleme...Sora ta, dupa o asemenea trauma, s-ar putea sa faca o depresie mai accentuata. Trebuie sa stati cat mai mult cu ea, sa o ajutati cum puteti, sa o ajutati sa se odihneasca. Oricum, sa fiti atenti, daca vi se pare depresiva ar fi bine s-o consulte un medic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MarianaTehan spune:

Nu dulcetica, nu vine nici macar sa-si recunoasca fetita, i-a spus ca nu are bani sa vina in tara si nici sa-i trimita, desi cistiga destul acolo.Asta este...Si eu ma gindeam la un proces de paternitate, trebuie sa vada ca nu isi poate joc dupa bunul lui plac, dar ma gindesc...oare merita deranjul sau, asa cum spuneau fetele ar trebui sa ne gindim ca poate e mai bine asa.

Mergi la inceput

Magdalena ce i se intimpla fiicei tale este revoltator, orcit as incerca nu pot sa inteleg ce e in mintea acestor specimene. Sper din tot sufletul ca Dumnezeu sa va dea taria de a tece peste aceste momente. Fruntea sus!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadiana spune:

E mai greu acum si o sa mai fie cat copilul e inca mic. Dar o sa fie o binecuvantare !!! un copil nu poate fi decat o binecuvantare.
Sora ta e tanara. Isi poate reface oricand viata. Iar sotul pe care il va gasi nu va face decat sa-i dovedeasca ca o iubeste mai mult prin faptul ca o accepta pe ea si pe copilul ei.
Trebuie sa fim optimisti, ce nu ne omoara ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Impartasesc parerea celor care spun ca mai bine acum decat mai tarziu,macar stie cu cine are de a face.
Si da ,sa intenteze proces pt stabilirea paternitatii ptr ca acel copil are niste drepturi si mamica lui trebuie sa lupte pt el.
Sa nu fie trista ,atunci cand se inchide o usa se deschide alta,poate ei ii este rezervat un viitor frumos altfel decat cel pe care l-ar fi avut langa o asemenea bestie.

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3

Mergi la inceput

Referitor la procesul de paternitate, nu prea stim multe,trebuie sa vorbim mai intii cu un avocat, dar ma gindesc ca el munceste afara si o sa fie mai greu.Sunt de acord ca un copil este o binecuvintare, am si eu unul si stiu cum este, tocmai de aceia ma consum mai mult, cind ma uit la fetita mea mi se umple sufletul de bucurie si tocmai de aceia nu pot sa inteleg specimenele astea care isi abandoneaza copii, cind ei ar trebui sa fie prioritatea nr. 1.
O alta problema ar fi ca ea nu are un an implinit in cimpul muncii, si vroiam sa va inteb(pe cele care stiti) daca se mai poate plati din urma pe cele 2 luni cit ar mai avea nevoie pina la un an.Unde ar trebui exact sa ne interesam, ca eu nu mai tin minte de la mine.
Orcum o sa va tin la curent cu derularea povestii, care sper din tot sufletul sa aiba un final fericit.pupici

Mergi la inceput