salutare-sunt noua
am tot citit pe forum, problema mea este ca nu pot sa raman insarcinta.Am pierdut o sarcina anul trecut in martie 2007, si de atunci am cicluri dereglate, acum sunt in aceiasi situatie, din luna noimebrie nu imi vine s-ar parea ca astazi da un semn bun.am fost si la medic sapt trecuta si am mai primit o veste proasta, ca am un ovar polichistic(inceput) si nu am ovulatie.ce sa fac vreau un bebe,cum sa rezolv cu reglarea ciclului si cum sa am ovulatie?ca se pare cu am prea avut ovulatie.doctora zicea sa ma duc la ea sa imi faca si o instilatie, dar nu as vrea.va rog sa ma ajutati cu sfaturi si sa incep lupta.multumesc
Raspunsuri
anya_ionescu spune:
BUNA , DIANA !
SI EU SUNT NOUA PE AICI , ASA CA PUTEM LUPTA IMPREUNA PT BB . NICI EU NU REUSESC SA RAMAN GRAVI SI VREAU SA INCEP INVESTIGATII SERIOASE .
EU SUNT DIN BRAILA , ASA CA SUNTEM VECINE , OARECUM . DACA VREI SA VB PE MESS , ID MEU E anya _ionescu . ASTEPT UN SEMN DE LA TINE . TREBUIE SA FIM OPTIMISTE SI SA URMAM EXEMPLUL COLEGELOR DE FORUM CARE AU REUSIT . OK ?
anya
RalMar spune:
diana pentru provocarea ovulatiei exista tratamente, deci nu ar fi asta o problema. In legatura cu instilatiile, eu nu le-as recomanda. Incearca sa-ti activezi PM.
diana_25 spune:
multumesc pentru incurajare, dar ce inseamna PM.si cu instilatiile ce se intampla, care ar fi partea negativa,eu ma gandesc ca nu ar fi cazul.
dragnea
diana32 spune:
diana,ai facut bine c-ai deschis acest subiect,
cred ca sunt multe femei care-si doresc un bebe, printre ele ma aflu si eu.Am incercat cu pastilute pt. ovulatie,am numarat zilele ,dar degeaba.
Bebe vine cand vrea el si cand i-l trimite Domne-Doamne.
Mirona spune:
fetelor - un bun venit pe
. comunicati , comunicati ca locul este bine ales - aici veti primi cele mai valoroase sfaturi si veti gasi fete pe aceeasi lungime de unda ca si voi.
Diana nici eu nu as recomanda instilatiile. Eu am facut si instilatii si HSG. Ambele sunt verificari ale trompelor - daca sunt sau nu permeabile - doar ca instilatiie sunt inuman de dureroase si sunt din o mie noua sute toamna.
daca e sa vezi ce e cu trompele tale - faci HSG - iti introduce o substanta de contrast in trompe si apoi iti face un film - pe rand fiecare trompa in parte - nu doare (cel putin pe mine nu m-a durut). Te simti doar amortita de la xilina bagata - dureaza 5-10 minute amorteala.
Am facut multe tratamente pana am reusit intr-un final sa raman insarcinata - deci nu dispera ca exista sanse. Eu aveam amenoree secundara si ovare polichistice.
Eu ti-as recomanda inducerea ovulatiei cu clomifen si monitorizarea ei cu ecograf cu sonda vaginala .
PM - este meseje private - stanga sus - meniurie albastre - apasa pe mesaje private - acolo alegi de la optiuni varianta cu accept mesaje private de la useri ... bla bla bla.
fetele - dozarile hormonale, HSG, spermograma - sunt primele analize care se fac. Succes.
Miro si Karina Ioana - 3 noiembrie 2006
gudinde spune:
quote:
Initial creeata de diana_25
am tot citit pe forum, problema mea este ca nu pot sa raman insarcinta.Am pierdut o sarcina anul trecut in martie 2007, si de atunci am cicluri dereglate, acum sunt in aceiasi situatie, din luna noimebrie nu imi vine s-ar parea ca astazi da un semn bun.am fost si la medic sapt trecuta si am mai primit o veste proasta, ca am un ovar polichistic(inceput) si nu am ovulatie.ce sa fac vreau un bebe,cum sa rezolv cu reglarea ciclului si cum sa am ovulatie?ca se pare cu am prea avut ovulatie.doctora zicea sa ma duc la ea sa imi faca si o instilatie, dar nu as vrea.va rog sa ma ajutati cu sfaturi si sa incep lupta.multumesc
Diana,
1. Daca tu nu ovulezi inseamna ca ai o problema endocrinologica de infertilitate. Instilatiile sunt pt infertilitatea tubara. Mi se pare genul de abordare hai sa facem ceva. Ori trebuie sa faci ce trebuie nu ceva.
2. Ai mentionat ovare polichistice. Ai ovare polichistice sau ai sindromul ovarelor polichistice? Diferenta e mare si tratamentul difera.
3. Ti-a monitorizat ecografic ovulatia si astfel a stabilit ca tu nu ovulezi?
4. Ai facut analize hormonale? Cat este FSH-ul si LH-ul in ziua 2?
diana_25 spune:
buna gudine!am facut analizelele FSH si LH, dar astept rezultatul.in urma ecografiei a rezultat: ovarele ambele normale, dar cu mici foliculi dispusi predominant la periferie, aspectul sugereaza anovulatie, in cadrul bolii polichistice ovariene si imi recomanda dozari hormonale cu monitorizari eco.asta-i tot.cat de grav este?
gudinde spune:
Diana,
Pt a afla sigur daca ovulezi sau nu, se face monitorizarea ecografica a ovulatiei care consta intr-o serie de ecografii pt urmarirea cresterii in dinamica a foliculului.
Repet ce am scris mai sus: depinde daca ai sindromul ovarelor polichistice sau doar ovare polichistice.
Nu putem vorbi de gravitatea unei boli pana nu aflam exact de ce suferi.
In sfat sincer: incearca sa mergi la un medic bun: fie un ginecolog specializat pe probleme de infertilitate, fie un endocrinolog specializat pe endocrinologie reproductiva.
iubu77 spune:
Buna.. si eu iti recomand sa consulti un doctor ginecolog bun. Adica sa fie un ginecolog specializat pe infertilitate. Neaparat sa fie cu ceva experienta si sa fie bun.
In focsani nu cunosc, dar daca te hotarasti sa faci o vizita la bucuresti spune-mi si iti recomand cativa.
Succes
diana_25 spune:
iubi77 as vrea sa imi zici unde sa ma duc in bucuresti ,eu am facut niste analize oare pot merge cu ele sau ma pune sa fac altele?iti multumesc