Ideea e urmatoarea: am o persoana foarte apropiata, care locuieste in Italia, si care ar putea sa cumpere o masina pe numele ei si sa mi-o dea mie sa o folosesc.
Adica masina va fi a mea, dar pe numele altcuiva.
Aveti idee ce conditii tb indeplinite? Persoana respectiva trebuie sa aiba drept de rezidenta? Cit se plateste pe an si ce: asigurare, impozit etc? Masina poate circula numai o anumita perioada aici in Ro? In caz de ( Doamne fereste ) accident ce se intimpla? E valabila asigurarea?
Va multumesc frumos.
Din cėte stiu eu ,atunci cėnd esti detinator al unui automobil ai obligatia de a plati asigurare , aici ėn IT.se mai plateste ėnca o taxa pt.strada care se numeste(bollo)care ajunge la 150E.Din doi ėn doi ani se face si revizia masinii,asigurarea nu as putea sa-ti spun cėt costa pt.ca nu ai specificat ce capacitate are masina ,cėt de veche sau noua e,cėti ani are prietena ta si cėti ani are de cėnd conduce.Asigurarea se calculeaza tinėnd cont si de faptul daca posesorul masinii a avut vreun accident si depinde si cėte persoane asiguri(ma refer la cel care conduce si la ėnca o persoana sau la cine conduce masina chiar daca nu e detinatarul masinii) pt. ca taxele vin calculate diferit de la caz la caz, pt. straini costa mult mai mult decėt pt.italieni.Daca vine asigurata si pt.furt atunci asigurarea mai creste putin,si daca se ėntėmpla ceva cu masina responsabil e detinatorul certificatului de propietate.Pt.o masina veche un strain poate sa plateasca o asigurare de de 1000-1150 e.Daca e it.plateste ėn jur de 400e.Eu pt.o masina noua platesc 260e pt.ca e pe numele sotului altfel ar trebui sa platesc 1000.Parerea mea e ca nu e convenabil sa asiguri o masina aici vazėnd ca la noi costa mai putin,e bine sa contactezi si asigurarile din Ro.
http://community.webshots.com/user/mihaela2703
Aha. Am inteles.
Am crezut ca ies mai ieftin, decit daca as aduce-o si as inmatriclula-o in Ro. Ca nu vor astia sa renunte la taxa de prima inmatriculare sub nici o forma.
Se pare ca ies mai ieftin totusi daca o inmatriculez in Ro.
Merci frumos.