Legislatie Italia

Legislatie Italia | Autor: MarianaTehan

Link direct la acest mesaj

Fetelor am o problema grea de rezolvat si nu stiu cum, sper sa ma ajutati voi, in special cele stabilite in Italia.
Sora mea este insarcinata in luna a 8-a, iar prietenul ei lucreaza in Italia, are contract de o luna de zile. Ea ar vrea sa mearga sa nasca acolo, se poate? Trebuie sa plateasca separat nasterea, sau intra in asigurarile de sanatate, ca si la noi. Cam cit te costa in Italia o nastere? Astept mesajul vostru cu mult interes. Pupici

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

Da, intra in asigurarile de sanatate si nu se plateste nimic(si nici nu exista spaga aici), dar nu stiu ce se intampla in sit ei, nefiind asigurata in Italia.Mai multe informatii poti obtine cred daca te inregistrezi pe forumul rom din Italia
http://www.romania-italia.info/portal/index.php?option=com_smf&Itemid=26&

m am mai gandit un pic si am editat, cand l am nascut pe toma, era o fata din Rep Moldova ce abia nascuse si m au rugat sa fac pe interpreta, nu avea nici macar un act de identitate(pasaport etc), sustinea ca l a pierdut...Nu a platit nimic, din cate stiu imigrantii ilegali, adik fara rezidenta si neasigurati aici au drept la asistenta medicala de urgenta.Daca se prezinta la camera de garda cu contractii, normal ca e considerata urgenta...
Oricum, sa si faca cardul ala european de asigurare daca se hotareste sa vina aici(din cate stiu nu poti veni cu avionul odata ce ai depasit 7 luni de sarcina...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MarianaTehan spune:

Multumesc Alinutza00! Orce informatie ne este de ajutor.
Si inca ceva....daca naste acolo primeste ceva din partea statului italian(ma refer la bani)? Copilul are dreptul la asistenta medicala, ceva in sensul medicului de familie de la noi? Sau trebuie sa-si gaseasca singuri medic pediatru?

Mergi la inceput

Primeste o suma de bani, dar numai daca este rezidenta aici la mom nasterii...Rezidenta o poate lua daca sotul lucreaza si are casa, contract de inchiriere pe numele lui sau ii ia cineva in spatiu.
Copilul are drept la asistenta medicala, dupa ce naste tb sa i faca imediat codice fiscal(i se desemneaza ceea ce in ro se cheama codul numeric personal), apoi il inscrie la asigurari de sanatate si isi alege un pediatru, pe cel care are cab cat mai aproape de casa de obicei...
Oricum, chiar si fara asigurare, se poate duce la consultoriu(un fel de dispensar) pediatric din zona ei,acolo sunt primiti si imigrantii ilegali.Exista si consultoriu familial, unde poate merge si ea, daca are nevoie de controale in sarcina, etc.
Mai multe inf poti afla de pe site ul primariei din orasul unde va locui(unde se afla aceste dispensare, adrese si alte info)
O nastere usoara si un bb sanatos! :)Daca mai aveti nevoie si de alte inf, cu cea mai mare placere...

Mergi la inceput

Alinutza00 multumesc mult!Ne-ai lamurit macar citeva aspecte. Ideeia este ca nici ea nu stie ce sa faca....el nu poate veni in tara, dar vor sa fie impreuna cind se naste copilul.

Mergi la inceput

O inteleg perfect ptr ca si eu am fost intr o situatie un pic asemanatoare atunci cand l am nascut pe David.
Daca prietenul ei are deja o locuinta inchiriata, in care sta singur, ar putea sa vina, altfel ar fi un chin...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stralucitor1 spune:

cum a spus si alinuta, pentru mai multe detalii citeste aici, la sectiunea casa, familie, sanatate.

http://www.romania-italia.info/portal/index.php?option=com_smf&Itemid=26&board=2.0

'Success' comes before 'work' only in the dictionary

www.youtube.com/watch?v=tuZhAELnp5M&feature=user" target="_blank">Slideshows

Mergi la inceput

Alinitza, prietenul ei are o locuinta in care sta singur, dar din cite am inteles nu are contract de inchiriere(sau cam asa ceva) pe numele lui, iar contract de munca are din decembrie2007.S-au speriat un pic la inceput si au crezut ca e mai bine ca ea sa nasca in Romania, dar acum pe ultima suta de metri s-au razgindit si nu stiau exact ce spune legea acolo. El din cite am inteles are un job foarte solicitant si nu are timp sa umble sa se intereseze.
Dar eu am o temere(pe care ei nu i-o spun)legata de felul cum o s-o trateze acolo im maternitate, mai ales de cind cu problemele astea cu romanii.Pe de alta parte stiu cit de important este sprijinul tatalui atunci cind ai un copil mic, mai ales daca e si primul si mai ai si 19 ani(atit are sora mea).

Mergi la inceput

Legat de modul in care va fi tratata in spital....sunt sigura ca totul va fi ok, si cu siguranta va fi tratata mai bine decat in RO unde dai si spaga etc.Eu l am nascut pe Dav in Bucuresti, la spitalul municipal, iar pe Toma aici....a fost o diferenta de la cer la pamant, incomparabil, in Ro abia am suportat alea 3 zile cat am stat si am iesit plina de nervi, scarba si sila fata de minunatul sistem al spagii....aici am fost tratata impecabil, nu am nici un repros(iti faci travaliul in sala frumos mobilata si ultraperformanta, in intimitate, alaturi de sot, care a si participat la nastere)Ar fi multe de spus, dar nu am timp sa ma intind...asta e experienta noastra aici, legata de sist sanitar si am avut de a face de cateva ori cu el, in afara de nastere, sotul s a operat o data, dav a fost muscat la nivelul fetei de un caine(anestezie generala, cusaturi ..), plus de 6, 7 ori am ajuns la urgenta cu piticii din cauza racelilor etc
Nu iti fie teama, asta va fi cea mai mica pb pe care o va avea de intampinat...
Problemele cu romanii...sunt cateva cazuri mediatizate insa majoritatea romanilor, cei ce si duc viata in mod onest, traiesc linistiti, nesimtind agitatia, agresivitatea ce este atata fluturata la tv.Noi interactionam zilnic, normal, cu italieni si nimeni nu a avut tupeul sa aminteasca ceva de tot scandalul asta, sotul chiar in perioada respectiva si a schimbat job ul cu unul mai bun si te asigur ca faptul ca e roman nu a contat absolut deloc.

Chiar daca nu are contract de inchiriere isi pot lua amandoi rezidenta, daca propietarul ii ia in spatiu.In ceea ce priveste lipsa de timp...toate job urile sunt solicitante, dar din fericire exista internetul si telefonul.
Mult noroc tinerei mamici!

Mergi la inceput