Ce se poate face cu jucariile stricate?

Ce se poate face cu jucariile stricate? | Autor: sirimie

Link direct la acest mesaj

Am o gramada de jucarii care s-au stricat si eu nu ma pricep sa le repar.
Ce se poate face cu jucariile stricate, altceva decit sa le arunci? Se pot duce undeva sa fie reparate, eventual date copiilor care nu au jucarii? Stie cineva?

Multumesc frumos pentru raspunsuri!

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Decat sa dai jucarii stricate unor copii, mai bine le arunci. Copiii vor sa se joace cu ele nu sa le tina ca bibelouri.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Sincer,eu nu as da copiilor care nu au jucarii,unele stricate.

Nu stiu,ma gindesc ca,de ex,daca eu mi-as dori ceva f mult,sa zicem o haina.Nu-mi permit sa o cumpar dar totusi cineva mi-o va darui mai tirziu rupta sau ma rog,deteriorata...ce sentiment as avea ?!.

De reparat,depinde ce jucarii ai.In general,ieftesugurile nu se prea pot reconditiona...

Iti doresc sa gasesti solutia cea mai buna!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Ah, am scris eu ambiguu si s-a inteles gresit. Speram sa existe un loc unde jucariile sa fie intii reparate si apoi date altor copii. Se pare ca nu exista

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:

si eu le arunc cu oarecare strangere de inima la gunoi

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Foloseste ocazia sa te transformi intr-o artista!

Iata pasii:
1. pastreaza jucariile pina cind vei avea la dispozitie 2,3 zile libere in care nu ai nimic de facut ( iti recomand o vreme ploioasa ce are nevoie sa fie inveselita)

2.ia jucariile una cite una si demonteaza-le (pe cele din plastic sau materiale dure) in piese cit mai mici, incearca sa nu separi capurile si bratele de corpuri (daca e o figura, un animal) ca sa nu devina morbide. Foloseste imaginatia.

3. ia un ciocan, pune-ti ochelari de protectie si sparge-le sau taie in bucati cu un foarfece mare (de gradina) pe cele care nu au forme bune sau sint prea mari, sa zicem ca avem un camion din tabla sau unul din plastic. Pastram rotile si ce mai e marunt pe la el iar restul, reciclam, taiem, spargem.

4. alege un perete din camera copilului ce poate e liber si are nevoie de putina veselie.

5. pe o foaie de hirtie, fa-ti planul. Ce va fi? Un curcubeu? Un cerc? Un dreptunghi? O forma simpatica? Niste dungi?

6. Traseaza cu un creion, pe perete, forma aleasa.

7. Incepe sa lipesti bucatile de jucarii cu lipici universal, alternind pe cele fara forma cu cele care mai au cap si brate, cu roti de camion si daca ai, jucarii de plus de care Vladut s-a plictisit. Daca e nevoie, inainte de operatiune, lipeste pe forma respectiva o alta din ceva aderent (o bucata de tapet) astfel ca lipiciul (eu ii spun lipici dar cei de la magazin te vor sfatui ce adeziv sa alegi ca sa atasezi puternic si plastic si ce-o mai fi)

8. Nu lasa spatii libere intre bucati si nu te sfii sa le incaleci una peste alta acolo unde formele nu te ajuta sa le potrivesti perfect

9.Nu uita: asta e un proiect vesel de arta moderna pentru camera copilului si AI VOIE sa fii si tu copil pentru o zi (doua, trei), deci fa-ti de cap!

10. Un curcubeu 3D ar arata grozav, daca nu ai suficiente jucarii pentru un curcubeu mai mare, ori mai astepti sa se mai adune si le sortezi pe culori, ori lasi spatii intre semicercuri si le vopsesti dupa aceea in culorile curcubeului si folosesti ce ai.

11. Nu exista reguli de potrivire intre bucati, o roata de camion poate sta foarte bine linga un iepuras de plus, ca doar de aia e arta moderna.

12. Poti alege sa faci asta si pe lateralele unui dulap dar tine cont ca asta s-ar putea sa-l deterioreze (desi dupa parerea mea merita)

13. Nu lasa colturi ascutite sau taioase, daca e nevoie, foloseste un adeziv in care se le "ingropi" pe masura ce le lipesti

14. Nu lasa copilul in preajma ta cind lucrezi (bucatile mici pot fi inghitite iar cele ascutite l-ar putea rani in timp ce vei fi preocupata de febra creatiei). Lucreaza singura sau cu un adult si apoi fa-i o surpriza!

15. Pe partile moi poti atasa, mai tirziu, biletele cu "
instructiuni (orar) sau bulinele si stelutele de la gradinita.
16.Cind e gata, fa o poza si arata-ne si noua ce-a iesit!

LEdit: glumesc putin: daca vei descoperi ca-ti place ce ai facut si rezultatul te multumeste, fa-ti din asta un al doilea job, ofera-ti serviciile si altor mamici care nu stiu unde sa mai puna jucariile stricate.
Daca nu te atrage ideea si nu te "imbraca", ok...eu doar am sugerat!

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

wow!
Daniela, sunt impresionata, putem sa pasam mai departe ideea ta?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Witchie

wow!
Daniela, sunt impresionata, putem sa pasam mai departe ideea ta?

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Imperfectul simplu

Cu multa, multa placere!

Cine vrea, poate sa mearga si mai departe: sa imbrace un scaunel cu mozaicul asta, sa ascunda baza unui pat vechi, sa puna o coloana intr-un colt (dintr-o bara de haine, imbracata in ziare infasurate sa-i dea grosime, prinsa in tavan si podea cu chestiile acelea de prindere, exact ca la bara de haine), in principiu orice suprafata poate deveni un "colt" de arta pentru pitici! Nu uitati nici hainutele mult prea uzate dar care au imprimeuri vesele, si pe acelea le puteti taia si ingramadi in proiectul 3d!

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Da' poze, poze, ai?

Mergi la inceput

Hi, hi...pai de unde poze? Asta e o idee "artistica" de-a mea, mi-a venit pe loc (caci ma chinuie talentul, rau, rau, rau), copii nu am, ca atare nici jucarii stricate.

De fapt, ca sa fiu sincera: ma fascineaza arta moderna si prin imaginile gugalite de-a lungul vremii am gasit multe alaturari de materiale ciudate si reciclate sub forma de arta decorativa.
Citind ce-a scris Simona, m-am gindit: de ce nu si jucarii, la o adica.
M-a fascinat ideea ca am putea pastra astfel, "bucati din copilarie", macar pentru o vreme.

Proiecte din astea mici cu suruburi, dulii de bec, pielea de la cizmele mele vechi, caciula de blana a lu' barbatamio si sacosele de la cartofi ...am mai facut eu dar...nu se compara cu veselia jucariilor...

Cine stie, poate...2008 imi va aduce ocazia punerii bazei implinirii unui vis mai vechi (acela sa fac o gradinita pentru copiii care se apleaca spre arta) si atunci voi acoperi multi pereti cu "mozaicul de jucarii stricate"( de sa va mai cer si voua din stoc... ).

Cum va spuneam, ma munceste talentul...

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

am io una d-asta acasa ar picta toata ziua. Let me know:D

Mergi la inceput