Sfat pt. cerere de incredintare copil, please!
Buna ziua la toata lumea. Imi pare rau ca deschid un subiect nou, dar nu am reusit sa gasesc ceea ce ma intereseaza cu butonul cautare ...
Asadar, am nevoie de ajutorul vostru in legatura cu redactarea unei cereri de incredintare a copilului! Deci, eu sunt despartita de tatal copilului de vreun an de zile, noi nefiind casatoriti, iar copilul este in grija mea. Acum, vreau ca si legal copilul sa ramana la mine, pentru ca nu-mi doresc surprize din partea lui... cum ca mi-ar lua copilul cand ar vrea el... Cred ca intelegeti ce vreau sa spun... Imi doresc sa fiu linistita din punctul asta de vedere...
Doar ca, nu stiu ce trebuie sa scriu in aceasta cerere ! Daca stiti vreun model de cerere de genul acesta va rog frumos sa ma ajutati si pe mine!
Multumesc frumos !
Raspunsuri
Gabi_K spune:
Fiind vorba de copil, eu nu as risca, as apela la un avocat.
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
poze
Totul despre alaptat!
Tethys spune:
Buna Gabi_K. Stiu ca asa e cel mai bine... dar, am inteles ca pentru a avea custodia copilului, care e deja in grija mea, nu e nevoie de avocat. Iar doamna de la registratura, unde trebuie depusa cererea, a spus sa apelez la un avocat ca sa ma ajute doar la redactarea cererii... Deci nu e neaparat nevoie de avocat... Dar, daca voi nu stiti, atunci cer ajutorul unui avocat de aici... ca de aia am postat la Legislative!
Asadar... reinnoiesc rugamintea adresandu-ma avocatilor de aici. Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu cererea asta! Cum ar trebui s-o formulez mai exact?!?
Multumesc anticipat.
espiritu spune:
quote:
Originally posted by cryna77
Buna Gabi_K. Stiu ca asa e cel mai bine... dar, am inteles ca pentru a avea custodia copilului, care e deja in grija mea, nu e nevoie de avocat. Iar doamna de la registratura, unde trebuie depusa cererea, a spus sa apelez la un avocat ca sa ma ajute doar la redactarea cererii... Deci nu e neaparat nevoie de avocat... Dar, daca voi nu stiti, atunci cer ajutorul unui avocat de aici... ca de aia am postat la Legislative!
Asadar... reinnoiesc rugamintea adresandu-ma avocatilor de aici. Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu cererea asta! Cum ar trebui s-o formulez mai exact?!?
Multumesc anticipat.
contacteaza pe Lona.este absolut minunata si plina de bunavointa.
Bubbles show made by espiritu.Enjoy!
www.youtube.com/watch?v=AJetdbiGa8I" target="_blank">bubbles show.click!
www.mediafire.com/?sharekey=920dacd232d8c5c3ab1eab3e9fa335caaaf2519b61b5749c" target="_blank">sau aici!
www.mediafire.com/?sharekey=920dacd232d8c5c3ab1eab3e9fa335ca8912bee4eb57007e" target="_blank">Poze cu minunea mea!
www.mediafire.com/?sharekey=920dacd232d8c5c3ab1eab3e9fa335cab78498ee3f8d3db6" target="_blank">Baloane modelate
Lona spune:
quote:
Originally posted by espirituquote:
Multumesc anticipat.
contacteaza pe Lona.este absolut minunata si plina de bunavointa.
Bubbles show made by espiritu.Enjoy!
www.youtube.com/watch?v=AJetdbiGa8I" target="_blank">bubbles show.click!
www.mediafire.com/?sharekey=920dacd232d8c5c3ab1eab3e9fa335caaaf2519b61b5749c" target="_blank">sau aici!
www.mediafire.com/?sharekey=920dacd232d8c5c3ab1eab3e9fa335ca8912bee4eb57007e" target="_blank">Poze cu minunea mea!
www.mediafire.com/?sharekey=920dacd232d8c5c3ab1eab3e9fa335cab78498ee3f8d3db6" target="_blank">Baloane modelate
Espiritu,multumesc!
Cryna, trimite-mi pe PM niste date (cat a durat concubinajul, cand s-a nascut copilul, de cand v-ati despartit, care sunt relatiile tatalui cu copilul, vine, il vede, iti plateste pensie de intretinere, si orice legat de asta). Nu ma intereseaza nume, eventual initialele tuturor, si completezi tu apoi. Iti voi formula eu cererea, si apoi vezi tu daca ai nevoie de avocat sau nu, functie de reactiile tatalui.
lorellay spune:
Buna...
Lona am si eu nevoie de ajutorul tau..exact in aceeasi problema...ma poti ajuta?
La mine situatia asemanatoare..copilul e la mine, acum are aproape 3 ani, eu m-am casatorit
Acum vrem sa rezolvam si situatia legala..incredintarea copilului.Tatal nu plateste pensie alimentara si nici nu se omoara cu vizitele. El oricum vrea vizite dar eu le vreau legal pentru ca el nu intelege ca copilul are un program.
Deci..daca fac cererea respectiva...unde o depun?Si asta inseamna ca se deschide proces?Poate cere si el ceva?
Multumesc....
Lorellay si Scumpy Codrin
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15
Tethys spune:
Buna Lona. Ti-am trimis un P.M. ... sper ca a ajuns la tine. Ca mie nu-mi arata nimic si a trebuit sa-l trimit de doua ori. Daca a ajuns de doua ori imi cer scuze, la mine casuta-i goala... nu-mi arata nimic... Multumesc frumos de ajutor . Toate cele bune la toti. O sa intru mai tarziu.
Lona spune:
quote:
Buna Lona. Ti-am trimis un P.M. ... sper ca a ajuns la tine. Ca mie nu-mi arata nimic si a trebuit sa-l trimit de doua ori. Daca a ajuns de doua ori imi cer scuze, la mine casuta-i goala... nu-mi arata nimic... Multumesc frumos de ajutor . Toate cele bune la toti. O sa intru mai tarziu.
A ajuns, am raspuns.
Lona spune:
quote:
Originally posted by lorellay
Buna...
Lona am si eu nevoie de ajutorul tau..exact in aceeasi problema...ma poti ajuta?
La mine situatia asemanatoare..copilul e la mine, acum are aproape 3 ani, eu m-am casatorit
Acum vrem sa rezolvam si situatia legala..incredintarea copilului.Tatal nu plateste pensie alimentara si nici nu se omoara cu vizitele. El oricum vrea vizite dar eu le vreau legal pentru ca el nu intelege ca copilul are un program.
Deci..daca fac cererea respectiva...unde o depun?Si asta inseamna ca se deschide proces?Poate cere si el ceva?
Multumesc....
Da, inseamna proces.
Si el poate cere exact aceleasi lucruri ca si tine - drepturile asupra copilului sunt aceleasi.
Cu ce te-as putea ajuta? Sa-ti formulez cererea?
Daca da, da-mi amanunte pe PM (cat a durat casatoria, cand s-a nascut copilul etc - vezi ce i-am scris Crinei) .
Ceva important: formularea cererii la modul asta este doar un gest, un prim pas. Asta inseamna doar deschiderea unui proces. Mai departe, eu sfatuiesc pe toata lumea sa-si angajeze un avocat. Intre depunerea cererii si pronuntarea hotararii este un drum, care uneori nu este usor cum pare. Urmeaza audieri, probe, anchete sociale etc, pasi care nu se pot coordona pe mail. Deci, consultanta la modul acesta este doar un cap de fir, nu inlocuieste si nici nu elimina sub nicio forma necesitatea unei asistente "la fata locului" intr-un proces.
(MARIUS, POTI TU SA INROSESTI ACEST ULTIM PARAGRAF, PENTRU A FI VIZIBIL?)
lorellay spune:
Acum chiar m-ai speriat...SA INTELEG CA I S_AR PUTEA INCREDINTA LUI COPILUL?Am inteles ca am nevoie de un avocat (si daca stii vre-unul in Pitesti sa-mi recomanzi)dar ar putea sa-mi ia copilul?Am o familie, suntem bine, am situatie materiala, copilul e foarte bine, ingrijit, educat...il iubeste pe taticul vitreg..sa nu spun ca de mine nu s-ar dezlipi...In ce conditii il pot pierde?
Tatal lui biologic s-a casatorit, are si el un copil...o familie...
Lona spune:
quote:
Originally posted by lorellay
Acum chiar m-ai speriat...SA INTELEG CA I S_AR PUTEA INCREDINTA LUI COPILUL?Am inteles ca am nevoie de un avocat (si daca stii vre-unul in Pitesti sa-mi recomanzi)dar ar putea sa-mi ia copilul?Am o familie, suntem bine, am situatie materiala, copilul e foarte bine, ingrijit, educat...il iubeste pe taticul vitreg..sa nu spun ca de mine nu s-ar dezlipi...In ce conditii il pot pierde?
Tatal lui biologic s-a casatorit, are si el un copil...o familie...
Raspunsul a fost la intrebarea "ce poate cere", nu ce va primi.
Da, poate cere aceleasi lucruri ca si tine.
Probabilitatea de a-l pierde este ca si exclusa, dar posibilitatea formularii lui ramane.