Traducator autorizat

Traducator autorizat | Autor: Iubika

Link direct la acest mesaj

Sunt traducator autorizat din 2006, insa nu m`am folosit de aceasta "calitate" niciodata. Nu am taiat nici un fel de chitanta/ factura, lucrez intr`un domeniu fara nici un fel de legatura etc. Asadar declaratiile mele de PFA au fost mereu ZERO.

Am fost solicitata de niste colegi sa traduc un manual, insa au nevoie de stampila unui traducator autorizat. In conditiile in care eu nu voi primi bani pe acets lucru, simplul fapt ca pun o stampila, ma obliga in vreun fel? Va trebui sa declar ceva la Dir Financiara? Sau poate cineva sa ma traga de ureche pt acea stampila?...

Astept pareri si sfaturi. Multumesc.

Secret monologues
I could give up chocolate but I'm not a quitter...
Click aici pentru a primi zilnic bancuri in casuta de mail!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iubika spune:

Nu aveti nici o idee?...

Secret monologues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annasibebica spune:

Atata timp cat nu tai chitanta/factura, deci nu ai venit impozabil, nu intereseaza pe nimeni pe unde stampilezi tu, poate fi voluntariat.
Eu am tradus unor prieteni ce aveau nevoie de niste acte si desigur am stampilat. Si desigur nu le-am luat bani ca erau prieteni. Deci nu aveam ce declara daca nu am avut venit.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by annasibebica

Atata timp cat nu tai chitanta/factura, deci nu ai venit impozabil, nu intereseaza pe nimeni pe unde stampilezi tu, poate fi voluntariat.
Eu am tradus unor prieteni ce aveau nevoie de niste acte si desigur am stampilat. Si desigur nu le-am luat bani ca erau prieteni. Deci nu aveam ce declara daca nu am avut venit.

Multumesc mult!!

Secret monologues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

si eu sunt traducatoare autorizata si stiu ca pe orice hartie pui stampila tb sa tai si chitanta.Taie si tu o chitanta cu o suma mica pt ca oricine te poate da in judecata pt o stampila fara chitante.Oricum cei de la adm financiara ne obliga sa declaram un venit estimativ minin pt care platim anual indiferent daca avem sau nu traduceri.Pt linistea ta taie o chitanta!!!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

din momentul in care ai primit autorizatia, trebuia sa mergi la administratia financiara. e posibil sa iti dea amenda pt ca nu ai dat situatiile din anii anteriori. si eu am avut ani pe 0, dar am depus actele.
oricum, nu poti stampila daca nu tai si chitanta si factura.

chris + alexandra

bebeii nostri

Mergi la inceput

Nu am (inca ) probleme cu admin financiara. Mi`am depus toate declaratiile de venit (adica venit ZERO) si sunt la zi cu plata...

Secret monologues

Mergi la inceput