Concediu de odihna versus vechime
Lucrez din 1997 cu carte de munca. Singura perioada de suspendare a contractului de munca a fost de 2 ani (pt. CIC) alte intreruperi n-am avut. La RU mi s-a spus ca nu mi se dau 23 zile concediu de odihna pe 2008 deoarece am avut 2 ani intrerupere. Este corect ?
www.andreialmeu.piczo.com
Raspunsuri
marius spune:
Ai dreptul in anul 2008 la atatea zile de concediu de odihna cat corespunde perioadei efectiv lucrate in 2008. Suntem in ianuarie 2008. Nu au nici o legatura anii 2007-2006-2005.... cu 2008. Care este intrebarea in acest context?
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
roxana c. spune:
Scuze ca ma bag in discutie, dar probabil Geniest are aceeasi problema ca si mine( cautam un subiect unde sa pun intrebarea)
Sunt in CIC, urmeaza sa incep serviciul in noiembrie( baietelul meu implineste 2 ani pe 9 noiembrie). Am dreptul la concediu de odihna pe 2008? La cat anume? La cel corespunzator celor 2 luni in care voi lucra sau la tot?
Pun intrebarea ptr ca cineva mi-a spus ca s-a intors din CIC in iunie si a intrat intai in concediu de odihna ( ca si cum lucrase tot anul) ptr ca n-avea postul liber.
Marius, multumesc anticipat(m-ai mai ajutat si cu alte ocazii)
Roxana,de Calin(9.11.2006),Ana-Maria(4.02.02)siOana(21.07.1997)
POZE
www.pampers.ro/ro_RO/baita/gallery_view.php?page=1&id=4435&from=search&keyword=calin" target="_blank">daca vreti sa ma votati
cristina22 spune:
eu cred ca vorbeste de numarul de zile de co, aferent vechimii in munca. Asa e?
Cic este vechime in munca, nu si in profesie.
Poate stii cum este prevederea in ccm vostru.
cristina si Andrei(am 5 ani!!!)
geniest spune:
quote:
Originally posted by cristina22
eu cred ca vorbeste de numarul de zile de co, aferent vechimii in munca. Asa e?
Cic este vechime in munca, nu si in profesie.
Poate stii cum este prevederea in ccm vostru.
Da Cristina despre asta e vorba. In contractul nostru colectiv nu zice nimic e copy / paste la cel national.
Hai sa zic mai clar: in 2007 am facut 10 ani in campul muncii. In contractul de munca zice asa: concediul de odihna minim 21 de zile. Intre 5 zi 10 ani vechime ai 1 zi in plus. Peste 10 ani ai inca 1 zi in plus. Deci eu ma bucuram ca o sa am 23 de zile in anul 2008. Dar....surpriza: o sa am tot 22 de zile deoarece din cei 10 ani am avut intrerupere de 2 pt. CIC. Este Ok ???
cristina22 spune:
nu!
1. Potrivit OUG nr. 148/2005, art.18, alin. 7
"Perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta"
geniest spune:
Cristina,
am consultat si eu OUG 148 / 2005 de pe pagina lui Marius si nu apare acest aliniat 7. Articolul 18 are doar 4 puncte (aliniate). Oare nu e actualizata ?
cristina22 spune:
este vorba de Legea 7 din 2007, Mo nr.33 din 17 ian.2007, care modifica si completeaza OUG 148/2005.
Numai bine!
roxana c. spune:
Cristina, te rog, raspunde-mi si mie: e normal ca in noiembrie, cand voi incepe serviciul, sa pot lua concediul pe anul asta? Tot? ( intre noi fie vorba, mi se pare cam ciudat...sa intru in concediu dupa ce vin din concediu)
Roxana,de Calin(9.11.2006),Ana-Maria(4.02.02)siOana(21.07.1997)
cristina22 spune:
Nu!
Concediul de odihna se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
danutz spune:
Roxana, daca te intorci in noiembrie ai sa poti sa-ti iei doar 3-4 zile de concediu in 2008, fiindca se considera proportional cu perioada lucrata in 2008. Daca tu ai dreptul, sa zicem la 22 zile CO anual si incepi sa lucrezi in noiembrie, ai dreptul doar la 3.66 zile CO in 2008. Asta daca firma unde lucrezi accepta si orele de concediu (la mine se accepta). In schimb, in 2009, ai dreptul la 22 zile integral!
Pup !