Cambridge school Bucuresti

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adelina23 spune:

Buna! Ma intereseaza si pe mine aceasta scoala pentru inscrierea in anul 2010 - 2011. Am sunat la scoala si ni s-a spus ca taxa este de 4500 euro, de altfel asa cum am vazut si pe site, pt un copil nascut in 2003.
Piersicta, poti sa imi spui cam la cat se ridica celelalte costuri suplimentare (manuale, uniforma)? Mai sunt si altele?
Care este programul unui copil de clasa I? Serveste masa de pranz acolo? Dupa masa se fac in continuare ore sau este program de facut temele? Multumesc mult.

Mergi la inceput

Inca ceva: exista posibilitatea, pentru copil, de a ramane pana la 17-18 in scoala, pentru efectuarea temelor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia2008 spune:

Eu zic ca e ok taxa de 4500 euro pe an. Tocmai ce am dat peste cei 7000 euro/an de la Scoala Europeana, cu taxa de 450 de euro taxa de inscriere, nerambursabila. Si culmea nerusinarii, iti cer si banii in avans din februarie pentru septembrie, din martie pentru octombrie! Parca traim in tara lui Papura Voda! Unde se mai plateste un serviciu in avans cu atatea luni inainte? Lipsa de orice bun simt si responsabilitate care ar trebui sa fie elementele definitorii ale unei scoli.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PIERSICUTA spune:

Adelina, pe langa taxa scolara am mai platit 450 Euro uniforma (eu i-am luat mai multe randuri, adica: 2 sarafane, 2 bluze maneca lunga albe, 2 bluze maneca scurta albe, 2 perechi pantaloni, o vesta, un pulover, un trening, 2 tricouri bleumarin pt trening). Uniforma obligatorie contine sarafan sau pantalon, bluza alba, trening, bluza bleumarin, vesta si pulover.
Apoi am mai platit cartile vreo 250 Euro (cred).
A, era sa uit: am platit 300 Euro taxa de inscriere, dar asta nu o platesti decat o singura data, atunci cand te inscrii pt prima oara.
Un alt cost suplimentar ar fi 50 Euro pt examenul Cambridge pe care il sustin primavara (anul asta va fi pe 26 aprilie).
Apoi se pot face comenzi din Anglia pt tot felul de carti de tot felul adaptate varstei lor, dar nu este obligatoriu sa cumperi. Ei doar iti ofera aceasta posibilitate, nimic mai mult.
Iar daca vei vrea sa participe si la alte activitati dupa ore, acelea se platesc separat, fiecare cu valoarea ei.
Programul normal se termina la ora 15, iar daca face activitati optionale la ora 16. Nu poate fi lasat mai mult timp la scoala.
Dar, atentie! Asa cum am spus anterior, este un sistem putin diferit de invatamant. Au program de la 8.30 - 15.00 (obligatoriu), program in care au de fapt 7 ore de studiu - cuprinde pe langa matematica, engleza, romana etc si drama, muzica, pictura, lucru manual, sport, materii care desi sunt trecute in orarul normal se studiaza cum ar studia la alte scoli optionale si asta din cauza ca aici fiecare materie isi are profesorul ei. La clasa I au 10 profesori plus asistenta clasei (un fel de diriginte, care de fapt nu preda ceva anume, dar dubleaza profesorul de la clasa si are grija de copii), in total 11.
Apoi, in fiecare zi au fie 2 ore de engleza, fie 2 ore de matematica, astfel incat daca la o ora s-a predat, la alta se fixeaza prin exercitii.
Cred ca daca ar mai ramane inca o ora dupa scoala ar fi prea obositor pt un copil de clasa I.
Iti dau un exemplu de orar pt ziua de luni: engleza, matematica, drama, matematica, stiinte, muzica, romana.
Nu exista o impartire pe ora de predare si ore e facut lectii. Sistemul este de asa maniera conceput incat ei invata totul de la scoala, si pana la clasa a III-a inclusiv nu au notiunea de tema de facut acasa.
Se merge pe repetat tot timpul din urma, pe o predare logica si cat mai atractiva, pe tot felul de proiecte, iar la stiinte se fac o gramada de experimente.
Cu toate acestea, in fiecare luna se da lucrare la matematica, engleza (phonics, grammar, spelling, vocabulary si comprehension - 5 lucrari), stiinte si romana (scriere, citire, intelegerea limbii, vocabular - 4 lucrari), din tot ce s-a predat in luna respectiva, pt ca la finalul trimestrului sa se dea lucrare tot la aceste materii din tot ce s-a invatat in tot trimestrul (teze cum le numeam noi). Pt aceste lucrari vei avea de lucru cu copilul acasa sa faci recapitulari si tu, desi se fac si la scoala astfel de recapitulari. De obicei cu fetita mea merg f usor recapitularile pt ca intelege tot din clasa si retine. Eu doar ii mai reimprospatez putin materia.
Ar fi foarte bine ca si nivelul vostru de engleza sa fie unul ridicat pt ca va fi nevoie sa ii ajutati (mai ales la citire zic eu), iar toate recapitularile sa le explicati in engleza.
Ce aveti voi de facut ca si lectii constant cu ei acasa este sa ii puneti sa citeasca din cartea de citire (engleza)- max 20 minute pe zi si sa ii ajutati cu sa invete acele 10 cuvinte pe saptamana pe care le primesc pt spelling.
De mancat nu mananca acolo, trebuie sa ii dai pachet. Au o pauza mica de 20 de minute si una mare de 45 de minute.

Mergi la inceput

Piersicuta, multumesc pentru raspunsul detaliat. Ti-am trimis un PM. Inclinam sa inscriem copilul la aceasta scoala.
Natalia, ai gasit scoala potrivita?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciarli spune:

Buna fetelor,
Si pe mine ma bategandul sa-mi dau galustile la gradi, scoala etc, asta. Sper sa ma ajute Dumnezeu sa ma tina buzunarul! Piersicuta, cati copii sunt in clasa, au timp sa lucreze cu fiecare individual? Oare ce politica au pt gemneni, ii tin in aceeasi clasa sau diferite?
Va pup

www.kodakgallery.com/I.jsp?c=125dtbzf.4phg5fl3&x=0&y=kdca89" target="_blank">Leia&Maia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PIERSICUTA spune:

sunt 22 sau 23 in clasa. Nu stiu exact sa-ti spun cum reusesc, dar fiica mea vine cu lectiile invatate din clasa (desi nu este un copil tocmai ascultator). Apoi rezultatele lor la invatatura sunt foarte atent monitorizate, astfel incat daca ceva nu e in regula te cheama imediat la scoala. Mai avem si noi de repetat acasa, dar exersam in general citirea si spelling-ul la engleza, iar in week-end eu cer sa vina cu toate cartile si caietele acasa pt a vedea ce a facut in timpul saptamanii. Tot in week-end o mai pun sa exerseze scrierea la romana si ii mai dau cateva exercitii la mate.
Nu stiu care e politica scolii vis-a-vis de gemeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b92anp spune:

Multumim Piersicuta pentru toate detaliile pe care ni le-ai dat in legatura cu aceasta scoala. Ele vin sa-mi confirme ca hotararea pe care am luat-o in aceasta iarna, de a-mi inscrie baiatul incepand cu anul scolar viitor la Cambridge School, este una buna.
Baiatul meu va merge in clasa a 7 a la ei si sper ca se va descurca.
La test la engleza a facut fata cu brio, la mate mai slabut, poate si din cauza ca nu a inteles unii termeni specifici.
Va tin la curent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lid spune:

Buna fetelor! Nu s-a mai scris nimic demult la acest subiect. Mai aveti informatii noi? Fetele care aveau copiii acolo ne ma puteti spune cate ceva? Ma intereseaza in special detalii legate de programa scolara, de atentia care li se acorda copiilor, programe extra. De asemenea ma interesau detalii despre Gradinitele Little London si Mark Twain. Piersicuta, daca mai citesti forumul mai tine-ne la curent cu programul de la Cambridge School.

multumesc

aliduta si bebe iliuta
http://good-times.webshots.com/album/561818551wrqIYN
filmulet iliuta craciun
http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4c31d728bcd84629bb6d27&source=category&category_id=all
filmulet iliuta primele 4 luni
http://www.youtube.com/watch?v=UA6ajVzqTYw&feature=user

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lid spune:

Nimeni nu mai stie nimic nou?

Mergi la inceput