Sfat pt. cerere de incredintare copil, please!
Raspunsuri - Pagina 5
eva03 spune:
La incredintarea copiilor spre crestere si educare trebuie sa se tina seama de interesul copilului, care urmeaza a se determina prin examinarea tuturor criteriilor de apreciere, cum sunt varsta minorului, conduita morala a fiecarui parinte, gradul de atasament fata de copil, situatia lor materiala, posibilitatile concrete de a se ocupa efectiv de minor, precum si afectiunea manifestata de acesta fata de unul sau altul dintre parinti.
Aceste imprejurari, fara a fi determinante prin ele insele, sunt lasate la aprecierea instantei pentru a aconchide, in raport cu ANSAMBLUL CRITERIILOR RESPECTIVE, morale, materiale, care dintre parinti poate oferi conditii mai bune pentru cresterea si educarea copilului.
lorellay spune:
Stabilire domiciuliu sau incredintare minor e totuna?
Daca avocata mea a cerut stabilire domiciuliu e bine?
Si el a venit cu cerere de incredinatre minor...
Lorellay si Scumpy Codrin
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15
Tethys spune:
Offf Lorellay... imi pare rau ca nu au mers lucrurile chiar atat de bine pe cat ai fi vrut tu...
Sper sa ai noroc in continuare si sa mearga totul bine. Sa fiti multumiti amandoi parintii! Sa conteze cu adevarat binele copilului.
Bafta si te pup dulce .
Tethys spune:
Scuzati de deranj... dar, am si eu o nedumerire ... pentru d-nii avocati, daca se poate...
Ex-ul tocmai m-a anuntat ca se muta... si pana la o noua adresa, mi-a zis sa "trec" adresa mamei lui... E corect asa?!? El fiind in strainatate, sa trec o adresa de aici ... desi el nu sta aici?!? Iar eu am inceput acest proces cu adresa lui de "afara"...
Ce anume ar trebui sa fac?!?
Multumesc anticipat pentru raspuns .
lorellay spune:
Pai tu mai trebuie sa dai iar adresa lui? Nu a fost suficient ca ai dat-o la inceputul procesului? A primit citatia? Eu nu cred ca pe tine trebuia sa te anunte de schimbarea domiciliului.
Eu maine am infatisarea..si sunt terminata.Cu avocata mea nu reusesc sa ma inteleg, nu stiu cine redacteaza tranzactia, cand o pot vedea si eu....nici nu vreau sa ma gandesc ce-o fi daca avocata asta a mea mai face vreo tampenie..cred ca o chelesc....
Tethys spune:
Pai, el a primit citatiile (am avut deja doua infatisari) dar... le-a primit dupa termen. Iar lucrul asta e din cauza postei si a judecatoriei care trimite citatiile cum le trimite ... desi stie (judecatoria) ca el e in strainatate. Oricum, chiar si asa, el ar fi putut raspunde... macar cu ceva scris... Dar nu-l intereseaza... cica sa se judece in lipsa... nu conteaza pentru el cat ne vom lungi... Nici eu nu sunt sigura de ce a "preferat" sa ma puna tot pe mine sa anunt schimbarea de domiciliu ...
Lorellay iti urez sa ai multa bafta maine si sa treci cu bine peste infatisarea aceasta! Te pup dulce si te imbratisez tare ca sa ai curaj! Pa.
lorellay spune:
Draga mea..multumesc de incurajare...dar sunt terminata....a schimbta programul ...a pus o zi in plus la fiecrae punct...si m-au pus in fata faptului implinit..pentru ca avocata mea nu sa- obosit sa faca tranzactia si a facut-o av lui..cum au vrut ei...a mea nu misca un pai..cred ca o bat azi....
Iti scriu luni cum a fost....
Tethys spune:
Offf... saraca de tine . Nici nu stiu cum sa te mai incurajez ... Sper sa fie mai bine luni! Sa fie cum speri tu!
Scuza-ma ca nu te pot incuraja mai mult acum ... Daaar, am ramas si eu dezamagita de "rautatea" lumii, "nepasarea" ei, raceala ... care reiese din ceea ce ai scris tu... din ceea ce "trec" eu... etc. ...
Pupici dulci si multa bafta!
lorellay spune:
Gata...s-a terminat astept hotararea jud.
In vederea terminării acestui proces, a intervenit intre noi întelegerea cu următorul cuprins:
1. Stabilirea leg#259;turii cu minorul X de c#259;tre p#259;rintele s#259;u Y se va face la domiciliul pârâtului dup#259; urm#259;torul program :
• 2 weekend-uri/lun#259;, în prima #351;i ultima sp#259;t#259;mîn#259; din lun#259;, între orele 17,00 a zilei de Vineri pîn#259; la orele 19,00 a zilei de Duminic#259;;
• 15 zile în perioada vacan#355;elor de gr#259;dini#355;#259;/#351;colare;
• 5 zile, prin rota#355;ie, intr-un an în perioada s#259;rb#259;torilor de Pa#351;te, iar anul urmator în perioada s#259;rb#259;torilor de Cr#259;ciun
• 4 zile în perioada zilei de na#351;tere a minorului X ( 15 februarie ) odat#259; la doi ani în perioada 14-17 februarie între orele 09,00 ale zilei de 14 februarie pîn#259; la orele 19,00 ale zilei de 17 februarie.
2. Încredin#355;area minorului X la reclamant#259;;
3. Stabilea domiciliului minorului X la reclamant#259;;
4. Cuantumul pensiei de între#355;inere stabilit în sarcina pârâtului va fi de 17% din veniturile nete ale acestuia.
Această învoială scrisă reprezintă vointa noastră liberă si neviciată, act pe care îl vom depune la instan#355;a judecătorească cu rugămintea de a fi consfintit#259; printr-o hotărâre judecătorească definitivă ( fără drept de apel) în temeiul art.271-273 C.pr.civ.
Întocmit#259; #351;i semnat#259; astăzi 21 martie 2008 în 3 exemplare, câte unul pentru fiecare parte si unul pentru instanta de judecată.
Asta e tranzactia...am fost de acord....oricum nu cred ca va veni la program si o sa tin o evidenta.Cum "caraie"...o sa am dovezi si o sa-i reduc timpul....
Tethys spune:
Buna Lorellay. M-am cam chinuit sa citesc ce ai scris dar, in mare parte am inteles. Ma bucur pentru tine ca s-a terminat si s-a terminat cu bine . Iti doresc sa ai parte numai de bine si in continuare. Pupici .