Concediu odihna
Am si eu o intrebare: daca trebuie sa nasc in iunie, eu la cate zile de concediu de odihna am dreptul anul asta?
Eu stiam ca pot sa-mi iau toate cele 21 de zile, dar fetele de la hr sustin ca nu-i adevarat.
Unde pot sa gasesc o lege, ceva in acest sens?
Multumesc anticipat pt raspunsuri
mamica de rockerash
Raspunsuri
lulu_boches spune:
La noi in firma se da concediul de odihna doar pe, perioada lucrata.
Bucuria vine din lucruri marunte...
Lena
http://community.webshots.com/user/lua_lanna/profile
Lona spune:
quote:
Initial creeata de moniboni
Am si eu o intrebare: daca trebuie sa nasc in iunie, eu la cate zile de concediu de odihna am dreptul anul asta?
Eu stiam ca pot sa-mi iau toate cele 21 de zile, dar fetele de la hr sustin ca nu-i adevarat.
mamica de rockerash
Au dreptate, concediul este proportional cu timpul lucrat (Codul Muncii, art.140 alin.2)
HellenT spune:
si eu stiu de la o colega care a nascut in oct. 2007 ca avem dreptul la toate 21 zile; nu stiu care este legea
Criss75 spune:
quote:
mamica de rockerash
Poti sa-ti iei tot concediul, insa asta inseamna ca dupa doi ani, cand te intorci la serviciu (presupunand ca stai acasa doi ani in concediu de ingrijire a copilului), nu ai drept la concediu in anul acela.
Criss si Alex (11.05.2003)
Jollie spune:
In anul in care am nascut mi-au dat concediul de odihna intreg. Dar eu nu am intrat in CIC, am stat numai in cele 126 zile.
Lona spune:
quote:
Originally posted by Criss75quote:
mamica de rockerash
Poti sa-ti iei tot concediul, insa asta inseamna ca dupa doi ani, cand te intorci la serviciu (presupunand ca stai acasa doi ani in concediu de ingrijire a copilului), nu ai drept la concediu in anul acela.
Criss si Alex (11.05.2003)
Nu prea.
Conform art. 141 alin.(1) concediul de odihna se efectueaza in fiecare an. Aliniatul (2) precizeazeaza ca se poate amana pentru anul urmator doar în conditii expres prevazute de lege sau in cazul în care în contractul colectiv este clar reglementat acest lucru. Deci oricum ar fi, este exclus sa-l reportezi pentru un moment incert (daca nu te mai intorci sau te concediaza, ce faci?)
ariel_7000 spune:
dpdv legal am inteles ca e in functie de timpul efectiv lucrat.
in cazul meu se acorda in intregime, cu toate ca am dpn pe 13 apr. dar asa este la noi la institutie....si cand voi reveni la munca, indiferent ca voi veni dupa 1 sau 2 ani, voi lua co din luna in care voi reveni, daca ma intorc in aprilie, voi avea dreptul la co raportat la perioada apr. - dec.. asa mi s-a zis la dep. financiar.
alexutza 4 ani + si 28 +Teodor Mihai
http://bd.lilypie.com/WaYCp2.png
http://community.webshots.com/user/paveliucalina
Save the Earth- it's the only planet with Chocolate!
andira spune:
E simplu: poti sa-ti iei toate cele 21 de zile inainte de nastere (inainte de concediul de maternitate) - eu asa am facut, si tot in iunie am nascut. Practic am intrat in concediu de odihna pe 01 mai, s-a terminat pe 01 iunie, cand am intrat in concediu de maternitate si pe 4 iunie am nascut.
Daca insa vrei sa te intorci la serv in acelasi an, la intoarcere ti se calculeaza concediul la perioada efectiv lucrata.
Daca te intorci la anul, nu cred ca se mai ia in considerare ca ti-ai luat concediul anticipat in anul precedent, dar ar trebui sa intrebi pe cineva din alta firma, tot de la HR, care ar fi mai obiectiva. (eu asa fac )
marius spune:
Daca se iau zile de concediu de odihna platite si necuvenite sumele incasate se imputa salariatului si se recupereaza.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
Shobo spune:
Marius, inteleg ca se pot obtinele inapoi sumele incasate necuvenit, insa ne poti spune daca si ce spune exact legea despre concediul de odihna luat in anul nasterii?
si eu urmeaza sa nasc cam pe 15 febr si uite, tocmai de luni, 4 febr as vrea sa intru in concediu (am luat o sg zi pe 2008 pana acum si ma intreb dc mai am dreptul la vreuna pe 2008 - considerand ca am lucrat doar ianuarie si nu stiu acum exact dc ma voi intoarce anul acesta la birou).
Multumesc frumos.
Mamica lui Codrin din 21.02.2005 si in sapt 38