Mucenita in vremurile noastre - maica Heruvima
Raspunsuri - Pagina 5
denizel spune:
quote:
Originally posted by adriana
Pe acest forum NU trebuie postat la sufletul credintei, pentru ca nu mai exista asa ceva pe aici..
Aviz amatorilor...
Aceasta afirmatie, alaturata celor ale lui cipicah, mi-au amintit ce era Sufletul credintei acum vreun an...
Fii pe pace, Adriana, mai e mult pana sa se egaleze nivelul ala ametitor de ura. Mai avem de invatat, ca-sa-zic-asa. Cand esti autodidact, merge mai lent...
xenocid spune:
Adriana, eu chiar nu inteleg de ce esti atât de suparata! Vremurile fericite nu nasc sfinti. Cum crezi tu ca te vei mântui in timpurile astea caldute? Facându'ti cruce sau suindu'te pe ea?
cipicah spune:
Xenocid,pentru propozitia "Vremurile fericite nu nasc sfinti",zau ca ai merita un sarut pe frunte! Fara nici urma de ironie.
Dar prin cate haznale am fost "lustruit",s-ar putea ca sarutul meu sa aiba cel mult patalama de Iuda.
As dori sa reaminstesc binecuvantatelor doamne pe care posturile mele legate de avort le-au deranjat cumplit,incercand sa sugerezeca doar niscaiva stoluri doar prin mintea mea evolueaza, ca am mentionat foarte clar - "NU SUNT JUDECATI PERSONALE,CI PARERILE SFINTILOR PARINTI,PRECUM SI ALE DUHOVNICILOR NOSTRI".
cipicah spune:
Criss 75,ai avut mare dreptate privind afirmatia ca sunt multe persoane care nu sunt crestin ortodoxe. Ceea ce am sustinut eu a fost in special pentru cei de aceasta religie.
Pentru ca s-a creat o adevarata "vanatoare de vrajitoare" vis a vis de ceea ce am postat eu,stropite din belsug cu ironii ieftine, cred ca ar fi de folos sa fac unele precizari.
Din discutiile privind educarea copiilor, unde am respins educarea mult prea libertina a copiilor, acest tip de educatie a copiilor ducand la cresterea exagerata a consumului de alcool la adolescenti,la consumul de droguri,la sexualitate prematura si iresponsabila, urmata de nenumarate cazuri de avort. Credeti ca fabulez? Sotia mea (pe care o iubesc la nebunie,spre dezamagirea lui Denizel...sau Denizelei...oare cum o fi acordul?!), lucreaza intr-un ONG de profil ca psiholog,deci vin cu date oficiale si certe!!!!. Completarea lor le-am luat de la marii nostri preoti duhovnici, pe langa parintele Arsenie Papapcioc,parintele Iustin Parvu,parintele Arsenie Boca,parintele Ilarion Argatu amintind si pe parintele Nicolae Tanase, ce a fondat Asociatia "ProVita", ce lupta impotriva avorturilor si a construit camine pentru copii refuzati de mamele lor.
In contextul acestei educatii libertine dezastroase, am transmis revolta acestor preoti prin mesajul "Felicitari mamelor ce si-au educat copiii facandu-i ucigasi de prunci"-redare aproximativa. De aici a inceput isteria. Am fost atacat dur privind motivatia mea "de a ma baga in viata unor persoane" fara sa stiu nimic de ele. Binecuvantate doamne, atunci cand mergeam cu sotia mea insarcinata la control la diverse cabinete de ginecologie,stiind ce lupta am dus noi,dar si alte familii pentru un bebica, si vedeam pustoaice de 15-17 ani la chiuretaje, ma ineguram! In mod sigur pentru multe din ele era o tragedie ceea ce se intampla, dar era o tragedie si pentru neamul asta! Nu glumeam cand spuneam ca suntem pe PRIMUL LOC in Europa la avorturi. Chiar nu vrea nimeni sa strige ca e grav ce se intampla? Nu sunt nici un razboinic al luminii-mai ales reloaded- si sigur sunt mult mai pacatos ca majoritatea de aici,insa speram pe acest site la o mana de ajutor sa vedem ce putem face sa schimbam lucrurile. Nu eu,ci VOI! Lipsa de educatie crestin ortodoxa (pentru cei ce o marturisesc),precum si lipsa unei educatii mai putin libertine se numara printre factorii ce duc la astfel de tragedii.
Aminteam de parintele Arsenie Boca, dand ca exemplu "Formula As". Au urmat alte atacuri. Doresc sa amintesc celor care au atacat aceasta publicatie ca majoritatea marturiilor publicate au fost luate din cartile scrise despre parintele,"Marturii despre parintele Arsenie Boca". Aceste marturii au fost culese si verificate de studentii de la ASCOR Sibiu.
Nu apar "Formula As",are multe articole discutabile,dar la capitolul "Ortodoxie" a venit de multe ori cu articuole reale si fundamentate.
Dau aici ca exemplu,pe langa parintele Arsenie Boca, istoria halucinanta a manastirii Bucium (Pacea Lumii) din Muntii Fagaras.
Am fost atat de impresionat,incat am plecat cu sotia pe acele meleaguri. Surpriza mare a fost ca,pe langa faptul ca articolul era foarte corect,mai erau si altele de aflat.
http://www.formula-as.ro/2002/520/spiritualitate-39/spiritualitate-3282
In "rapirile in duh" ale lui Mos Ilie i s-a spus - afirma preotii de la Bucium- ca pe spatiul acelei manastiri stau...moastele Sfantului Ioan Botezatorul. Mi-a fost foarte greu sa cred,dar in cartea "Marturii despre parintele Arsenie Boca",spune un credincios ca parintele Arsenie Boca a facut schitele existente pe sicriul de argint care asteapta sfintele moaste. Acest sicriu este in asteptare la Sf.Man. Hurezi.
Dumnezeu isi stie sfintii si ce va fi cu ei, mai ales cu un asa mare sfant ca Sfantul Ioane Botezatorul.
denizel spune:
Arsenie Papapcioc, Iustin Parvu, Arsenie Boca, Ilarion Argatu, Nicolae Tanase, Mos Ilie din formula as, Denizel (prea des pt. gustul meu ), idei pro-legionare, acuze fanteziste si aproape nimic despre singurul Nume cu adevarat important....
nu mai semnez, ca se stie de-acuma :-))
columbiana spune:
quote:
Originally posted by denizel
Arsenie Papapcioc, Iustin Parvu, Arsenie Boca, Ilarion Argatu, Nicolae Tanase, Mos Ilie din formula as, Denizel (prea des pt. gustul meu ), idei pro-legionare, acuze fanteziste si aproape nimic despre singurul Nume cu adevarat important....
nu mai semnez, ca se stie de-acuma :-))Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
denitzel, incerc sa inteleg pina la urma care-i problema in faptul ca unii au alte gusturi, si ceea ce consideri tu fantezist pentru ei are alta relevanta, crezi ca nu se poate trai sau dormi noaptea stiind asta.
http://www.floriinro.ro/
tongue in cheek
denizel spune:
Pai, Ana Stroe, eu consider fantezist faptul ca cipicah are impresia ca sunt dezamagita ca isi iubeste sotia (vezi oleaca mai sus afirmatia :-))). Da' daca tu zici ca pt. el are alta relevanta...
Si mai consider fantezist nick-ul pe care il folosesti cand mi te adresezi .
larissa_79 spune:
quote:
Originally posted by Criss75quote:
Originally posted by larissa_79
cipicah, eu voi posta in continuare daca voi dori sa impartasesc ceva minunat cu voi. Fie ca va citi doar o singura persoana. La restul de mesaje dau ignore, nu e prima data cand le intalnesc. Pur si simplu unele persoane nu se pot abine sa nu vorbeasca mult si fara folos. Dar...adevarul trebuie marturisit cu orice pret! In acelasi timp...eu nu postez pentru astfel de persoane, nu vreau sa conving pe nimeni de nimic. Postez pentru credinciosii adevarati cu sufletul deschis!
Si da, sigur ca avortul inseamna crima. Ca altii vor sa il scuze, motiveze etc e problema lor. Dar, el asta inseamna: crima!
Doamne ajuta!
Larisa si Alexia (13 iulie 2006)
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/
www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!
Nu-mi amintesc sa fi citit aici cum ca cineva ar scuza avortul. Poate n-am observat.
Si inca ceva, "credinciosi adevarati cu sufletul deschis", in opinia ta si a lui cipicah sunt exclusiv ortodocsi, dar uiti ca pe acest topic sunt si persoane care fac parte din alte culte sau religii, si care sunt la fel "credinciosi adevarati cu sufletul deschis".
Eu cred ca n-ar trebui sa ne punem "ochelari de cal", nu-i asa?
Denizel, mai crezi ca se va schimba ceva in bine peste 20 ani?
Ma refer la ...
Criss si Alex (11.05.2003)
Nu exista Adevar si nu exista credinta inafara orodoxiei si a bisericii. Restul topicurilor nu ma intereseaza si nici persoanele care posteaza acolo. Ca tu consideri toti eretismul altor religii credinta e problema ta si punctul tau de vedere. Eu nu subscriu! Si repet nu am scris pe acest topic decat pentru cei ce vor sa citeasca si daca vreti sa limitez mai mult, doar pentru ortodoxi. Eu nu citesc ce abereaza musulmanii sau alte religii pe aici! Nu citesc, nu ma intereseaza drept urmare sa faca si ei la fel!
Doamne ajuta!
denizel spune:
quote:
Originally posted by larissa_79
Eu nu citesc ce abereaza musulmanii sau alte religii pe aici!
Ia hai, toata lumea la o parte, ca incerc sa fac o vraja si nu garantez rezultatul dorit :-))
Ep-pe, pep-pe, kak-ke. Hil-lo, hol-lo, hel-lo. Evolutionismul e o aberatie, iar Lucy e o maimuta caraghioasa . Ziz-zy, zuz-zy, zik, sa apara un moderator !!!
larissa_79 spune:
denizel, nu inteleg de ce invoci prezenta unui moderator. Nimeni nu poate impune cuiva ce sa citeasca din acest forum. Si daca e sufletul credintei de toate felurile ( desi adevarata este doar una) sa stea fiecare pe topicul, subiectul, postarile ce il intereseaza. Ce nu intelegeti voi, cei ce ati dat cu pietre in acest subiect e ca nu v-a cerut nimeni parerea si ca evident sunteti in plus. Deschideti un subiect separat cu ideile expuse aici si uite...promit ca nu vin sa va disturb discutia. Dar..probabil ca nu veti deschide...pentru ca nu aveti nimic de zis ci doar de contrat unde chiar nu e cazul. Si mai faceti si glume de prost gust! Nasol!
Avand in vedere ca eu am deschis acest topic, rog moderatorii sa fie inchis! A degenerat in ceva rusinos...batjocura altora! Rusine!