Pot avea un bebet?
De 8 ani ma cunosc cu sotul meu. De 2,5 suntem sot-sotie, si de 2 ani incercam sa facem un bebet. Am luat anticonceptionale timp de 4 ani consecutiv. Am intrerupt acum 3 ani si ceva. Am urmat un tratament de 6 luni (sept.2006-febr.2007) cu Duphaston pentru cicluri neregulate (datorita intreruperii de anticonceptionale). Cat de cat CM s-a stabilizat, dar in luna mai 2007, datorita unui soc emotional provocat de licenta am revenit la cicluri neregulate. Dupa o asteptare de 40-60 zile, imi provoc CM luand 5 zile de Duphaston. Prima zi de ciclu (provocat) a fost pe data de 20 nov. 2007 si inca nu a venit. Intre timp (3 dec.) am luat legatura cu un dr. ginecolog f.bun din Cluj care sa ma ia de la A la Z. Dupa un consult, ecografia e ok ... nimic anormal. Mi-a dat sa fac o serie de analize hormonale. Analize facute in ziua 21 de CM (10 dec.2007): cortizol -360.5, FSH - 6.48, LH -7.92, Progesteron -1.89, Prolactina - 215.5, FT4 - 17.46, TSH -1.69, Testosteron -0.991. Urmeaza sa fac in ziua 3-5 a CM analize pentru estrogeni si TSH. Problema e ca nu mai apare CM. In urma unei discutii cu dr. curant mi s-a recomandat sa stau sa astept urmatorul Cm, chiar daca va trebui sa astept 6 luni. Eu insa nu mai am rabdare. Am 29 ani si sotul 33 ani. Acum 8 luni, sotul a facut o spermograma. Rezultat: oligoastenospermie. Nu stiu ce sa fac? Sa astept ???? Nu mai am rabdare. Cu multumiri.
Raspunsuri
psj spune:
Cel mai bine sa e gasesti un cabinet care sa faca o monitorizare ecografica sa-ti spuna exact cand ai ovulatie sau daca lipseste sa-ti dea ceva "ajutor". Despre problema sotului nu stiu nimic dar cred ca e un motiv in plus sa nu astepti prea mult.
Eu stiam ca LH si FSH se fac doar in z3 nu z21, adica asa mi-au zis toti medicii la care am fost ca doar atunci sunt relevante.
macanel spune:
Multumesc de raspuns. Astept si altele sa imi dea un sfat. Referitor la analize ... printre analizele date de ginecolog sa le fac, mi-a dat si endocrinologul sa fac cateva. Pe 16 ianuarie am programare pentru a-mi citi rezultatele.Sper sa aflu atunci cauza care imi determina intarzierile de CM si si aflu modalitatea de a ramanea insarcinata.