Top 20 ofense divine!
Aloha,
A fost publicat Top 20 - cele mai sigure metode prin care poti rata intrarea în Rai, în Nirvana sau, dupa preferinte, în la Cele 70 de Fecioare.
Interesant este ca SC Patriarhia Romana SRL, recent prin vocea intaiului sau administrator Daniel a dezaprobat publicare in Romania a "Versetelor Satanice" "uitand" sa condamne si cele 39 de crime instigate de dezaprobarea "oficiala" formulata de Khomeini.
Dupa publicarea caricaturilor "profetului", Papa si Patriarhul s'au declarat solidari (uraaa!) cu comunitatea musulmana (cum!?!?) trecand cu vederea si cei 100 de morti.
Si asa vedem noi cum cea mai sigura cale de a creea un ecumenism al nätângilor e sa desenam mustäti supra-naturalului.
Iar cum acest subiect este despre blasfemie, stiati cä si blasfemia se blasfemiazä? (locul 14 in topul de mai sus).
Raspunsuri
hannen spune:
Asta e o invitatie la dat cu cataroaie?
E ZZ-ul mort?
Iti cunosc "neutralitatea" religioasa,dar m-au deranjat enorm ghilimelele de la cuvintul Profet si majusculele de la papa si patriarh!!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
shabbetaizvi spune:
quote:
Initial creeata de xenocid
Aloha,
Iar cum acest subiect este despre blasfemie, stiati cä si blasfemia se blasfemiazä? (locul 14 in topul de mai sus).
Aloha si de la mine la tine!
Multumesc pentru link.. am râs cu lacrimi! Monty Python rules!
lilianasoare spune:
A, deci cred ca vrei sa fii cunoscut drept Xenocid fitilistu'
In primul rand, eu nu am putut citi articolul, doar am aruncat o privire. O fi avand idei percutante, dar, in forma diluata in care le prezinta, nu-mi starneste interesul.
In al doilea rand, mie imi repugna orice fel de top si, nu ma intreba de ce, topul asta imi aminteste, la orice nivel, de topuri precum: "Primii zece Poponeti ai tarii", cu Nicoleta Luciu sau "Primele zece blonde din Romanaia" cu Medelin Voicu etc.
In al treilea rand, care e scopul topului, ca nu ma dumirii.
In al patrulea rand, iti dau nota maxima pentru registrul stilistic in care ti-ai scris mesajul
Cei care au modele de urmat in familie sunt cei mai bogati mostenitori
xenocid spune:
quote:
Originally posted by lilianasoare
In al treilea rand, care e scopul topului, ca nu ma dumirii.
Pai mie unul mi s'a parut destul de interesant sa vad ca Daniel face lista cu cartile care nu trebuiesc citite (si BOR percutând la pozitiile 1 si 2 din top). Ar fi fost mult mai simplu sa o faca pe cea cu cartile recomandate. Era si mult mai scurta avand o singura pozitie.
In al patrulea rand (banca de la geam), e bine sa vedem putin cât de hipocriti sintem (scriu asa pentru ca hipocritul e o ruda apropiata a hipopotamului).
Asta deoarece in Romania daca zici ca Isus e pämpäläu risti sa fii chemat in judecata pentru blasfemie dar daca te pui la adapostul unei religii cu cateva milioane de adepti poti afirma linistit ca a fost un sarlatan pastrandu'ti aura de onorabilitate si respectul indignabililor doar pentru simplul motiv ca macar ai si tu un dumnezeu acolo. Si pana nu recunoastem ca orice sectä e o blasfemie ambulanta la adresa celorlalte tot hipopotami vom ramane.
Din cauza aceasta pentru musulmani eu am tot respectul: ei sint ei , restul sint "infideli" - nu se mai incurca la fel ca noi cu asemanari si deosebiri ca la grupa mare pregatitoare.
columbiana spune:
ce pacat dom'le ca s-a gasit solutia opririi incalzirii planetare si nu mai tine lumea ocupata pe acolo,
semnat: banca de la geam
http://www.floriinro.ro/
tongue in cheek
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by Ana Stroe
ce pacat dom'le ca s-a gasit solutia opririi incalzirii planetare si nu mai tine lumea ocupata pe acolo,
De gasit nu s-a gasit, dar mai intra lumea si pe-aici, cine stie, poate solutia sta intr-o minune.
lilianasoare spune:
[quote]Originally posted by xenocid
Pai mie unul mi s'a parut destul de interesant sa vad ca Daniel face lista cu cartile care nu trebuiesc citite (si BOR percutând la pozitiile 1 si 2 din top). Ar fi fost mult mai simplu sa o faca pe cea cu cartile recomandate. Era si mult mai scurta avand o singura pozitie.
A, aici nu ai dreptate. Lista cu respectivele carti recomandate nu contine doar o singura intrare, mai sunt carti despre vietile si patimile sfintilor, carti cu rugaciuni sablonizate etc.
Totusi, eu cred ca orice lista de carti recomandate spre citire este total inutila, oricum lecturile majoritatii oamenilor se opresc la "Fefeleaga" si, in cel mai bun caz, la "Enigma Otiliei".
Edit. Afirmatia ca orice secta este o blasfemie la adresa alteia mi se pare ca pacatuieste prin generalizare. La fel pot spune ca X este o blasfemie la adresa lui Y, prin simplul fapt ca sunt doi indivizi diferiti din toate punctele de vedere. Or, progresul si echilibrul se nasc din eterogenitate, nicidecum din uniformizare.
denizel spune:
quote:
Originally posted by xenocid
Ei, sunt doua pozitii, ca mai e si Formula As!
Cred totusi ca il confunzi pe Daniel cu I. Paulsen :-)).
Irinel spune:
Presupun ca sunt off topic dar mi-e greu sa nu constat ca subiectele de la "Sufletul credintei" au devenit cu totul altceva decat ar trebui sa fie. Citez: "Rugaciuni care fac mult bine. Biserica, templu, moschee - casa tuturor religiilor". E descrierea data de DC pentru forumul asta. Ce rost are un astfel de subiect postat aici?
Inteleg ca sunt si oameni care vor sa discute si astfel de subiecte, dar chiar mi se pare deplasat sa o faca aici, si subiectul e postat chiar de un moderator. De mult timp observ ca in loc sa fie un loc linistit in care fiecare religie sa discute la subiectul sau, forumul acesta e loc de batalii. Nu cred ca acesta a fost scopul initial al deschiderii forumului, cel putin nu pare din descrierea data. Pentru ce atata polemica? Daca cineva vrea sa creada ce crede, o va face oricum. Iar daca cineva e interesat sa isi schimbe credinta, poate gasi cu siguranta informatia pe care si-o doreste fie pe alte site-uri, fie intreband pe acest forum pe cei care apartin religiei respective (adica asa cred ca ar trebui sa fie). Dar la modul cum se desfasoara discutiile aici eu cred ca s-a ajuns la forum de razboi deschis intre cei de diferite credinte si mai ales intre cei care nu cred in nimic si cei care cred in ceva. Pe principiul cine raspunde mai haois, mai urat, mai jignitor isi simte orgoliul cumva reparat in fata celor care nu au alta religie decat el/ea, se deschid astfel de discutii fara rost la un astfel de forum despre religie (despre credinta nu despre lipsa ei).
Pacat.
Sa ne rugam pentru ei si sa-i ajutam sa zambeasca sanatosi:
Stefanel / Andrei/ Sonia / Darius / Teo / Ionut
Irina, Daniel (28 Mai 2004) si ingerasul Maria
ham spune:
quote:
Originally posted by lilianasoare
[quote]Originally posted by xenocid
A, aici nu ai dreptate. Lista cu respectivele carti recomandate nu contine doar o singura intrare, mai sunt carti despre vietile si patimile sfintilor, carti cu rugaciuni sablonizate etc.
Totusi, eu cred ca orice lista de carti recomandate spre citire este total inutila, oricum lecturile majoritatii oamenilor se opresc la "Fefeleaga" si, in cel mai bun caz, la "Enigma Otiliei".
Edit. Afirmatia ca orice secta este o blasfemie la adresa alteia mi se pare ca pacatuieste prin generalizare. La fel pot spune ca X este o blasfemie la adresa lui Y, prin simplul fapt ca sunt doi indivizi diferiti din toate punctele de vedere. Or, progresul si echilibrul se nasc din eterogenitate, nicidecum din uniformizare.
da dar X nu crede ca existentza lui Y este un pacat capital (sau nu totdeauna), pe cand, sub o formulare sau alta poruca primordiala:
1. Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine. exista in majoritatea religiilor, bisericile nepricepand sau nevarand sa priceapa ca ele, bisericile difera, Dzeu e acelashi (deci porunca nu-shi are rostu' sau ar trebui formulata altfel, ceva de genu': "nu te ruga Domnului decat in biserica noastra")
kiar daca creatorii diverselor credintze il descriu inerent diferit, Dzeu e Unul!.