intarzierea in limbajul expresiv

intarzierea in limbajul expresiv | Autor: ruxxa

Link direct la acest mesaj

Buna seara tuturor.Fac parte din categoria "nou venit" insa intru de mult pe forum si am ramas consternata de cat de multi copii bolnaviori avem.Eu am ode baietel,are 10 ani, si din pacate vocabularul lui se limiteaza la maxim 20 de cuvinte.O sa ma intrebati de investigatii, psiholog,logoped si altele.Nici un rezultat.La prima vedere este un copil absolut normal,intelege absolut tot executa toate comenzile care le primeste nu este dependent de familie in ceea ce priveste nevoile personale,chiar isi prepara singur cereale cu lapte si alte chestiute usoare.Am inceput de ceva vreme sa scriem daca pot spune asa, cateva litere cu ajutor.In colectivitate a mers de la 3 ani.Acum stam acasa si avem invatatoare personala cu care lucram zilnic insa progresele sunt foarte lente.Nu va vine sa credeti ca este adevarat!!!!! Bineiteles este ffff alintat.Medicii din RO nu au fost in stare sa imi de un diagnostic clar nici pana la ora asta....intarziere in limbajul expresiv, retard moderat in vorbire , dar nimic concret.De aceea zilele astea plec cu el la Viena la clinica AKH, pentru investigatii si diagnosticare.Sper sa vin cu vesti bune de acolo.Daca aveti cunostinta de cazuri asemanatoare dati-mi si mie de stire.Este mult de discutat pe tema asta.

Pupici pentru mamici si pitici!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zetapompilia spune:

bine ai venit ruxxa. Spune-ne mai multe despre baietelul tau. Ai avut ceva probleme la nastere? Ceva s-a intimplat undeva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxxa spune:

Buna Zeta.probleme la nastere nu au fost insa s-a nascut la 8 luni , cel putin asa spun medicii nostrii...,nu sunt foarte sigura de lucrul acesta ,insa pot sa-ti spun ca dupa vaccinul DTP de la un an nu a mai scos nici un sunet pana la 3 ani.inaite de acesta incepuse sa silabiseasca ,ca un copilasi de varsta lui ..ma, ve, baba...dupa care nimic.Eu cred cu tarie ca a fost un soc postvaccinal.Am si citit multe articole avizate despre acest vaccin.

ruxxa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zetapompilia spune:

am o alta intrebare pentru tine,. Relationeaza cu cei din jur.? te priveste cind ii vorbesti?

Mergi la inceput

Buna.Iti multumesc pentru interesul tau pentru problema mea.Daca te gandesti ca este autist ..nu este,socializeza cu cei din jur si te priveste in ochi cand ii vorbesti.
Ma gandeam ca poate ai mai auzit deasemenea cazuri,tu sau cineva de pe forum.
O zi buna si usoara.Pupici pentru mamici si pitici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Buna Ruxxa copilul meu dupa vaccinul de 6 luni nu a mai vorbit. Acum am inceput din nou sa "vorbim" cateva cuvinte simple facem logopedie la CSC Cristina.Am vazut ca esti din Ct poate dupa ce te intorci de la Viena ne intalnim si-ti arat ce carte folosesc acum sa-l pot ajuta ,pe langa Risatarun(medicamentul nemtesc-apropos il luati si voi?)
Doamne ajuta!

In oraselul copiilor

Si ingerii au nevoie de ajutor

Mergi la inceput

Buna Dodo,am luat de la varsta de 2.5-la 6 ani,am mers la gradinita la Orizont,logopedie facem de la 5 ani,cu intreruperi...si lista ar putea continua.Poate nu am gasit persoana potrivita pentru Seby.Am auzit de o doamna Elena Fulea de la djpc,stii ceva despre aceasta doamna?cu siguranta vreau sa ne vedem ,dar dupa 10 februarie,mi-ar face mare placere.pupici pentru mamici si pitici!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Buna numele imi spune ceva dar pana pe 10 februarie o sa aflu mai multe sigur.
va asteptam cu drag si vesti bune.

In oraselul copiilor

Si ingerii au nevoie de ajutor

Mergi la inceput

Bine v-am gasit!Am venit acum doua zile de la Viena (Clinica Dobling)
si trebuie sa va spun ca baietelul meu este perfect sanatos-clinic,nu avem nici un fel de tratament medicamentos ci numai logopedie ,psiho si mult sport.Aveti cunostinta de un logoped ffff bun la Constanta?Ma puteti informa si pe mine ,eu pana acum nu am dat decat peste incompetenti.va multumesc anticipat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Ruxxa,

ai putea detalia te rog ce fel de investigatii i s-au facut copilului la Viena si care a fost diagnosticul final? multumesc frumos,

Ana

http://www.floriinro.ro/

tongue in cheek

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dracusorul spune:

Imi place ca doar cei de afara recomanda psihoterapie, in Romania s-ar fi repezit toti cu medicamente. Ce diagnostic a fost pus?

Mergi la inceput