Rh Negativ - 3
Raspunsuri - Pagina 4
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
alexia28 spune:
quote:
Originally posted by Ada_S
Alexia28, cum te simti, esti pe ultima suta de metrii se apropie momentul...... daca nu l-am ratat deja? Da-ne un semn sa stim si noi cum sunteti.
Ada16+ mamica de baietel
(25.06.2006)
BB2
Ada, nu ai ratat momentul, inca nu am nascut, de abia astept, e ff grea asteptarea asta. Ultima dozare mi-a iesit buna, anticorpi absenti, acum astept sa nasc, analizele lui bebe si sa vedem daca e cazul sa fac vaccinul.
te pup
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
39s+4
![](bis.gif)
![](bis.gif)
![](bis.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Ada_S spune:
alexia, ma bucur ca totul e bine pana acum, stiu cat de grea e asteptarea caci asa a fost si la mine cu prima sarcina.........foarte foarte grea ultima saptamana, dar trece ea....o sa nasti si o sa uiti de aceste momente grele.
gvali, ma bucur ca si voi sunteti bine.......cam asa si la noi, toate se potrivesc cu ale tale tensiune, etc......mai putin edemele.....din pacate incep sa apara din nou. Si eu am avut probl cu sarcina, cateva sangerari in sapt 7-8 si acum am aflat din ce cauza au fost. Am placenta prea jos, atinge partea interioara a colului uterin, vestea buna e ca bb e bine si placenta se mai poate ridica.......daca nu se ridica atunci v-a trebui sa fac cezariana din nou caci placenta ar impiedica nasterea vaginala.
In legatura cu nasterea, se spune ca cel mai bine e sa nasti natural caci te refaci mai repede. eu am nascut prima data cu cezariana de urgenta dupa ce m-am chinuit 7 ore sa nasc, partea proasta a fost ca corpul meu nu tolereaza ata chirurgicala reabsorbabila si nu s-a inchis operatia decat la 10 luni dupa. Acum din cauza sarcinii cusaturile care trebuiau sa se reabsoarba incep sa iasa spre exterior si se simt foarte tare, uneori ma inteapa. Medicul era foarte socat..spune ca sunt foarte putine cazurile in care organismul nu absoarbe ata chirurgicala, s-a exprimat ceva de genul: Da ce organism ai dumeata?
Ada 16+ mamica de baietel
(25.06.2006)
BB2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Otiliav/Otiliav.jpg)
Otiliav spune:
Felicitari Alexia si Maia, sa va traiasca copilasii, sa fie sanatosi si cuminti!
Si nu in ultimul rand sper ca anticorpii au fost tot absenti.
Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana
elamyro spune:
sunt si eu noua pe aici, dar m-am tot documentat referitor la rh de cand am aflat ca am negativ.am avut 3 avorturi, al cerere, si acum sunt in 19s.cum la noi nu se fac si teste de sange cand soliciti un avort am aflat f tarziu ca am rh negativ deci, no vaccin.
am facut testul pt anticorpi la 18s si sunt absenti, intrebarea este trebuie sa fac lunar acest test?dr. meu de familie zice nu dar din ce am citit se pare ca da.
Tecky spune:
Ela analiza pt RH se face de 2 ori in sarcina la 14 si la 28 de sapt.Numai cele care analiza de la 14 sapt le iese proasta repeta analiza lunar.Eu zic sa stai linistita ca nu ai de ce sa iti faci griji.
philip spune:
as dori sa stiu daca poti face dozarea de anticorpi inainte de a ramane insarcinata? am tot urmarit raspunsurile voastre si vad ca majoritatea ati facut/faceti testarea in timpul sarcinii, exista vreun test care poate fi facut inainte de aramane insarcinata si care sa-ti arate daca esti deja izoimunizata?
philip&andreea
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Otiliav/Otiliav.jpg)
Otiliav spune:
Philip, anticorpii apar doar in timpul sarcinii ca o reactie de aparare a organismului la un corp strain (antigena D). Dupa nastere titrul incepe sa scada.
Am citit ca in general cel mai devreme apar dupa 6 saptamani ale embrionului, aproximativ 8 saptamani de sarcina. Cele mai multe cazuri de avorturi provocate sau spontane in primele saptamani nu duc la aparitia anticorpilor.
Aici am citit ca inainte de sarcina se poate face o analiza, se pune sangele mamei in contact cu cel al tatalui si se vede ce risc de incompatibilitate exista:
"Noi am aflat fenotipul la Centrul de Hematologie Transfuzionala din Bucuresti. Acolo ne-au spus si ca din cauza fenotipului homozigot al sotului sansele mele de a avea un copil cu RH negativ sunt foarte mici. Ar fi fost 50% daca fenotipul lui era heterozigot.
Tot acolo se pot determina si subclasele de hemoliza - se pune in contact sange de la ambii parteneri si se masoara agresivitatea celui cu RH negativ. In cazul nostru rezultatul a fost "risc de hemoliza extrem de scazut", deci copilul nu a murit din cauza incompatibilitatii RH. Ce ma inspaimanta rau e ca nu se poate "garanta" ca la o sarcina viitoare acest risc de hemoliza sa se mentina scazut. De acea nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi pentru mine alte 9 luni de sarcina."
Eu in Norvegia nu am fost sfatuita sa fac aceasta analiza (pana la urma este o probabilitate si nu stie nimeni ce tip de sange va avea viitorul copil), mi s-a spus ca daca apar anticorpii ei fac transfuzii intrauterine.
Elamyro, nu stiu de ce dai vina pe medici cand si tu trebuia sa te informezi care sunt riscurile unui avort, si ai mai facut si 3. Sincer, parca nu ti-a pasat de tine, te-ai accidentat o data si dupa aceea tot s-a mai intamplat. Nu te-ai gandit ca se poate termina cu o hemoragie urata si ajungi la spital, ce tip de sange le-ai fi spus medicilor ca ai? Pana la urma era vorba de viata si viitorul tau. Oriunde in lume s-a vehiculat ideea de a avea in documentele personale si un biletel cu grupa si Rh-ul, diverse alergii, in caz ca te accidenteaza cineva cand mergi pe strada.
In fine, se pare ca esti o norocoasa de vreme ce nu ai anticorpi pana acum inseamna ca nu ai dezvoltat anticorpi (caz in care degeaba faceai vaccinul) sau poate bb este Rh-.
Eu ca si Tecky am facut 2 titrari la 17 saptamani si la 33 de sapamani, ambele negative. Pentru linistea ta poti face si lunar dar nu vad sensul.
Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana nazdravana
BB2
philip spune:
otilia (presupun ca asta e numele tau), iti multumesc mult, cam asta mi-a spus si mie dr de familie aici, ca sa raman eu insarcinata mai intai si-apoi au ei grija, dar parca tot mi-e frica sa nu sufere un bebe nevinovat.
philip&andreea
brie spune:
Buna fetelor,
si eu am Rh(-) si sunt insarcinata in 11 s pt a doua oara.La prima sarcina mi s-a administrat vaccinul anti D la 28 saptamani cu toate ca nu mi s-au testat anticorpii, deci nu stiu daca aveam anticorpii dezvoltati.Dupa nastere, fetita mea are Rh(+), mi s-a administrat a doua oara vaccinul anti D in 24 de ore.
Mai am doua intreruperi de sarcina, prima la 7 sapt si a doua la 8 sapt, dar nu mi s-a administrat niciun vaccin, deoarece nu era nevoie.Administrarea vaccinului la un avort spontan sau la cerere se face numai atunci cand sarcina depaseste 12 sap, cand fatul are activitate cardiaca.
Luni am fost sa imi fac anazlia pt anticorpi si acum astept rezultatul.Speram sa fie totul ok.
Brie 11 + si mama de
5 ani
diana21 spune:
Si eu am Rh negativ, ma bucur ca am descoperit subiectul asta! De fapt, Otilia e cea care mi-a spus sa vin sa scriu si aici.
La prima sarcina eu nu am facut vaccinul in sapt. 28 pt. ca, desi eu am vrut, dr. meu de pe atunci a negat ca s-ar mai putea forma anticorpi pana la nastere. La nastere am facut vaccinul, fara insa a mi se face si dozarile de anticorpi...deci, teoretic, as fi putut sa-l fi facut degeaba. Motiv de stres pentru mine pana acum cateva zile, cand am aflat ca sunt ok deocamdata, nu am anticorpi. Sunt insarcinata in zece saptamani cu al doilea copil...primul cu Rh pozitiv, nascut la 37 de saptamani cu un icter fiziologic mai pronuntat si care a tinut 3 saptamani. Acum mi s-a spus sa mai fac dozarea de anticorpi in sapt. 26, insa eu o sa mai fac una si in sapt. 14. Daca e totul ok, o sa fac vaccinul la 28 de sapt., de data asta. Sper si eu, ca si voi toate, ca va fi bine pana la final.
Astept si eu cu sufletul la gura rezultatul analizei lui Brie, colega mea de odisee. La fel, sper ca si Otilica, cealalta coleguta de odisee, va scapa de anticorpi si va ajunge la termen fara complicatii.
Pupici! Ma duc sa citesc si celelate capitole.
_
Diana, mamica Domnisoarei Nasturel si
cu Bebedoi 9+
Dialoguri strumfesti