Ce drepturi are o mamica ce isi pierde copilul la

Ce drepturi are o mamica ce isi pierde copilul la | Autor: bebealex

Link direct la acest mesaj

Ce drepturi are o mamica ce isi pierde copilul la 9 luni in burtica?
Ma poate ajuta cineva?
Va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

A nascut sau a pierdut sarcina? Daca a nascut are toate drepturile prevazute de lege pentru femeile care au nascut. Daca a pierdut sarcina insa ... nu.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valipop spune:

In primul rand, regret pierderea suferita. Si eu am pierdut copilul la 8 luni (era mort in burtica de cateva zile), eliminarea sa a decurs exact ca o nastere normala usoara, iar doctoritza a trecut special pe fisa mea ca a fost nastere si nu avort spontan, ceea ce mi-a conferit intradevar toate drepturile pe care le are o femeie cand naste, mai precis concediul de sarcina si lehuzie de 126 de zile.
Deci pot sa spun ca am si nascut si am pierdut si sarcina, totul depinde de ce scrie medicul in hartiile de la spital.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

bebealex valipop

bebealex, incearca sa aranjezi cu doctorul tau sa se intample ca la valipop

oricum ar fi cred ca ai dreptul la un concediu medical lung

dandana mamica de bebelusa iubita 17.07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Bebealex, .valipop uite din ordonanta 158/2005 capitolul care se refera la concediul de maternitate:CAP. IV Concediul si indemnizatia de maternitate ART. 23 (1) Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcina si lauzie, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, perioada in care beneficiaza de indemnizatie de maternitate. (2) De aceleasi drepturi beneficiaza si femeile care nu se mai afla, din motive neimputabile lor, in una dintre situatiile prevazute la art. 1 alin. (1), daca nasc in termen de 9 luni de la data pierderii calitatii de asigurat. Faptul ca pierderea calitatii de asigurat nu s-a produs din motive imputabile persoanei in cauza se dovedeste cu acte oficiale eliberate de catre angajatori sau asimilatii acestora. (3) In situatiile prevazute la alin. (2), baza de calcul a indemnizatiei de maternitate se constituie din media veniturilor lunare pe baza carora s-a calculat contributia pentru concedii si indemnizatii, din ultimele 6 luni anterioare datei pierderii calitatii de asigurat, cu respectarea prevederilor art. 10. ART. 24 (1) Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere. (2) Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare, in asa fel incat durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice. (3) Persoanele cu handicap asigurate beneficiaza, la cerere, de concediu pentru sarcina, incepand cu luna a 6-a de sarcina. (4) In situatia copilului nascut mort sau in situatia in care acesta moare in perioada concediului de lauzie, indemnizatia de maternitate se acorda pe toata durata acestuia. ART. 25 (1) Cuantumul brut lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilita conform art. 10. (2) Indemnizatia de maternitate se suporta integral din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate. Conform art.24 (4) ai dreptul la toate cele 126 de zile.Am citit la subiectul cu malpraxixul ce ti s-a intamplat. Si fratelui si cumnatei mele li s-a intamplat la fel in 2005, dupa un an a venit o fetita. La ghiocei de martie-aprilie 2006 avem 3 mamici care si-au pierdut fetitele inainte de nastere sau in primele zile. acum 2 dintre ele au deja copilasi, iar a treia asteapta sa nasca la sfarsitul acestei luni. Nu se intampla numai in Romania, doua din mamici erau in strainatate. Nu e usor si numai cine a trait direct poate sti ce e in sufletul tau. Eu iti doresc ca la sfarsitul acestui an sa fii iar insarcinata si sa ai un bebe sanatos!DianaD & Alexandru

Mergi la inceput