interpretare desene copii

interpretare desene copii | Autor: kover

Link direct la acest mesaj

la gradi putem urmari pe un panou zilnic ce au facut copiii nostri. am observat ca imaginile pe care le coloreaza copilul meu sint incercuite in cazul in care sint mai multe lucruri pe foaie.ex:ieri au avut de colorat pe aceeasi foaie un om de zapada,un ursulet si un brad.ursuletul a fost albastru,omul de zapada multicolorat,iar bradul verde si erau incercuite separat aceste trei lucruri.intotdeauna admir si restul desenelor si nu intilnesc inca o foaie ca a lui.intrebarea mea este daca inseamna ceva aceasta "delimitare" a obiectelor?mamica de Robert(23.11.2004) si Kristian(01.09.2006)http://s266.photobucket.com/albums/ii248/botcarola/

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Cred ca ar trebui vorbit cu doamna educatoare.Intrebata de ce sunt incercuite acele imagini.Oricum copilul are imaginatie.De obicei ursuletul se coloreaza maro, iar omul de zapada este alb.Doamna ar trebui sa le explice daca este un ursulet de plus sau un urs din padure sau daca au voie sa-si imagineze lucrurile si in alte culori, deci daca au voie sa fie creativi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

kover, poate ar merita sa il intrebi chiar pe el de ce le face asa? dar intr-o discutie foarte lejera, eventual cand faceti altceva, ca sa nu se simta el criticat, judecat pentru ca deseneaza diferit fata de alti copii.
Ma gandesc ca poate chiar el ti-ar da o idee desre ce inseamna delimitarile acelea.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Si eu cred, ca si Donia, ca trebuie sa-l intrebi pe el.
Ca si cum iti place nespus si esti curioasa.

-Oh! N-am mai vazut niciodata pina acum un ursulet albastru!!! Oare de ce e albastru? Crezi ca a stat prea mult la soare?...pot sa fac si eu unul verde? Ii pun si eu un cerc in jur, ca si tine. Tu de ce ai pus cercul? Pot sa fac si eu, la fel?

Pe linga altele, ar putea sa insemne ca e ordonat si ca nu-i place sa amestece lucrurile si vrea sa le puna pe "fiecare la locul lui" ca intr-un sertar (cerc, spatiu delimitat), asta denota gindire de tip "asezat/ordonat" cu locuri precise pentru fiecare obiect, fiinta intr-o poveste si imaginativa (vezi culorile).
Ar trebui sa-l intrebi si daca ursuletul l-a vazut pe omul de zapada cind a impodobit bradul si daca nu, de ce?.

Ca sa vezi daca el leaga toate desenele intr-o poveste sau poate ca fiecare inseamna pentru el o poveste diferita (stiu si eu...poate ca la gradinita au fost povesti diferite, una despre ursulet, una despre bradut, alta despre omul de zapada...).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Germina spune:

Chiar vroiam sa incep eu un subiect despre interpretarea desenelor. Baiatul meu cel mare, de 6 ani si o luna, deseneaza si coloreaza cu placere de cateva luni, pana acum n-am insistat pt ca l-am vazut ca nu vroia. In fine, mi-a atras atentia educatoarea si acum vad si eu acasa: deseneaza totul mic su sus sau intr-o parte. Lasa cam 3 sferturi de pagina goala. Educatoarea zice ca exista o carte despre interpretarea desenelor, o are ea acasa, dar intre timp si-a luat concediu... si ma roade curiozitatea ceva de groaza.
Initial am zis ca e el prea lent in desen si nu apuca sa termine pagina, dar nu-i asa, deseneaza intradevar f atent si migaleste el acolo, dar face casutele mici, ce mai , inghesuie desenul intr-o parte sau sus...
Stie cineva ceva de o carte de genul asta?

Povestea nasterii printului
Povestea nasterii printului 2 (praslea)
Poze cu noi

Lumi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giana spune:

De-ati stii ce curioasa sunt si eu de deslusirea desenelor...mi se pare fantastic cate poti afla dintr-un desen.

Stiti vre-o carte? Numele ori editura...

Baietelul meu are 2 ani jumate insa face niste desene...ii ies masini,tractoare,trenuri...dar cel mai interesant a inceput de ceva timp sa ne deseneze pe noi,familia. face un cerc(capul) in care mai face doua mai mici(ochii) si in loc de corp o linie dreapta care pleaca din "cap". Interesant este ca ne face mai mici si mai mari exact asa cum suntem...nu lipseste nimeni din desen...ba chiar fratiorul lui este in bratele mele facut tot asa cu cerc si linie dar pe orizontala...
Numai ca am observat de cateva zile ca a inceput sa ne faca cu "susu-n jos"...o insemna ceva??? si masinile,trenuletele,casele....sunt ori invers,ori doar intr-o parte? de ex masina este cu rotile in dreapta..ca si cum ar intoarce tablita...

Inseamna ceva?

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudia_31 spune:

Buna am un baietel de 7 ani, caruia nu i place sa deseneze sau sa coloreze si cand o face foloseste culorii inchise cum ar fi negrul, maro inchis, albastru inchis, si asta ma cam pune pe ganduri . Eu ii sugerez sa foloseasca rosu, galben si alte culori deschise ma asculta dar apoi tot cum vrea el face. M ar interesa si pe mine o carte cu interpretarea desenelor, ma gandeam intr o zi sa intreb un psiholog sa vad ce parere are.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kover spune:

donia,danielab;am discutat cu baietelul meu,l-am intrebat de ursulet?raspunsul lui a fost ca e ursuletul nestle.am uitat ca am primit chiar inainte cu citeva zile un ursulet albastru de la nestle.,iar omul de zapada nu se vedea daca colora cu alb.in ce priveste incercuirea desenelor mi-a spus ca asa e mai frumos.am primit raspunsuri simple.a facut primul desen cu familia noastra;asa i-a venit lui sa ne deseneze:de la stinga la dreapta:tati(albastru),eu(roz),Kristian(portocaliu) si el(tot portocaliu).si ne prindem toti de mina.am inramat desenul si e pe perete.sint atit de mindra de acest desen(fara degete la miini,fara ochi,urechi,nas,gura).mamica de Robert(23.11.2004) si Kristian(01.09.2006)http://s266.photobucket.com/albums/ii248/botcarola/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Si Alex - 4,4 ani vede lumea altfel colorata decat noi. Predomina culoarea verde si portocaliul dar foloseste si maroul... Chiar am vazut un glob de Craciun colorat cu maro si verde de Alex...
De cate ori trebuie sa coloreze ceva, sa picteze ceva intotdeauna alege alte culori decat ceilalti copii. Educatoarea si profesoara ed esen l-au intebat de ce coloreaza asa si le-a spus ca el e artist si asa veed el lumea. Bun, stiu ca e tare la replici pt varsta lui insa totusi de ce deseneaza asa nu stiu...
La el toti copii se imbraca in verde si toti copacii au nu doar frunzele verzi ci si fructele... Masinile sunt verzi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Eu am fost foarte emotionata cand fetita mea de 4 1/2 ani a facut un desen cu toata familia (adulta): eu si sotzul meu pe canapea el cu mainile dupa umerii mei, deasupra desenat un acoperis, iar afara inca o casuta mica si un catzel priponit - catzelul nostru care a murit de mai bine de un an dar pe care si-l aminteste .

Mergi la inceput