Sfat pt. cerere de incredintare copil, please!
Raspunsuri - Pagina 8
Tethys spune:
Hmhhh, nu-i nimeni care sa stie raspunsul?!? Chiar nu mai e nici un avocat pe aici, care sa poata da vreun raspuns ?!? Macar unul mic, acolo...
"Singura lectie de morala care este potrivita pentru un copil, cea mai importanta lectie pentru fiecare moment al vietii lui, este aceasta: ''Nu rani niciodata pe nimeni.'' " - autor: Denis Breeze . - eu completez: ... pentru ca, nu vei putea sti niciodata cat de mult rau si cat de multa suferinta poti cauza!!!
marius spune:
quote:
Originally posted by Alex.Iona
LONA,
cum te pot contacta?
AJUTOOOR! URGENT!
Alex Ionescu
Lona nu mai este demult printre noi(adica aici pe DC). Din pacate, eu ii simt lipsa in mod acut.
Ce anume ai dori?
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
Tethys spune:
Scuza-ma d-le Marius, ca ma "bag"... Dar... am facut, noi, ceva ?!?... S-o suparam, ca ne-a ajutat?!? Sau, a "disparut", din probleme strict personale?
PS - e doar "nedumerirea" mea personala. Sper ca nu mi-o luati in nume de rau ...
"Singura lectie de morala care este potrivita pentru un copil, cea mai importanta lectie pentru fiecare moment al vietii lui, este aceasta: ''Nu rani niciodata pe nimeni.'' " - autor: Denis Breeze . - eu completez: ... pentru ca, nu vei putea sti niciodata cat de mult rau si cat de multa suferinta poti cauza!!!
alina2008 spune:
Daca nu te-ai prins inca - si eu sunt avocat
Desi recunosc ca sunt specializata indeosebi in drept penal, am mai facut si actiuni de dreptul familiei (ca fie vorba intre noi, sunt simolute rau), asa ca stiu una alta.
In masura in care pot, o sa incerc sa te lamuresc, dar imi trebuie mai multe detalii.
N-am inteles care ar fi problema cu directiva CEE (care ar fi noua - personal nu o stiu, dar nici nu m-a interesat).
Si pana acum se putea lejer stabili pensia raportat la veniturile din strainatate, exista posibilitatea de comisie rogatorie in statul strain.
Tethys spune:
Ba da Alina2008, sa stii ca imi dadusem seama ca esti avocat ... dar, cum nu-mi raspundea nimeni... am zis, sa fac un fel de "strigare catalog" ... Sper ca nu te-ai suparat pe mine, nu-i asa ?!?
Deci, am sa incerc sa explic un pic "problemuta" mea... Tocmai am terminat procesul de incredintare copil+stabilirea pensiei alimentare, care se va stabili in functie de salariul minim pe economie pentru ca nu am avut dovada salariului sau real... Hmhhh, zilele astea m-a sunat si "fostul" sa ma intrebe ce si cum s-a hotarat... Cand i-am zis de "enorma" suma a pensiei alimentare, a inceput sa rada de mine ... de parca mi-ar fi dat mie acesti bani si nu copilului sau ... Atunci, eu i-am zis ca, daca as fi avut adeverinta lui de salariu, lucrurile ar fi stat altfel. La care el zice: "ba nu... ca unui prieten care a terminat acum 3 saptamani un asfel de proces, judecatorul n-a vrut sa-i ia in considerare venitul realizat in afara tarii pe motiv ca <judecatorii romani nu trec granita>... asa ca, tu (adica eu) degeaba ai fi avut adeverinta mea de salariu... bla-bla-bla..." Mi-am dat seama ca, la mijloc trebuie sa fie vreo minciuna de-a lui , pentru ca i-am si zis ca, judecatoarea "mea" imi ceruse aceasta dovada stiind ca el lucreaza in strainatate, asa ca... Mda, restul discutiei nu mai conteaza... Cred ca ai inteles ideea...
Acum, eu vroiam sa fiu cat mai sigura de acest lucru, pe care-l banuisem si eu de la inceput, ca se poate face pensie alimentara raportata la un venit realizat in afara tarii (pe teritoriul UE, de altfel). Pentru ca, vroiam sa ma "asigur" ca, am dreptul la a cere recalcularea pensiei alimentare, in momentul in care el va face recursul pentru progamul de vizita...
Multumesc anticipat pentru ajutor .
marius spune:
Alina merci, chiar te rog sa ma ajuti defapt nu atat pe mine.... daca vrei.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
alina2008 spune:
Relax, honey :)
N-am acasa actele, si din cap nu stiu directivele CEE, dar se poate obtine super simplu veniturile sotului din tara straian (asa fie membra UE, e preferabil).
Exista acord de cooperare intre statele membre UE in baza carora se comunica reciproc informatii. Si chiar functioneaza :)
Eu am facut acum o luna o actiune de stabilire pensie alimentara in Spania si totul a mers brici. Ideea e sa stii adresa sotului (sa ai procedura de citare cu el) si locul de munca (au am gasit adresa angajatorului pe net).
La primul termen se solicita pe comisie rogatorie adresa la locul de munca pentru a se comunica veniturile pe ultimele 6 luni. Judecatoria de unde te judeci tu in tara face adresa la Judecatoria afernta locului de munca sa faca ea demersuri pentru obtinerea veniturilor (trebuie sa traduci o serie de acte si actiune initiala), trimite un formular tipizat si in 2 saptamani ai veniturile. Le traduci iar si gata.
Iti spun maine care-i temeiul legal - nr de directiva etc.
Tethys spune:
Mersi Alina pentru raspuns .
Cam asta fusese problema de la inceput... ca nu-i stiu adresa locului de munca... iar de cautat pe net, am cautat-o si atunci... si nu am gasit-o ... asta pentru ca, angajatorul lui (firma respectiva) isi schimba denumirea in fiecare an... Iar adresa (domiciliul) lui este aceeasi la care am locuit cand eram impreuna... asa ca o stiu... dar, mai nou, el tot sustine ca se va muta si de acolo ... Si mai mult de atat nu stiu cam ce as putea face, pentru ca el nu a vrut sa colaboreze cu mine de la inceput... Nici acum, cand va face el recursul, nu stiu daca va colabora... In fine, o sa vad eu atunci ce si cum va fi...
Tethys spune:
Adica, daca el nu vrea sa coopereze cu mine... iar, eu nu-i stiu locul de munca (am ceva idee dar... nu e "concreta" )... nu voi putea cere aceasta recalculare a pensiei alimentare, nu-i asa?!?
alina2008 spune:
In principiu, daca nu stii locul de munca sau nu ai alte date in baza caruia sa poti determina veniturile realizate, esti cam legat de maini si de picioare.
Atunci cand faci cerere de majorare pensie - trebuie sa faci probe din care sa rezulte ca au crescut veniturile. Si daca nu stii unde lucreaza (sau lucreaza la negru) - ce probe faci?
E naspa rau, stiu.