N-AM CURAJ SA CONDUC (10)
Raspunsuri - Pagina 13
Mara76 spune:
Bravo, ma bucur ca esti ok. Dar e frumos rau Qasqoai-ul, sigur vrei sa-l vinzi? Bine, pentru mine, adepta masinilor mici, e imens, dar chiar imi pare o masina f. reusita!
Dahriana spune:
As cam vrea sa-l vand.Nici acum nu ma pot parca cu el ca tot omul
Nu stiu ce a fost in capul meu cand mi-am luat ditamai vagonu
Siminaf spune:
Dahriana, e cumva Qashqai? M-am uitat si eu la asta la poze si e frumos, intr-adevar. Dar nu e mare deloc, e un crossover mic. Cred ca e echivalentul lui Nissan Rogue de la noi, care e mai mic si decit Murano. Dar cu consumul ai maaare dreptate: toate Nissanurile consuma de sting.
Dahriana spune:
Qashqai e.Sper ca vorbim de acelasi lucru.
E frumos,imi pare rau sa-l dau,dar mi-e greu si acum la parcari.Ma si rade lumea
Zici ca nu e mare???? E fuuarte mare.In conditiile in care io am 1.60 si imi trag scaunu in fata la maxim ..si asa ajung la pedale doar iar la curbe,parca o ia masina inainte si dupa aia io
Dahriana spune:
Cand l-am luat,ma simteam de parca atunci pusesem mana pt prima data pe un volan!
Eram stangace rauuu de tot.In conditiile in care,io am facut scoala de soferi pe masini micute,cu asta m-am simtit extrem de ciudat.Cateva zile nici n-am vrut sa-l conduc.Pana cand mi-au zis vecinii.Vai ce masina frumoasa,cum merge.
Si eu ziceam : aaa..uuff..pai bine..
Siminaf spune:
Dahriana... ce dulce esti, cum povestesti!
Noi am avut pina acum citeva luni o Toyota Sequoia, care e muuult mai mare decit Qashqai; am dat-o ca a aparut modelul nou, pe care sper sa ni-l luam poate la anul. Deocamdata avem 2 berline, dar taaare ne lipseste un SUV. Sequoia modelul nou e mai mare chiar si decit modelul pe care l-am avut noi. Intr-adevar simti ca ai masina sub control. Si mie mi-era frica la inceput cu Sequoia, dar incet-incet am luat-o la mers, ca trebuia uneori. Cind om lua-o pe cea noua cred ca iarasi o sa am o perioada de teama de a o conduce, dar o s-o depasesc si pe aia, vorba ta, cind m-or intreba vecinii cum merge masina.
www.toyota.com/sequoia/index.html" target="_blank">http://www.toyota.com/sequoia/index.html
Alynutza spune:
Marlenn asa-i, fiecare masina are caracteristicile ei. Oricum, noi femeile suntem mai sensibile, nu ne place sa auzim motorul sunand prea tare. Al meu sotz a bagat si 4000 de turatii la depasiri, intr-adevar suna tare motorul, dar nu e un sunet de 'isi da duhul acuma', daca intelegi ce vreau sa spun.
Cat despre nebunii care nu semnalizeaza, nu se asigura si circula pe 2 benzi... si pe mine ma enerveaza la culme. Oricum, ochii cat cepele, daca il loveai pe ala cu sensul unic, tu erai de vina, indiferent cat de bruste au fost manevrele lui, se socoteste ca tu n-ai pastrat distanta regulamentara. Daca lui ii sare sa zicem un pieton in fata si pune o frana brusca, tu trebuie sa ai distanta suficienta sa poti opri si tu fara sa-l lovesti.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
marlenn spune:
Alynutza, in depasire si eu turez motoru, bag in a 4-a, ca in a 5-a ma rog de masina sa depaseasca la aceeasi viteza ca in a 4-a. Intr-o zi l-am lasat si pe instructorul meu sa conduca masina mea, si hai sa depaseasca un tir, si la un moment dat imi zice ca nu prea are putere in depasiri...si eu ii spun pai daca nu ati bagat intr-a 4-a de-asta nu prea are putere, ca trebuie sa fie turat motoru ca sa depaseasca tiru si nu numai...depasise cu a 5-a
Aveam distanta de cel care circula intre benzi pe sensul unic, dar cand l-am vazut cat de ciudat circula am marit-o si mai mult. Mai am obiceiu sa ma uit si ce are in fata cel din fata mea si asa mai anticipez miscarile lui, si de multe ori am franat cu 2-3 secunde inainte ca cel din fata sa franeze si nu am avut niciodata surprize neplacute. Si oricum nu imi place sa circul aproape de ce cel din fata, ma simt mai bine cand intre noi poate sa incapa chiar 2 masini de dimensiuni mai mari, dar distanta minima pt mine trebuie sa fie cam cat o masina.
Ieri am avut parte de o surpriza uriasa...Circulam normal pe sensu meu, pe banda 2 si pe drumu resp, in localitate fiind aveai voie cu 70 km/h...dar din sens opus vad ca pe se apropie cu viteza o masina a politiei fara girofar si sirena, iar eu eram aproape si a trebuit sa franez ca altfel ma pupam in botic cu masina politiei la cat de hotarat era sa depaseasca tot ce avea pe sensul sau...sa mai spun ca a depasit peste linia dubla continua? Si atunci ma intreb daca politia face depasiri neregulamentare nefiind in nici o misiuni, ce pretentii sa am de la ceilalti soferi?
Oricum, cand vad ca pe sensu meu se apropie din sens opus masini care au intrat in depasiri si fie nu m-au vazut, fie nu au calculat bine distanta la care eram eu, fie ca vor adrenalina, incetinesc in asa fel incat berbecu respectiv sa se replieze inapoi pe sensul lui de mers.
M-am saturat de cei care forteaza o intersectie, si acum ma refer in special la cele din afara localitatilor...si in felul asta te face sa franezi de la 100 la ora ca sa nu intri in el...Mi s-a intamplat ca de pe un drum secundar sa se bage in fata la nici 30 m un nene cu o dubita...si eu de la 100 am franat pana am ajuns la 40 km/h...Unde s-o fi crezut nu stiu, dar nu a tinut cont deloc ca era in afara localitatii si masinile circulau cu o viteza mai mare ca in localitati. Si apoi berbecu circula cu 80 la ora si nu se lasa depasit de fel, facuse coloana in spatele lui...la un moment dat cum necum am reusit sa il depasesc, si ce sa imi vada ochii...vorbea la telefon nenea...nu mai spun, ca din cauza oglinzilor sale laterale nu ma puteam asigura bine ca sa il depasesc, imi venea sa i le sparg ca nu vedeam deloc de ele, trebuia sa ies si pe contrasens sau sa ma pitesc si sa privesc sub ele. In viata mea nu am vazut asa oglinzi prost montate...Dubite ma mai depasit, si chiar masini ca a lui, dar oglinzile lor nu mi-au pus probleme niciodata.
Aaaaaa...sa nu uit...Marti am fost la Bucuresti...si la intors, un maxi-taxist cand drumu era si in curba si cu linie continua, l-a gasit graba si a inceput sa ne flesuiasca...si chiar nu aveam unde sa ne dam, in dreapta aveam masina, in fata masina...si pe bou il apuca depasirea in curba si unu de pe contrasens s-a trezit cu maxi-taxistu in fata...Cel care s-a trezit in curba cu bou in fata a tras de volan dreapta, noroc ca a avut unde si nici viteza nu avea si astfel nu s-a intamplat nimic...Ne-am speriat noi, da' cel care i-a aparut bou in fata...
Sunt atat de inconstienti unii...si nu isi pun in pericol numai viata lor ci si pe a altora nevinovati si politia nu face nimic, nimic.
marlenn spune:
Azi eram sa fac stop cardiac nu alta...intr-o intersectie unde eu aveam ptioritate vad o magaoaie de autocar, inalt si lung cat un tren , ca incepe sa forteze intersectia...si in dreapta mea aveam un harb de autobuz care ma tot impingea pe contrasens...Si atenta la harb, atenta la magaoaia de autocar am ajuns la 20 la ora ca nu am vrut sa intru in cine stie ce belele...si apoi te puteai pune cu ditamai trenu?
Credeam ca o sa pot sa il depasesc pe autocar, dar nu am avut pe unde, ca ocupa tot drumu cu hardughia lui...si era drum cu 2 benzi pe sens ...Si ca sa fie totu si mai frumos, la un moment dat hardughia reduce din ce in ce mai mult viteza, semnalizeaza dreapta si se opreste fix in colul unei intersectii, pune avariile si coboara...si era si politai in acea intersectie, si sediul politiei rutiere era la 20 m ...Imi venea sa deschid geamu si sa ii zic lu' nea politai ca ala s-a avariat la creier nu la hardughia lui...Si acolo in acea intersectie era deja unu care vroia sa faca stanga si nu vedea nimic de bou...Poate i-o fi facut ceva politau, nu stiu, ca eu am plecat mai departe...
Si cum e bine sa ma nu ma consum la volan, azi am avut ocazia sa ii dau o mica lectie de educatie rutiera unuia care nu era multumit ca merg cu 50 km/h si ma claxona ca se grabea omu'...cum pe portiunea respectiva de drum nu ma putea depasi, nici pe banda 1 nici pe contrasens, cu fiecare claxon eu reducem finutz viteza, si astfel de la 50 la ora am ajuns sa merg in fata lui cu 35 la ora ...si am mers asa vreo 100 m ...Grabit tare omu'...Nu imi plac aia care ma flashuiesc sau ma claxoneaza cand eu merg cu viteza legala, si uneori am si peste...nu stiu ce nu le convine...Asa ca azi am avut ocazia sa ii dau o mica lectie unuia d-asta claxonator de meserie...Radeam de una singura in masina...Cand a trecut pe langa mine, radeam in hohote...Oare o fi inteles lectia?
Si in mine nu avea tupeu sa intre, ca tot el iesea vinovat...aaa, sa nu uit, claxonatoru avea o camioneta...
Mara76 spune:
Marlenn, dar de ce nu te-ai dus pe banda 1? Nu de alta, dar daca unul vrea sa mearga cu 100 km/h, cine esti tu sa te pui in calea fericirii lui (=radar)?