rugaciuni la Bis Sf Gheorghe.....?!
Raspunsuri - Pagina 2
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alexbowwow Mi-ar putea spune careva va rog rugaciunea si daca aceasta se poate face si de acasa? Multumesc anticipat! |
Eu cred ca orice rugaciune se poate face si de acasa. Dumnezeu este peste tot si te aude. Citeste Biblia , roaga-te si Dumnezeu iti va vorbi si te va ajuta.
Nu e nevoie sa folosesti rugaciuni tip. Foloseste cuvintele tale obisnuite ca si cum ai vorbi cu un prieten.
Sa te rogi in numele Domnului ISUS, sa-L slavesti pe Dumnezeu Tatal, si sa te increzi in Duhul Sfint.
Domnul sa fie cu tine!
michelle
Dorsilia spune:
ma intreb daca ritualurile astea multe (ex. 33 lumanari, 7 vineri la rand, sau 10 marti la rand, posturi 10 marti la rand, etc etc) sunt absolut necesare...o sa intreb un preot sa-mi spuna ce crede.
Cred in puterea rugaciunii sincere, insa cred ca riturile astea doar determina omul sa fie disciplinat, consecvent, constant, si sa petreaca timp regulat, detasat de problemele cotidiene, timp dedicat doar Domnului, intr-un spatiu creat anume pt acest gen de "intalniri". Casa uneori e un loc agitat, evenimentele cotidiene distrag, omul are mevoie de liniste si tihna sa se poata ruga, sa se poata detasa, sa fie calm.
Asa cum multi spun insa si acasa poti gasi cu cale sa-ti respecti credinta si poti gasi ungherul unde si timpul cand sa te detasezi si sa petreci in rugaciune simpla cu propriile cuvinte, timp sa-ti limpezesti mintea, incredintat fiind ca esti ghidat bine, ca esti pe maini bune.....
Exista obiceiul ca preotii sa vina inainte de Boboteaza sa sfinteasca tocmai casele credinciosilor, poate pt ca ei sa se simta mai bine, sa se poata ruga si de acasa, nu din comoditate, nu din leme nu se deplaseaza toti la biserica ci pt ca multi se simt aproape de D-zeu si de la ei din casuta lor. Respect biserica, e un lacas sfant, si intru cand inima si pasii ma conduc intr-acolo insa nu mi-am facut un obicei, un ritual de mers la slujbe, la impartasire, tocmai pt ca nu vreau sa-mi transform credinta in ceva ca un "serviciu", credinta e ceva special, se castiga facil in copilarie, se intretine greu la maturitate uneori, insa nu e un job.
Cum am zis, pe de alta parte, ritualurile aduc cu ele o liniste data de disciplina, omul in general are nevoie de disciplina, de ordine in viata pt a se simti confortabil, si unoeri nu neg, dar tinandu-te de un ritual te concentrezi mai bine asupra rugaciunii, poate la nivel psihic reusesti sa fii mai deschis.
Ca o concluzie, sunt de acord cu ambele stiluri, conteaza doar sa crezi in ceea ce faci, nu e esential modul cum reusesti sa atingi acea stare propice care sa te ajute sa-ti pastrezi credinta, smerenia, apropierea de divinitate.
Porumbita spune:
martea la sf anton (dar nu stiu prea multe despre ce si cum se face, nu am facut)
vineri la sf gheorge;
eu mi-am luat mereu de acasa cele 33 de lumanari dar e mai comod sa iti iei un pachet gata facut;
rugaciunea e asa
aprind cele 33 de lumanari Isuse in cinstea celor 33 de ani pe care i-ai petrecut pe pamant; asa cum ard ele ajuta Doamne sa arda si durerea mea si sa .... si spui problema
nu am mai facut asta de vreo 9 ani; poate s-a mai schimbat ceva
pana atunci o facusem de 4 ori, incercand mereu ca vinerea respectiva sa tin post (negru dc puteam) si rugandu ma si de acasa;
intotdeauna mi s-a indeplinit rugamintea
hristina spune:
Si forma de asezare a lumanarilor?...ca inteleg ca si asta se intr-un face intr-un fel anume...
Eu sunt din provincie, tare mi-as dori sa aflu daca pot sa ma rog si de acasa, ca am atatea probleme de "ars" si de facut lumina...
Porumbita spune:
sub forma de cruce, au o forma intradevar, nu mai stiu sa iti spun cae lumanari pe rand