Cat este de legal?

Cat este de legal? | Autor: rocado

Link direct la acest mesaj

Buna,

Sunt foarte nervoasa si intrigata de faptul ca astazi am primit sms de la banca la care avem credit de nevoi personale, cum ca: Incepand cu 15 ian 2008, pentru orice tranzactie efectuata la sediile lor, se va plati o taxa de 5 RON, aceasta taxa fiind valabila si daca eu ma duc sa platesc rata. Nu se vor taxa depunerile facute prin oficiile postale.
Acum eu vin si va intreb, daca este normal asa ceva??? Daca platesc prin OP inseamna ca sunt obligata sa platesc mult mai devreme decat data scadenta a ratei, deoarece banii trebuie sa ajunga in cont la data scadenta, astfel se considera ca ai intaziat si in concluzie se aplica penalizari.
Este normal asa ceva?? M-am saturat sa fim luati de fraieri si sa nu facem nimic, doar sa inghitim galuste.

Rox

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

Cat e de legal nu-ti pot spune, insa sunt si eu intrigata de aceasta hotarare a bancii. Dupa ce in octombrie ne-a anuntat ca nu se mai percepe taxa anuala de administrare, acum vin cu chestia asta care, adunata, face mai mult decat taxa

cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

E legal.

Iti asigura sa platesti la Posta Romana fara comision si daca vrei sa achiti la casieriile lor, te anunta ca ai comision 5 ron.

Alte banci nici macar nu se obosesc sa anunte.

Poti sa platesti prin OP. Viramentele inter-bancare stiu ca se fac in ultimul timp mult mai repede (24h) chiar daca nu se vireaza in aceeasi banca.

Eu am abonament la o firma de internet care nu are casierie proprie, doar un cont in care poti face plata, legea permite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

chiar daca nu ni se pare firesc, e legal.
atata timp cat banca te-a anuntat nu poti sa mai zici nimic.
unele banci iti iau comision " si pe aerul care-l respiri in banca".

pt. cultura mea generala: care banca ti-a facut asta?

Andrei (16.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocado spune:

ABN,

Eu totusi am sa intreb maine la OPC, daca este in conformitate cu drepturile cetateanului!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vickyfilip spune:

1. la posta e ingramadeala si dureaza cateva zile pana intra banii in cont. am patit asa cu plata unei facturi la telefonie mobila; mi-au suspendat serviciul cu toate ca platisem cu 2 zile in urma la posta
2. la un credit pe 30 ani pentru un apartament se platesc 360 taxe de 50 mii ceea ce inseamna 18 mil vechi
3. este ok sa se schimbe regulile in timpul jocului? vorbim de o taxa care nu a fost specificata in momentul semnarii contractului de credit ( spre exemplu taxa de rambursare anticipata este cunoscuta la momentul imprumutului)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

din pacate cred ca e legal

daca platesti prin op pana la ora 13, chiar 14 la unele banci, intra in aceeasi zi, sigur daca platesti cu o zi inainte. daca poti sa platesti prin op foloseste optiunea asta

chestia asta cu taxele si comisioanele la banci a devenit de cosmar!

dandana mamica de bebelusa iubita 17.07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinedana spune:

Si eu am credit tot la sus amintita banca si am considerat ca imi e mai apropape la posta sa platesc rata.
Stau la o coada interminabila creata de ritmul de lucru al lucratorilor postei care nu cred ca au facut vreun curs de calculatoare cind au fost dotati cu acestea si...am luat foc!
La posta se platesc ratele numai in lei! Iar eu aveam de platit in euro!
Concluzia: am mers la banca si am platit rata inclusiv acei 5 ron pentru ca nu a stiut sau nu a vrut nimeni sa ma lamureasca ce-i cu aeasta taxa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vickyfilip spune:

ca sa nu imi mai aduc aminte ca la primul contract facut la ei ne-au trimis desfasuratorul acasa si cand am cerut inca unul ni l-au dat fara prea multe mofturi , iar la cel de-al doilea contract nu a ajuns acasa nici un desfasurator de rambursare si cand am cerut unul ne-au zis ca ne costa 10 euro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocado spune:

Se pare totusi, k sunt mai multe banici care au aceiasi politica.
Sapatamna trecuta nu am mai ajuns sa platesc rata de lesing la BCR leasing si am platit-o la o sucursala bcr si am avut supriza sa imi ia 7 ron , taxa, acelasi gen de taxa ca si la abn.

Mergi la inceput