Boala Lyme sau Borelioza
Raspunsuri - Pagina 4
riana spune:
mcrissa, mergeti la d-na dr Cretu. O gasiti la sectia de parazitologie a spitalului Colentina si mai este la o clinica particulara Ecoparadiagnostic. Nu mai stiu telefonul de aici dar il gasiti pe net sigur. La Colentina nu stiu daca au kit-urile pt borelia dar la particular au sigur si elisa si western blot-urile. Eu acolo le-am facut.
Tala spune:
buna ziua,
vin cu 2 intrebari si rugaminti:
1. am un baietel de 4 ani caruia anul trecut in timp ce ne aflam la constanta in vacanta i-a aparut pe manuta un punct rosu inconjurat de un cerc rosu. Noi locuim la curte unde am vazut capuse insa nici una pe copil. Am sunat la spital dar mi s-a spus ca daca nu are simptome nu-i vor face nimic; am vb cu pediatra care mi-a spus la fel, sa nu-mi fac griji. Insa nu pot sa stau linistita si rugamintea era sa-mi spuneti ce analize ii pot face si eventual daca le pot trimite la Dl Dr. Bozsika
2. un domn pe care nu il cunosc dar care prin natura servicilui meu a apelat la ajutor in sensul ca nu are nici un diagnostic pentru suferintele sale (dureri de cap, ameteli, lipsa de concentrare, amorteli frecvente ale fetei si membrelor) - ii pot spune sa mearga la Spit din Tg. Mures (dansull fiind din Alba) la Dna Dr. Tilea Brandusa?
va multumesc mult
http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!
angel77 spune:
BUna,
Am vazut ca aceasta discutie este veche, dar sunt interesata sa ajung la BUdapesta sa iau legatura cu medicul care face investigatii pentur boala Lyme. Imi poti da detalii te rog?
Merci
marius spune:
In Budapesta este o clinica pentru asa ceva. Sau te intereseaza in mod special dr. Bozsik?
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
vevoinea spune:
Buna ziua ,
Eu am facut analize in cabinetul veterinar . Medicii infectionisti nu au vrut sa tina cont de rezultat ( am primit buletin de analiza si filme inregistrate ) Asa ca am ajuns in Germania si am repetat toate analizele pentru ca eram debusolata. S-A CONFIRMAT TOT CE MI-A SCRIS dr. Moscu ca rezultat al microscopiei.
Dupa ce am avut confirmarea am inceput un tratament dar am hotarat sa scriu aceasta "poveste " oriunde ar putea fi citita.
marius spune:
"Mi-a fost dat sa citesc si sa ma lovesc de o negare categorica a ideii de borrelioza tratabila asa greu. De la farmacisti (draguti de altfel :) … sper sa nu citeasca aici…) cu care am discutat face 2 face la medici care se grabesc sa aduca acuze nejustificate si neargumentate celor care incearca sa trateaze boala lyme si complicatiile ei.
Daca acesti medici, insetati de a-si impune “deontologia” in ciuda sanatatii pacientului, s-ar fi documentat un pic, nu din spusele pacientilor ‘ipohondri, nici din spusele ‘colegilor” ci din spusele unor teste si studii stiintifice facute si care atesta persistenta borreliei in organism prin mecanismele de supravietuire care pot fi intalnite si la alte bacterii, poate ca ar fi tratat altfel “muscatura de capusa”. (vezi forma de cocoid de la Helyobacter).
Ani de zile si ulcerul s-a crezut o boala a stress-ului pana sa fie descoperita bacteria care il provoaca. Eu unul am suferit de ulcer intre varsta de 16 si 20 de ani. 4 ani in care am incercat orice, de la ceai de sunatoare la omez, omeran, ranitidina, orice pana cand in cele din urma am gasit un medic competent si am luat 10- 15 zile de antibioterapie tot combinata (si daca imi amintesc eu bine erau tot 3 antibiotice) si de atunci n-am mai avut nimic indiferent de excesele culinare. Chiar si in ziua de azi, dupa tzashpe antibiotice luate nu am nicio problema cu stomacul.
Intorcandu-ma din digresiune, vroiam sa spun ca da, parerea mea e ca medicii care au refuzat sa fie deschisi la posibilitatea unei cauze infectioase in declansarea unei pseudo-boli prost diagnosticata merita sa fie condamnati moral. Nu cred in balivernele cu “celelalt obraz”, “sa iertam ca-s si ei oameni si nu vor sa faca rau”.
Nu! chestiunea e simpla, daca refuzi sa te informezi ca si medic, sa te adaptezi noutatilor, sa ai o minte deschisa (caci medicina ca orice alt domeniu nu e batuta in cuie pentru eternitate), SA ASCULTI OMUL CARE TI-E PACIENT si daca prin diagnosticul tau condamni un om la suferinta o buna bucata din viata lui atunci da, se cheama ca te condamn moral.
Vorbeam de studii, mai jos am extras doar cateva “citate” dintr-un fisier pe care am incercat sa-l traduc dupa originalul in engleza. Nu mi-a iesit chiar in totalitate insa orice pacient, orice medic si orice om care pur si simplu vrea sa se informeze il poate intelege.
Transformarea ‘in vivo’ a formelor chistice de borrelia în spirochete normale
Mai, 2001
APMIS, 109 (5) :383-8.
Gruntar I; Malovrh T; Murgia R; Cinco M.
Institutul de Microbiologie si Parazitologie, Facultatea veterinara,
Ljubljana, Slovenia.
Abstract
Forma chistica (numita, de asemenea, spheroplasts sau forme ‘de infometare’) si capacitatea ei de a reveni în forma normala de spirocheta mobila au fost deja demonstrate în Bb sensu lato.
Scopul acestui studiu a fost de a determina daca formele mobile de B. garinii s-ar putea dezvolta din formele chistice, nu numai în in vitro, dar de asemenea, in vivo, in cobai injectati cu forme chistice.
Chisturi preparate în apa distilata au fost capabile sa se converteasca în spirochete normale, mobile, în orice moment în timpul experimentelor in vitro cu durata de o luna, chiar si dupa congelarea-decongelarea chisturilor.
Spirochete mobile s-au izolat cu succes de la 2 din 15 soareci infectati intraperitoneal cu forme chistice, aratând infectiozitatea de chisturilor. Demonstrarea capacitatii uimitoare a chisturilor de a se transforma în spirochete mobile in vivo si rezistenta lor surprinzatore la conditiile nefavorabile din gazda ar trebui sa conduca la studii suplimentare privind rolul si functia acestor forme în boala Lyme.
——————
Citate din articolul original
“Concluzii interesante pot fi trase din rezultatele experimentelor pe soareci carora li s-au inoculat chisturi: B. garinii – forrma chistica isi mentine capacitatea de a muta în spirochete normale, nu numai în in vitro, dar, de asemenea, in vivo si, prin urmare, poate fi considerata infectioasa, cel putin în soareci.”
“Bb inactiva – in stare dormanta de chist ar putea sa fie rezistenta la antibiotice (ca urmare a activitatii metabolice scazute) si sa supravietuiesca în cadrul conditiilor aspre de mediu. Forme chistice ar putea fi, prin urmare, responsabile pentru esecurile frecvente ale tratamentului cu antibiotice si pentru recidive frecvent raportate in boala Lyme. “
Metodologia generararii de forme chistice de Borrelia burgdorferi
(1) O Brorson; (2) Brorson S.
(1) Departamentul de Microbiologie, Vestfold Sentralsykehus, Tonsberg
(2) Departamentul de Patologie, Ullevĺl Spitalul, Oslo, Norvegia
Abstract
Spirochete de Bb au fost transferate in apa distilata (106 per ml). Culturile au fost observate cu ajutorul microscopiei in camp intunecat (DFM), interference contrast microscopy (ICM) si transmission electron microscopy (TEM).
95% din spirochete s-au fost convertite in chisturi dupa 1 min, si dupa 4 ore nicio spirocheta mobila nu a mai fost observata.
Când au fost transferate într-un mediu de crestere (BSK-H), chisturile
au devenit mai mici si mai neregulate si s-au umplut cu substante organice.
Dupa 1 zi, 1 pana la 5 structuri subtiri au ‘încoltit’ din chisturi. Ele au continuat sa creasca atât în lungime cat si in grosime pâna au atins o structura normala spirochetala. În cele din urma, aceste spirochete nou-nascute s-au detasat de chisturi, timp in care mobilitatea lor a redevenit normala.
Prezenta metoda pentru a produce cantitati mari de forme chistice B. burgdorferi se preteaza pentru studii suplimentare ale acestui microb unic.
——————
Citat din articolul original
“… Formele chistice pot aparea în organismul uman si pot explica perioadele lungi de timp de latenta, rezistenta la antibiotice sau rezultate negative serologice si sensibilitate PCR scazuta.
Pleomorfismul Bb: Spheroplast, L-Form Variante fara perete celular
Mai-iunie, 1996
Infectie, 24 (3) :218-26
Mursic VP, Wanner G; Reinhardt S; Wilske B; Busch U; Marget W.
Max von Pettenkofer-Institut, Ludwig-Maximilians-Universitat
Munchen, Germania
Abstract
Avand in vedere persistenta clinica a Bb la pacientii cu Lyme în ciuda tratamentului adecvat cu antibiotice, investigatiile ‘in vitro’ ale variantelor morfologice si ale formelor atipice de Bb au fost întreprinse intr-o încercare de a afla mai multe despre variatia Bb si rolul formelor atipice în borelioza Lyme, s-au izolat borreli de la pacienti tratati sau netratati, cu diagnosticul clinic de Borelioza Lyme pus. Mai mult, degenerarea borreliilor izolate în timpul expunerii la penicilina G, in vitro, a fost analizata.
Analiza morfologica de fond intunecat si scanare prin microscopie electronica a relevat modificari diverse. Bacteriile ‘supravietuitorare’ de la un numarul mare de pacienti (60-80%), dupa tratamentul cu antibiotice au avut-o forma atipica.
Modificari morfologice in culturile cu penicilina G s-au dezvoltat treptat si au crescut cu durata de incubare. Pleomorfismul, prezenta de forme alungite si structuri sferice, incapacitatea celulelor de a se reproduce, perioada lunga de adaptare si coloniile asemanatoare celor de mycoplasma sugereaza faptul ca Bb produce forme de spheroplast-L-form. Aceste forme fara perete celular pot fi un posibil motiv pentru care borrelia supravietuieste în organism pentru o perioada lunga de timp (probabil, cu toate antibioticele beta-lactamice) si titrurile anticorpilor dispar si emerg dupa revenirea la forma initiala.
——————
Citate din articolul original
“Cu toate acestea, unii pacienti dezvolta simptome tardive în ciuda tratamentului adecvat cu antibiotic. Persistenta Bb, chiar si dupa tratamentul cu antibiotice a fost demonstrata prin biopsii din lichidul cefalorahidian, în piele, iris, inima si articulatii” .
”Foarte interesante sunt studiile lui Hoyer si King care au demonstrat pierderea unei parti din ADN-ul cromozomial într-o forma de L-Enterococcus (43).
"
Sursa - Culegere de studii referitoare la persistenta spirochetelor in organismul gazda. Forma chist.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
marius spune:
Dr. Klinghardt arata imagini la microscop in care numeroase borrelii inconjoara celulele albe si le ataca. In mod normal microbii fug in fata celulelor ucigase ale sistemului imunitar, totusi borreliile le ataca, prejudiciindu-le si omorandu-le sau patrund in interiorul lor si traiesc intracelular.
Ceea ce este trist este ca scoala de medicina pleaca de la faptul ca daca sistemul imunitar nu produce anticorpi , pacientul nu are borrelioza. Pe de alta parte anticorpii trebuie gasiti in sange unde boreliile nu se gasesc, acestea traind de preferinta in tesuturi, distrugand celulele acestora. Este un nonsens ca standardul de diagnostic sa fie testul anticorpilor. Stabilirea prezentei borreliilor se face mai usor si mai bine la microscop.Cel putin in stadiile ulterioare, cronice cand sistemul imunitar este prabusit din cauza activitatii agentilor patogeni , proba trebuie facuta la microscop, nu prin metoda indirecta. Nu se examineaza suficient la microscop, acesta a devenit aproape strain medicinei , se castiga mai putini bani decat cu examanele de laborator. Ar trebui privit mai mult la microscop pentru a vedea direct agentii patogeni. Acestia sunt prezenti in colagen , in tesuturi, nervi, vase de sange, piele, mucus si chiar in celulele canceroase. Cand se indica un tratament cu antibiotic minim 3 luni , profesionistii mai rigurosi, ca mine, considera ca in primele stadii trebuie tratat mai degraba 1 an jumate ,caci dupa 1 an jumate chisturile dispar. Chisturile s-ar forma in timpul tratamentului cu antibiotic pentru a proteja agentii patogeni si a-i face inaccesibili medicamentelor. Dar aceste chisturi au o perioada determinata de supravietuire.Deaceea atatia pacienti recad in scurt timp dupa tratament. In stadiul tardiv este importanta combinarea antibioticelor si totodata sa se tina cont de coinfectii. La inceput cu bartonella , trebuie asociata qinolone si tetraciclina , in luna a doua cu babesia zithomax si mepron ..antimalaric, in luna a treia perfuzii cu rocephine, cu metronidazol sau tinizol( fasigin). Este un program de baza si daca ati primit un tratament prea scurt si necombinat este ca si cum nu v-ati fi tratat. Bacteriile se protejeaza unele pe altele si construiesc biofilme in special in intestin,creier, sistemul nervos, fascias,dinti. Aceste biofilme sunt incarcate cu toxine in asa fel incat sistemul imunitar nu le poate patrunde si aceste toxine ocazioneaza simptomele borreliei, nu borreliile in mod direct.Toxinele sunt cele care ocazioneaza reactiile si falsele reactii ale sistemului imunitar. In vindecare genetica detine un rol esential, sunt putini pacienti atinsi de scleroza in placi care nu au borrelia.Invelisul borreliei cu antigenii sai nu se poate diferentia de mielina nervilor, spirochetele seamanand celulelor sistemului nervos. Sistemul imunitar are 2 posibilitati , sau sa le lase in pace pe ambele, sau sa atace spirochetele si mielina. In scleroza in placi mielina este atacata caci seamana cu invelisul spiriochetelor.De ce atunci nu s-ar combate bacteriile in scleroza in placi, mai degraba decat sa administrezi medicamente ? Care sunt bolile tipice borreliozei cronice nerecunoscute sau prea tarziu ori prost tratata ? Bolile neurologice si psihice ca : polineuropatii, poliradiculite, polimialgii, mielopatie, paralizia, SLA, SPE, depresie, schizofrenie, dementa.Neuroborrelioza seamana cu sifilisul. Aproape la toti bolnavii atinsi de Alzhaimer se pot gasi spirochete in creier , herpes si adesea concomitent ,iar bolnavii de Parkinson cand se trateaza precoce se pot stabiliza. Cu privire la tiroida , problemele autoimune ca lupusul, sclerodermia, polialgia , ar fi identice. Anorexia la fel, eu am tratat 8 tinere in ultimii 5 ani cu antibiotice. Multi bolnavi de borrelioza au un ritm cardiac accelerat, cardiomiopatia si aritmia sunt frecvente. Epilepsia la copii este adesea asociata cu bartonella, copiii nu ar trebui sa aiba pisici in casa, acestea fiind purtatoare de agenti patogeni ca toxoplasmoza, tularemia, bartonella si tot felul de virusi. Fara virusul oreionului, herpes, sau borrelii nu ar fi scleroza in placi. In SLA este prezenta micoplasma,in Parkinson bartonella si babesia. Una din cauzele cancerului de san este virusul Epstein-Barr. Micoplasmele si alti virusi participa si ei.Una din cauzele cele mai frecvente in oboseala cronica este virusul uman de hrerpes tip 6 fabricat de catre militari, borreliile , Epstein-Barr si stafilococii, ca si poluarea ambientala, amalgamele dentare cu mercur, electro-poluarea.Exista legaturi intre borrelioza si amalgame. Pete rosii in zona burtii indica babesia . Doar 24% dintre bolnavii de borrelioza au probleme de articulatii ca artrita. Trebuie notat ca sistemul imunitar este slabit din cauza unei expuneri indelungate la agentii patogeni sau urmare expunerilor repetate.In cazul borreliozei sistemul imunitar nu este in intregime slabit, doar unele parti ale sistemului sunt slabite, acestea fiind dezorientate si ineficiente. Un sistem imunitar bun invinge tot. Doar la 25% din cazuri din pacienti apare EM (eritemul migrator, completare Ileana) Eu presupun ca EM este semnul unei reinfectari.Cu ocazia primei muscaturi rareori apare EM. Cazurile grele indica reinfectari si coinfectii. Apropo de testul cu AC, testul devine pozitiv cand bolnavul este tratat, de exemplu dupa un tratament antibiotic, incarcatura agentilor patogeni este redusa si limfocitele pot reactiona si produce anticorpi. In urma unui contact cu borreliile, in cateva minute acestea ajung in sistemul nervos.Este uimitor cu ce viteza se introduc in tesuturi , sunt mai rapide decat sangele si celulele imunitare. In cateva secunde borreliile cu miscarile lor in forma de carcel se infiltreaza de la cap la vezica, prin sange , dar si prin tesuturi. Borreliile pot fi transmise de la om la om prin relatii sexuale, o data este de ajuns, sperma si secretiile feminine sunt adesea pline de spirochete . Intr-o treime din flacoanele de sange de transfuzie sunt borrelii ( necontrolate), tantarii si purici sunt vectori. Transmiterea la fat , multi copii vin pe lume normali si prezinta mai tarziu hiperactivitate, dificultati de invatare, unii devin autisti dupa vaccinare, un copil infectat nu suporta vaccinurile.Avorturile pot avea legatura, borreliile exista in laptele nepasteurizat.Cu ocazia unei muscaturi de capusa diverse alte bacterii pot fi transportate :borrelii, babesia (80% dintre bolnavi) ehrlichia, coxiella, bartonella, mycoplasma (dificil de vindecat cu antibiotic, dupa 1 an jumate doar 60% sunt eliminate, uleiurile de plante ozonizate si peroxidul de plante ar fi mai eficace.) Cel mai bun test de depistare al microorganismelor este CD57. 100 – 300 normal 60-100 borreliza, mai putin de 60 borrelioza si micoplasme. 90% din spirochete traiesc in sistemul digestiv, 10% in tesuturi unde cauzeaza majoritatea problelmelor, de exemplu in nervi sau creier. Microbii dispun de multe mecanisme de actiune, dintre care cel mai important este sa inhibe productia de hormoni. Bacteriile gen borrelia care traiesc cu noi si doresc s-o faca cat mai mult timp posibil, inhiba productia de hormoni de crestere(spirochetele si chlamydia) Poluantii ca mercurul si infectiile reduc productia de testoteron si reactiile imunitare, ca si campurile magnetice produse de telefoanele mobile si paratele electro-menajere. Melatonina comanda sistemul somn-veghe, procesul de imbatranire, protejeaza contra cancerului, furnizeaza energie si sustine inima, creste activitatea sistemului imunitar si este un antioxidant potential, , protejeaza creierul impotriva problemelor cauzate de metalele grele.Melatonina este substanta care detoxifiaza creierul, nervii. Propolisul are efecte asemanatoare melatoninei si traverseaza bariera hemato-encefalica fara probleme. Melatonina este antidotul poluantilor ambientali, a metalelor grele, biotoxinelor din bacterii, a virusilor si a ciupercilor.Trebuie sa evitam campurile electromagnetice pentru a permite ca melatonina sa fie produsa in cantitate suficienta. Aceste combinatii fatale duc la cresterea rapida a bolilor neurologice mai ales la copii care au putina protectie la nivelul creierului si l a persoanele in varsta la care bolile neurologice progreseaza de maniera extrordinara. Daca de exemplu se cultiva ciuperci intr-o cusca Faraday se poate masura micotoxinele care se degajeaza ,cate toxine sunt eliberate si cat sunt de puternice. Apoi daca se ridica acest capac si se expune cultura la influenta unui telefon mobil activitatea culturii creste de 600 ori, adica de 600 de ori mai multe toxine eliberate. Bacteriile reactioneaza la stres eliberand toxine.Bacteriile comunica cu noi prin intermediul bolii si ne spun :de cand folositi aceste telefoane mobile noi nu o ducem bine si va facem cunoscut acest lucru.Poluarea electrica face ca hormonii care determina cresterea in greutate sa creasca si cei care determina pierderea greutatii sa diminueze. Poluarea electrica si somnul prost au o contributie importanta la faptul ca neurotoxinele eliberate de catre bacterii ne fac sa ne ingrasam caci tesuturile inmagazineaza aceste otravuri protejand astfel sistemul nervos.Adesea trebuie protejat din greu in fata toxinelor. Bolile virale exista avand pe fundal o saracire a metilgrupelor si o intoxicare cu metale grele .
PLUM ISLAND : Virologul german Erich Taub care conducea laboratorul american conceput pentru razboiul biologic, combina borrelii cu virusi agresivi. La inceputul anilor 1950 el revine la Tubingen , laboratorul este parasit, militarii nu mai manifesta interes, razboiul din Coreea era terminat,guvernul american era falit.5. Exista fotografii ale laboratorului distrus in imprejurimile caruia se vad cerbi pascand iar mareele diperseaza agentii patogeni. Plum Island este situata in apropiere de Connecticut , langa New York , in mijlocul liniei de migratie , astfel ca multe pasari merg acolo atrase de Atlantic importand bacterii. De 40 de ani vita de vie contine bacterii cu micoplasma, virusul herpes, CMV combinate si noi credem ca aceasta avalansa de combinatii vine peste noi.
VINDECAREA infectiilor cronice ca borrelioza cuprinde 4 faze
1 DETOXIFIEREA (metale grele, biotoxine, poluare ambientala) Toxinele ca si consolidare a bacteriilor le face inaccesibile antibioticelor, ierburilor, impotriva tuturor mijloacelor folosite pentru a le distruge. Primul pas , distrugerea acestui edificiu , avem un protocol cu mijloace naturiste si apoi EDTA in perfuzie,DMPA, DMSA, DMPE, un nou mijloc OSR, colestiramina da rezultate doar la 8% din pacientii cu borrelioza. Pentru detoxifiere usturoi uscat refrigerat, coriandru, fosfolipide, CVE, CGF, chlorella pentru creier, hidroterapia colonului, drenajul limfatic, sauna, hamman, bai de picioare la temperatuta progresiva. Utilizarea melatoninei pentru depoluarea de biotoxine, eliminarea glutenului, acid alpha lipon ? Telefonul mobil face bariera hemato -encefalica permeabila la toxine. Orice terapie trebuie sa inceapa cu ameliorarea somnului.
2 AMELIORAREA METABOLISMULUI si PSIHICULUI Normalizarea valorilor PH, alimentatie bio, diete, vitamine, minerale,acizi amino in concentratie crescuta in functie de situatie, tratarea tuturor deficitelor Magneziul oral hraneste spirochetele, fierul hraneste babesia. Fara amalgame, fara dinti metalici, mai putina poluare electrica, mod de viata sanatos, activitate fizica in natura moderata, oxigenare, sustinerea sistemului imunitar2 3 TERAPIE ANTI-MICROBIANA Combinarea ierburilor si plantelor energizante. Combaterea biofilmelor cu alicina si natrium EDTA… silicium,agenti protectori usturoi uscat congelat,usturoi salbatic, chlorella (contra CMV, listéria) oméga
3 Natrium chlorit (MMS), gamma, zet rizole ozonizare cu plante si uleiuri
4 PROTECTIA SISTEMULUI IMUNITAR si IMUNOMODULAREIn infectiile cronice supraincarcate de toxine sistemul imunitar este deturnat, tradat, inhibat, principalele simptome tin de imunitate , putin sau deloc de agentii patogeni. Ar trebui restabilit echilibrul intre TH1 ;TH2 ;TH3, reduse citokinele inflamatoare si optimizata activitatea celulelor NK.Daca este posibil utilizarea masurilor expuse mai sus si in plus fizioterapie, meditatie, plante energizante, terapia ENDERLEIN, terapie cu fotoni, oxigen, antivirale, antimicotice, antiparazitare.
Sursa
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa