Valabilitate procura notariala intocmita Spania?
Care este termenul de valabilitate al unei procuri(cu apostila cf. Conventiei de la Haga) intocmita in Spania?
In procura nu este precizata nici o data la care inceteaza sa-si mai faca efectul. Nu are un termen de valabilitate. Procura a fost intocmita anul trecut.
In aceasta procura tatal isi exprima acordul ca mama sa poata pleca in Italia(si nu numai) cu copilasul fara a se preciza data(zi sau an). In aceste conditii mama si copilasul pot veni in tara si pleca iarasi in baza acestei procuri?
Unde as putea gasi reglementata valabilitatea acestui act? nu am reusit sa gasesc pe net sau poate nu am cautat suficient.
Multumesc anticipat pt. raspunsuri
Raspunsuri
Dbunny spune:
quote:
Initial creeata de Darria
Care este termenul de valabilitate al unei procuri(cu apostila cf. Conventiei de la Haga) intocmita in Spania?
In procura nu este precizata nici o data la care inceteaza sa-si mai faca efectul. Nu are un termen de valabilitate. Procura a fost intocmita anul trecut.
In aceasta procura tatal isi exprima acordul ca mama sa poata pleca in Italia(si nu numai) cu copilasul fara a se preciza data(zi sau an). In aceste conditii mama si copilasul pot veni in tara si pleca iarasi in baza acestei procuri?
Unde as putea gasi reglementata valabilitatea acestui act? nu am reusit sa gasesc pe net sau poate nu am cautat suficient.
Multumesc anticipat pt. raspunsuri![]()
![]()
Acum 5 ani eu lucram la Evidenta populatiei, si dupa cate imi amintesc erau persoane care doreau eliberarea actelor ale rudelor. Sefa mea cerea ca procura sa nu fie mai veche de 30 zile si sa fie specificat anume pt ce este procura...adica nu poti sa imputernicesti pe cineva sa-ti faca pasaport, sa-ti scoata copilul din tara si sa-ti plateasca curentul
.Fratele meu a facut procura spaniola la soacrasa sa-si aduca fetita-n Spania. Cred ca a durat mai mult de o luna pana au putut iesi din tara(soacra si fetita) pt ca nici care n-aveam pasaport...si pe timpurile alea erau cozi lungi la pasapoarte.
Sper ca te ajuta cu ceva raspunsul meu.
Dbunny cu bb Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu
An angel wrote...If someone betrays you once, it's their fault;If someone betrays you twice, it's your fault.
Darria spune:
Dbundy: multumesc pt. raspuns 
Stiu ca pt. fiecare fapt tb. procura si sa fie precizat pt. ce. Asta a si fost. A existat o procura pt. pasaportul fetitei si alta pt. iesirea din tara. Ma intereseaza aceeea pt. iesirea din tara. La aeroport au spus ca e valabila atata timp cat nu are un termen de valabilitate precizat. Dar eu vreau sa vad ce spune legislatia si nu vorbe.
A_Iulia spune:
Daria, nu se mai accepta la politia de frontiera procuri generale (asta cam de cand au schimbat conditiile de iesire din tara cu minori). Trebuie specificat in procura locul unde va deplasati, si durata deplasarii. Va trebuie o procura noua.
Adina + Olivia Q1.04
Darria spune:
quote:
Originally posted by Adina Iulia
Daria, nu se mai accepta la politia de frontiera procuri generale (asta cam de cand au schimbat conditiile de iesire din tara cu minori). Trebuie specificat in procura locul unde va deplasati, si durata deplasarii. Va trebuie o procura noua.
Adina + Olivia Q1.04
Multumesc Adina
Nu stiam ca s-au modificat. Mama a plecat din tara cu copilasul in octombrie. Inseamna ca schimbarile au fost facute dupa. O sa caut inf. in acest sens.
P&ANA spune:
Sotul meu are procura (data da notariat de subsemnata )si invers -valabila cate 1 an pentru ambele fetite si asta de cand s-au nascut.Poti preciza in acea procura perioada pe care o doresti.
ultima data ,sotul a fost plecat cu fetita cea mica in noiembrie/dec -terestru cu procura facuta in 2006 la limita ) si a fost OK.
Nu vei avea pb .in conditiile in care este specificata perioada, persoana si tara de destinatie/tranzitare.
Sper sa te ajute raspunsul meu.
edit; acum am citit mai bine si vad ca deja procura exista !
scuze.. las totusi mesajul !a fi om e lucru mare ...
A_Iulia spune:
Daria, vezi pe site:
www.politiadefrontiera.ro
La Conditii de calatorie/ Conditii de iesire din tara pentru minorii, cetateni romani - exact ce cer.
Schimbarile conditiilor de calatorie sunt mai vechi decat octombrie 2007. Daca spui ca mama ta nu a avut probleme cu procura veche, ma gandesc ca exista posibilitatea sa treci si cu o procura generala, dar e la latitudinea lor daca vor sa o accepte sau nu.
De curiozitate, mama ta (bunica copilului) a avut extrasul de cazier judiciar la ea, in octombrie? Am vazut ca asa cere la insotitori (cu exceptia cazului in care sunt parintii copilului) - dar eu n-am incercat inca varianta aceasta
Adina + Olivia Q1.04
Darria spune:
quote:
Originally posted by Adina Iulia
De curiozitate, mama ta (bunica copilului) a avut extrasul de cazier judiciar la ea, in octombrie? Am vazut ca asa cere la insotitori (cu exceptia cazului in care sunt parintii copilului) - dar eu n-am incercat inca varianta aceasta
Adina + Olivia Q1.04
Adina, nu vorbesc despre de mama si fetita mea. Ai dreptate, din mesajele mele se putea intelege asta. Inf. sunt pt. nepotica noastra si mama ei.
Vroiam doar sa stiu daca mai este valabila procura folosita anul trecut. Dar se pare ca nu.