Acte necesare iesire din tara copil doar cu mama

Acte necesare iesire din tara copil doar cu mama | Autor: anda141

Link direct la acest mesaj

Ce acte imi trebuie daca vreau sa plec din tara doar eu cu copilul, fara tata? Stiu ca imi trebuie un act de la notariat cum ca tatal este de acord, dar imi spunea cineva ca e nevoie si de cazier judiciar ...Plecam doar pentru 2 saptamani.
Cine a mai plecat si stie, ii multumesc anticipat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

cel mai bine intreaba la politia de frontiera tel. 959 - sint chiar dragutzi

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Sotul meu a iesti cu copilul din tara fara mine si i-a trebuit numai declaratie notariala data de mine ca sunt de acord.
Nimic altceva. Evident copilul trebuie sa aiba pasaport individual sau sa fie trecut in pasaportul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Cazier judiciar trebuie doar daca copilul este insotit de o alta persoana in afara de unul dintre parinti(ex.bunici, matusi, etc).
Nu conteaza pentru cat timp iesi din tara, e valabil si numai pentru cateva ore .

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michela09 spune:

Pentru a iesi cu copilul din tara iti trebuie o declaratie notariala din partea tatalui prin care isi da acordul sa pleci din tara impreuna cu copilul. Aceasta trebuie tradusa si legalizata in limba tarii respective.Cazier judiciar stiu ca trebuie doar in cazul in care copilul este insotit de altcineva decat de unul dintre parinti. Ai grija sa pastrezi o copie(sau chiar sa faci 2 ex. din declaratie) pentru intoarcerea in tara, in cazul in care iti cer autoritatile vamale. Sper ca informatiile sa iti fie de folos.
Mihaela

Mergi la inceput

Nu stiu daca trebuie tradusa in alta limba declaratia, ca nu gasesti traducatori in orice limba...si acea declaratie e necesara numai pentru vama romana. Mie nu mi-a cerut-o nici o alta vama. Am avut intr-adevar traducerea legalizata in engleza cand am fost in SUA si Canada dar n-am folosit-o. In rest am fost plecati in multe tari europene si nimeni n-a cerut declaratia, decat romanii.
E cel mai bine sa intrebi la telefon, e sursa cea mai sigura .

vorbe de copil...

Hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fianna spune:

Doar romanii cer asa ceva, nicaieri nu iti trebuie decat la vama romana- de USA si Canada nu auzisem ca tb nimic special. Si e valabil doar pt romanii. Sotul meu de exemplu poate sa plece bine merci singur cu copilul in timp ce mie imi trebuie declaratie notariala.

fianna cu printisorul Matei
(01.08.07)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by fianna

Doar romanii cer asa ceva, nicaieri nu iti trebuie decat la vama romana- de USA si Canada nu auzisem ca tb nimic special. Si e valabil doar pt romanii. Sotul meu de exemplu poate sa plece bine merci singur cu copilul in timp ce mie imi trebuie declaratie notariala.

fianna cu printisorul Matei
(01.08.07)

Asa e, noi am avut traducerea legalizata a declaratiei doar "in caz ca..." pentru ca nu voiam sa avem surprize, dar n-am citit nicaieri ca e nevoie de asa ceva. Nimeni in afara de romani nu ne-a cerut declaratia, asta iti pot spune cu siguranta.

vorbe de copil...

Hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Monica, gasesti aici:
www.politiadefrontiera.ro
La Conditii de calatorie/ Conditii de iesire din tara pentru minorii, cetateni romani

Nu ai nevoie de cazier. Doar de declaratia tatalui, in limba romana. Trebuie sa specifice locul in care va deplasati si durata (nu mai sunt valabile declaratiile generale). Nu ai nevoie teoretic de nimic altceva, poti sa lasi si originalul in vama, oricum nu mai ai ce face cu el.
E nevoie doar la iesirea din tara, la politia de frontiera romana.

Pup, calatorie placuta!

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Fetelor, multumesc frumos pentru raspunsuri. Va pup !!

Mergi la inceput