O parere va rog!
V-ati confruntat cu problema schimbarii locului de munca dar si a felului muncii?Intr-o astfel de ,,incurcatura,, sunt eu. Dupa 12 ani de munca in invatamant mi s-a oferi posibilitatea de a lucra ca jurist(am terminat intre timp facultatea de Drept).Stiu ca o asemenea sansa nu voi mai intalni dar parca mi-e frica de ceea ce ma va astepta.Poate ma veti ajuta voi.
Raspunsuri
TOMALAVINIA spune:
Eu as incerca, chiar daca ar fi greu la inceput.Eu am lucrat 2 ani in invatamint, mi-am luat definitivatul si dupa aceea au venit fetele pe lume.......asa ca nu ma ami intorc.La salariile mizerabile si naveta departe de oras, pe banii tai....:(
Incearca, sigur nu vei regreta.Poate ca iti vor lipsi copii, dar va trece.Multa bafta!
MissParker spune:
Depinde pe ce fel de post ca jurist.
Daca tu esti o idealista (in invatamant toti cei competenti sunt niste idealisti ), atunci ramai in invatamant.
Daca postul de jurist nu implica o complicitate cu murdariile frecvente de tip "corporate" si este rezonabil platit, atunci risca. Ce ai de pierdut?
Te mai poti intoarce mai tarziu in invatamant? E bine sa ai alternativa.
Felicia 15+
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
Alynutza spune:
Eu am parasit invatamantul in urma cu 4 ani. Probabil daca ar fi un post bine platit si in conditii decente, m-as intoarce la catedra, pentru ca mi-a placut tare mult sa lucrez cu copiii. Dar in conditiile actuale nu regret ca am plecat.
De intors in sistem te poti intoarce oricand, nu cred ca asta ar fi o problema. Insa totul depinde de ce vrei tu sa faci.
Succes, indiferent ce hotarare vei lua!
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
barsines spune:
Cred ca inainte de a lua o decizie trebuie sa-ti raspunzi singura la cateva intrebari :
1. De ce te-ai inscris la facultatea de drept? Ti-a placut domeniul sau ai vrut sa ai si tu o facultate?
2. In cursul anilor de facultate ti-a placut ce invatai? Ai fi vrut sa aplici? Sau te plictisea si vroiai sa scapi cat mai repede de cursuri, de toceala, de examene, etc?
3. Cat de atasata esti de meseria de educatoare? Ti-a adus suficiente satisfactii in acesti ani? Mai sunt si alte satisfactii in acest domeniu pe care le-ai astepta si care nu au avut inca timp sa se materializeze?
4. Cat de atasata esti de munca cu copii? Iti place? Iti da pofta de viata? Caci o foarte mare parte din viata o traim la serviciu...
5. Iubesti schimbarile in general? Sau te impaci mai bine cu rutina, sau macar cu mediile cunoscute?
6. De obicei vrei sa excelezi la locul de munca?
6. Cat de disponibila esti, cinstit vorbind? Adica vei putea sa facu un efort de a invata mult, de a fi din nou debutanta, de a invata meseria pas cu pas, de a castiga in timp increderea colegilor si respectul lor? Vei fi disponibila ca si timp, ca si forta fizica si emotionala? Familia te sustine sau e impotriva?
7. Din punct de vedere financiar cum e mai bine?
Orice ai alege in final eu iti doresc succes, important este sa alegi din toata inima.