gradinite bune de stat in sect 2
Raspunsuri - Pagina 5
Alex@Sara spune:
Si pe noi ne intereseaza gradinita 135 de pe Masina de paine.Din toamna vrem sa ii dam pe Alex si pe Sara acolo si vrem sa mergem sapt asta sa vb cu directoarea sa vedem"ce implica"inscrierea.Sau daca stiti alta,tot aproape de zona aceasta,va rog sa ne indrumati .Pe Alex il vom duce pana atunci la una particulara,in Voluntari ,toamna daca o vom da si pe Sara nu ne va tine buzunarul.
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria
30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
Androix spune:
Deci nu mi-a venit sa cred cand am vazut subiect deschis de mine despre gradinite.
Despre Castel pot sa va spun eu acum ca Filip acolo e inscris de anul trecut, si Georgia din toamna tot acolo sper.
Nu sunt de acord cu dulciurile din comert de calitate indoielnica. Au contract cu o patiserie din zona si absolut toate deserturile de la ei sunt delicioase, proaspete si nu am avut intr-un an de zile nici o problema. In plus gustarea nu vine de-acolo in fiecar zi. In unele zile au fructe, in alte zile au iaurt cu cate un pachetel de biscuiti sau cate un barny, alte dati au orez cu lapte. Deci eu personal nu sunt de acord cu prietena ta, Mandarinutza. Iar despre directoare eu n-am ce sa-i reprosez eu o femeie foarte ok. Nu are faima de spagareasa, aproape ca mi-a dat cutia de bomboane inapoi la inscriere. Acum am citit din urma postarea lui Alia Ro. Eu am cunoscut-o pe directoare anul trecut, nici nu stiu daca e aceeasi pentru ca spre rusinea mea nu stiu cum o cheama. Eu nu i-am dat nimic decat DUPA ce am inscris copilul, mai bine zis in toamna cand am mers sa ma interesez ce anume trebuie sa aduc cand vin cu el. A fost vorba de o cutie de bomboane. In rest, si eu stau destul de departe de gradinita asta dar nu m-a refuzat. E drept ca noul corp de gradinita am auzit ca s-ar fi dat in folosinta anul trecut in februarie, deci in 2008 cand a fost discutia respectiva se poate sa nu fi fost locuri. In rest nu mai comentez ca doar n-am fost acolo, am vrut doar sa povestesc experienta mea. Mie nu mi-a cerut nimic, nu mi-a facut mutre de nici un fel, dimpotriva chiar mi s-a parut cea mai cumsecade directoare din cate vizitasem zilele alea, de fapt cate s-au lasat vizitate. Pentru ca la multe gradinite sa ajungi sa vorbesti cu directoarea e ceva greu de realizat. Zici ca sunt directoare la depozite de armament nu la niste gradinite. De-aia zic ca atunci cand am dat peste o persoana care m-a primit in birou (uite nu mai tin minte daca m-a poftit sa iau loc in ziua aia, dar stiu ca am stat si pe scaun in biroul ei cand am verificat impreuna daca am dosarul complet) si care sta de vorba si-mi spune cand se fac inscrierile, ce-mi trebuie si asa mai departe in loc sa ma trimita sa citesc avizierul, zic ca e o directoare absolut in regula.
Dar poate ca n-o sa va vina sa credeti dar am totusi si nemultumiri in legatura cu aceasta gradinita: meniul destul de putin variat. Cateva feluri de mancare, 10 maxim 12 care se tot repeta. Dar faptul ca totusi Filip nu a avut niciodata probleme de cand este acolo zic eu ca e totusi un lucru bun in conditiile in care el chiar e foarte sensibil cu stomacul si nu o data m-am chinuit saptamani in sir sa-l pun pe picioare dupa cate o enterocolita. Mai variez eu acasa, nu e un capat de tara.
Si in al doilea rand faptul ca piticul meu a nimerit intr-o sala careia eu ii spun debara. Este cea mai mica sala din corpul vechi pentru ca grupa este mijlocie dar nou formata, ceea ce inseamna ca nu s-au mai adunat 30 de copii cati sunt intr-o grupa formata de la grupa mica ci doar vreo 18-20, drept pentru care fiind putini au primit cea mai mica salita. Acum i-a mutat intr-o sala de sport din corpul nou pentru ca zapada din iarna le-a distrus acoperisul. Am primit "asigurari ferme" de la asistenta ca vor fi mutati inapoi de cum se repara acoperisul. Eu sper totusi ca nu.
Apropo de implinirea celor 3 ani si eu stiu la fel si de acum doi ani cand l-am inscris la prima gradinita la care a facut grupa mica si de anul trecut: directiva de la minister cerea ca cei inscrisi sa aibe 3 ani impliniti la data INSCRIERII, adica undeva la inceputul lui iunie, nu pana in septembrie iar dupa septembrie nici atat.
In rest ce s-a scris la ultima pagina eu am mai zis pe alte doua subiecte parerea mea. Desi am citit un argument nou care are potential sa starneasca o noua isterie la inscrierea in gradinite: reducerile de personal. Si faptul ca astia nu se mai decid odata cand se fac reinscrieri si unde vor fi grupele pregatitoare nu ajuta in situatia de fata.
Multa bafta sa nu ramana nimeni pe-afara!
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
mandarinutza spune:
Androix, merci mult de tot petru raspunsul tau detaliat. Uite eu ma gandisem in principal la acesta gradinita, dar avand in vedere feed back-ul negativ primit de la prietena care are fetita acolo, am renuntat la ea si m-am reorientat catre alta gradi de pe Iancului unde au fost ambii mei nepoti, si acolo auzisem numai de bine. Ca si distanta , sunt la fel fata de mine.
Sper ca nu te-ai suparat pentru ce am scris eu, probabil ca prietena mea are prea multe asteptari, asta e a treia gradi la merge fetita ei si din toamna vrea sa o mute. Neavand alta sursa de informare, am optat pentru cealalta gardi, sper ca am facut alegerea buna si ca o sa reusesc sa o inscriu ok.
Inca o data iti multumesc pentru raspunsul tau si sper ca nu am creat o impresie mai nefavorabila despre aceasta gradi, nu aceasta a fost intentia mea.
Mandarinutza mamica de Antonia Maria 30.08.2007 si in burtica bb2 23s+
Poze
laura_dinu spune:
Salut toate mamicile, sunt noua pe forum si as vrea sa stiu daca s-a mai aflta ceva despre Gardinita 276, de pe Corabia.
Am vazut ca s-a mai intrebat de ea dar nu am vazut un raspuns favorabil.As vrea sa stiu cam cat costa( mi-a zis cineva ca e 10lei/zi), ce optionale au, cam la ce pret si mai ales cum e personalul. Multumesc frumos.
pink_lady spune:
As vrea sa reinviem un pic subiectul ca mai sunt cateva luni si incep inscrierile la gradi.
Noi vrem la 256..nu suntem arondati ca nu stam la casa pe vatra luminoasa si as vrea sa stiu cum sa fac..
Am vb la tel si cica sa vin in mai, dar mi-e ca nu mai sunt locuri..clar va trebui sa cotizez ca altfel nu am loc (nu indeplinesc nicio conditie) insa nici asa nu stiu daca am locul asigurat, poate raman si cu banii dati si pe dinafara.
Noi implinim 3 ani in februarie 2013, iar la tel directoarea a spus ca il pot inscrie insa va veni in februarie..o fi mintit?
anya spune:
Eu sunt in al 6-lea an la 256 - la doi copii, ca n-am ramas repetenti.
Au existat cazuri de copii inscrisi inainte de a implini 3 ani. Daca erau apti de colectivitate au intrat mai devreme de 3 ani in colectiv, daca nu - cand au implinit 3 ani. Unul din baietii mei a inceput gradinita la 2 ani si 11 luni si avea o colega mai mica (de noiembrie) prezenta. Pe lista mai era un copilas de ianuarie care a venit mai tarziu. In concluzie - nu te-a mintit ca il primeste.
Cat despre acces in gradinita...nu mai stiu cat de usor/greu e acum. La al 2-lea nu m-am mai agita pt ca avea prioritate (frati mai mari in gradinita) iar eperienta de acum 6 ani nu mai e relevanta. Cred ca o pila la inspectorat/minister ar fi perfecta ca sa "deschida poarta".
Faptul ca am tinut copiii atat in gradinita asta denota faptul ca sunt multumita de ea. Niciodata nu au avut probleme digestive - ca tot se discuta de mancare. Alte amanunte daca te ajuta...poti sa ma intrebi. Bafta la inscriere!
Aaa! Inscrierea oficiala se face abia spre primavara. Ordinea e cam asa: intai se fac inscrierile la scoala - care inca nu au inceput, apoi se fac reinscrierile la gradinita (copii care au frecventat deja gradinita si trec in grupa urmatoare). Dupa ce se vede exact cati copii sunt reinscrisi se compara cu planul de scolarizare facut de inspectorat si afla cate locuri au pe categorii de varsta. Pana una alta nici scolile nu stiu cum e cu grupa 0 si nu fac inscreri asa ca prevad ca va fi brambureala mare. Daca grupa 0 intra in scoala vor fi anul asta mai multe locuri in gradinite. Daca ramane pregatitoarea in gradinita - va fi iar batalie pe locuri.
pink_lady spune:
Multumesc pentru raspuns,Anya-ma bucur sa aud ca e buna gradinita asta.
Din ce spui tu va tb sa astept pana in mai cand e termenul legal-desi poate gasesc o intrare pana atunci. Se merge aici le cadouri, atentii, cum e directoarea?
Stii cati copii sunt la grupele mici?
Ce simpatica ai fost cu repetetia.
roli25 spune:
Eu am avut o experienta negativa la 256 cu directoarea care era in 2010. Nu stiu acum daca mai e tot ea.
M-a invitat in luna mai, dar eu pt siguranta m-am dus prin martie, moment in care mi-a spus ca ea are lista completa, dar mi-a sugerat cum ca poate..cine stie...am inteles ca astepta ceva. Apoi mi-au confirmat niste parinti ca trebuie sa dau.
Cum evit spaga, m-am reorientat rapid catre gradi 16, unde am inscris copiii fara probleme.
Acum, suntem in al 2-lea an si ma declar multumita din toate punctele de vedere (curatenie, mancare, activitati, educatoare, evolutia copiilor).
Iar pe cel mic, care avea in sept 2.8 ani, mi l-a primit de la inceput.
anya spune:
2010 a fost un an ciudat cu 3 directoare schimbate intr-o luna...nu stiu la care ai nimerit.
Ce sa zic, acum multi ani , la inscrierea primului copil am dat directoarei un cadou (obiect in valoare cam de 100 lei) si atat. De atunci nu am mai dat decat daca am vrut (de multumire) si doar la educatoare/ingrijitoare.
fiona67 spune:
L-am inscris pe baietelul meu la gradinita 234 "Zori de Zi", Ghica-Tei, grupa mijlocie. Mie mi s-a parut o gradinita ok, avea spre deosebire de altele program scurt 8.30- 12.30, fara masa.
Baietelul meu a fost repartizat la o educatoare tanara, tocmai iesita de pe bancile facultatii - Georgiana Nicoara.
Dupa nici 3-4 zile, pustiul meu mi-a spus cat tipa tanara educatoare de 21 de ani inca din prima zi: ca n-a stiut unde ii este dulapul; ca a gresit culoarea la colorat. Georgiana Nicoara tipa din orice motiv!
De fapt am auzit si eu vocea ei de amfiteatru cand veneam sa-l iau mai devreme de la gradi pentru cursurile de gimnastica si pentru prima oara mi-am pus problema : Ce-i mai important? Socializarea sau sa suporte vocea de soprana a tinerei educatoare Nicoara?! O voce intimidanta, puternica, care se adresa unei sali cat o camera de apartament de bloc, cu 10-12 copilasi.... Nu mai spun de aroganta de pe chipul ei, asta destinata noua, parintilor!
Am pus in balanta binele si raul si am decis ca e mai bine totusi pentru el sa stea printre copii de aceiasi varsta, i-am spus si lui asta si m-a ascultat. Nu refuza dimineata sa mearga la gradi dar ma intreba mereu: Mami, chiar trebie sa ma duc?!?! D-na Geogiana tipa mereu.....ca am colorat gresit....VERDE, VERDE DE LA BRAD!!! Ca vorbesc cu prietenii mei...ca vreau sa ma joc...vrea mereu sa fie liniste....
Iar acum cateva zile mi-a spus ca Georgiana Nicoara i-a dat o palma la fund!! De ce? Pentru ca la sala de sport, in timpul orei de joaca, a vrut sa se mai joace cu mingea. Georgiana i-a lipit una la fund fara sa clipeasca si i-a luat mingea. Adica nu-l lovesc eu si il loveste ea!!
Cand vorbeam cu baietelul meu despre gradinita si el imi spunea ca ii e cam frica de educatoare eu il intrebam: De ce?! Si el raspundea: Tipa tare, mami, si nu stiu ce poate sa faca daca se supara mai tare!!
Incercam sa-i explic ca este aparat de lege, si nicio educatoare n-are curajul sa loveasca un copil fiindca stie ca e fapta penala. Ei, uite ca pustiul meu a avut dreptate. Georgiana Nicoara, educatoarea absolventa a Facutatii de Stiintele Educatiei din Bucuresti, l-a lovit!
Intrebata de directoare a negat totul, chiar a jurat ca nu s-a intamplat nimic, dar 'ceva, ceva a fost', a zis si directoarea. Nici vorba de sanctiune, investigare a evenimentelor....deh, pentru o simpla palma la fund?!
Noi am decis pe loc sa ne retragem copilul de la gradinita 234 'Zori de Zi, Ghica-Tei.
Postul acesta este pentru mamicile care intreaba despre gradinitele din zona Colentina -Obor si nu gasesc niciun raspuns pe forumuri, asa cum nu am gasit nici noi.
Deci: Aceasta este experienta noastra la gradinita 234 'Zori de Zi', Ghica-Tei. Educatoare: Georgeta Nicoara.
O experienta pe care nu o doresc nici unui parinte care si-a propus o educatie frumoasa pentru copilul lui, plateste impozite, respecta legile si nu-si permite din pacate invatamant privat.