Spermograma
Buna seara dragele mele !
Va urmaresc de multa vreme, insa abia acum indraznesc sa va scriu... bineinteles cu o problema. Noi incercam de 6 luni sa facem un copil insa fara succes. Am incercat toate metodele pe care le-am gasit pe forum: picioare pe pereti, stat pe burta, calculare ovulatie... si cate si mai cate... dar degeaba.
Astazi l-am trimis pe sotul meu sa isi faca spermograma, gandindu-ma ca trebuie sa eliminam si aceasta eventualitate. Rezultatele sunt dupa parerea mea dezastruoase, insa fiind prima si nestiind la ce subiect sa scriu, o sa va rog sa ma indrumati.
Rezultatele suna cam asa:
Sperm conc.: 32.4 M/ml
Motility: 8%
Rapid Prog Motility: 2,8 %
Slow Prog Motility: 0,3 %
Non Prog Motility: 4,9 %
Immotility: 92 %
Morph: % normal forms 15,6 %
MSC: 2,6 M/ml
PMSC (a): 0,9 M/ml
PMSC (b): 0,1 M/ml
FSC: 0,3 M/ml
Velocity: 4 mic/s
SMI: 16
All Sperm: 77,8 M/Ejac
Motile sperm: 6,2 M/Ejac
Prog Motile Sperm: 2,4 M/Ejac
Functional Sperm: 0,7 M/Ejac
Fetelor va rog sa ma ajutati ! Nu stiu ce sa ma fac ! Stiu ca ar trebui sa fiu sprijin sotului meu, dar eu plang ca o proasta. Ne dorim enorm de mult un copil.
Va multumesc din suflet, si astept cu nerabdare raspunsurile voastre !
Raspunsuri
Liana30 spune:
Dado imi pare sincer rau ca trebuie sa'ti spun dar consider ca e mai bine sa stii adevarul decat sa te amageasca altii.[doctorii din Rom]....la spermograma asta nu veti reusi decat cu FIV plus ICSI,,NU DISPERA!!!! solutii exista..poti incerca si tratamente naturiste ca pot da rezultate..de multe ori fac si minuni..dar necesita timp..
poti intra aici..
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114447&whichpage=6
sau aici...
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114176&whichpage=8
sunt informatii despre Fiv ..
dar pana una alta ATENTIE!!!!!..se intampla de multe ori ca cei de la laborator sa greseasca !!!!eu una am patit'o ..asa ca cel mai bine dute cu sotzul si mai repetati si in alta parte...nu se stie niciodata,,,,
te pup si multa baftaaa!!!
Putin cu putin se aduna marea...
...Lumea se ia dupa ceilalti, caci nu judeca lucrurile asa cum sunt intr-adevar....
Dado spune:
Liana30 iti multumesc ca ai fost directa si sincera cu mine, cam asta imi doream. Vroiam sa stim exact care e situatia. O sa citesc cu atentie forumul unde m-ai indrumat.
O zi buna !