RCA nu acopera toata dauna!

RCA nu acopera toata dauna! | Autor: ralina

Link direct la acest mesaj

Sint tare suparata!Simbata am avut un accident soldat cu avarierea autoturismului nostru pe partea stinga.Lasind la o parte atitudinea celui vinovat si timpul pierdut la politie,luni cind am fost la societatea de asigurari cu rca-ul vinovatului am aflat ca societatea de asigurari nu acopera paguba integral.(au spus ca se scade uzura autoturismului nostru).

Ma intereseaza daca exista o modalitate de a recupera diferenta dintre suma pe care o va cere service-ul pentru reparatii si suma acordata de societatea de asigurari.Nu mi se pare normal sa suport aceasta suma atita timp cit nu am fost vinovata de accident.

Va rog daca stiti ce este de facut dati-mi un sfat! Va multumesc!

Nici o stea nu ar putea straluci cu inima zdrobita!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns enachescug spune:

Din cate stiu eu nu prea exista.
Asta e RCA: riscul asigurat are un anumit cuantum maxim care poate fi mai mic decat paguba reala. Adica indiferent de paguba ei mai mult de ... nu-ti dau.
Solutia ar fi fost casco. in cazul casco se acopera toata paguba.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

Alta solutie si unica :il dai in judecata pe vinovat.Dar poate va intelegeti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralina spune:

Va multumesc pentru raspunsuri!

Enachescug am inteles ca rca nu imi acopera paguba,iar casco nu avem.

Lorenza la asta ma gindeam si eu,daca nu reusesc sa ajung la o intelegere cu cel care nu a oprit la stop sa il dau in judecata.Nu stiu ce sanse am sa cistig atita timp cit el a avut RCA.Ai cunostinta de cineva care a rezolvat o astfel de problema pe cale judecatoreasca?

Mergi la inceput

N-am cunostinta,dar sigur castigi.Numai sa nu fie vreun amarat ca n-ai ce sa iei de la el.Oricum trebuie sa te inarmezi cu rabdare,ca dureaza si banisori de avocat.Reusita e garantata numai sa ai ce sa iei de la el.Si sa ceri de la inceput sa intre la despagubiri si costul cheltuielilor de judecata si actualizarile sumelor la data terminarii procesului.

Mergi la inceput

Multumesc Lorenza!Din nefericire se pare ca nu am prea multe sanse sa cistig .Uite ce am gasit googalind:

Am patit-o si eu. Am vb si cu un avocat si situatia e clara. RCA ii da victimei f putin fata de paguba.. mai ales daca masina e mai veche iar vinovatul este protejat in proces de asigurator, deci practic este absolvit de orice vina. Singura metoda prin care victima poate avea castig de cauza in proces este sa aiba rani si sa isi scoata adeverinta de la medicino legala.

Mai exista si varianta de "mica intelegere" .. dar de obicei nu merge.

Asta e!Traim in Romania......chiar daca circuli respactind regulamentul poti oricind sa intilnesti un "sofer"care nu stie ca la stop trebuie sa opreasca.Nu ma bucura cu nimic ca i-au luat carnetul .......in timp ce masina mea e lovita si sanse sa o repar mai repede de o luna nu sint.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ralina

[red]Am patit-o si eu. Am vb si cu un avocat si situatia e clara. RCA ii da victimei f putin fata de paguba.. mai ales daca masina e mai veche iar vinovatul este protejat in proces de asigurator, deci practic este absolvit de orice vina. Singura metoda prin care victima poate avea castig de cauza in proces este sa aiba rani si sa isi scoata adeverinta de la medicino legala.

Nu cred!Dar te demoralizeaza doar o singura parere de pe net,probabil si neavizata?Oricine putea sa-si dea cu parerea.Dai credit oricui scrie pe net?Eu una nu m-as lasa asa usor.Consulta-te cu cineva care e in masura,eu stiu un politist,un avocat,un broker.Nu cred sa nu existe precedenturi.
Poate mai scriu si altii patiti.
Rationamentul meu e simplu,cine greseste trebuie sa plateasca.Atata timp cat e clar(sper ca nu sunt probleme din punctul asta de vedere)cine a gresit,restul e doar o chestie de timp.Poate reusesti totusi sa-l intimidezi pe respectivul, ca sa nu se ajunga la proces,mare mancator de nervi si timp.

Mergi la inceput

Lorenza perfect de acord cu tine!Cine greseste trebuie sa plateasca!

Am fost la politie sa cer o copie dupa procesul verbal (al meu a ramas la societatea de asigurari)si am vorbit cu ofiterul care a facut constatarea sfatul lui a fost sa il dau in judecata....doar ca dureaza si costa.

Dupa care am fost in service si am cerut un deviz estimativ(mi s-a facut rau cind am vazut ce preturi au).Din vorba in vorba domnul inginer imi spune ca saptamina trecuta a mai avut o discutie asemanatoare ,cel pagubit a vorbit cu un avocat care nu i-a dat sanse de cistig intr-un proces.

Intr-un final am reusit sa vorbesc cu "domnul sofer",care s-a aratat foarte deranjat.Mi-a cerut sa nu il mai sun decit dupa ce voi repara masina si poate v-a fi cineva in tara care sa-mi plateasca paguba (justificata cu chitante).
Si ultima veste proasta....poate sa mai treaca o luna pina voi baga masina in service.
M-as bucura tare mult daca ar mai scrie cineva trecut prin ceva asemanator!Situatia este foarte clara :eu circulam pe un drum cu prioritate iar "domnul sofer" nu a oprit la STOP.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Pai cu el nu ai discutat, cat timp ati asteptat sa faceti declaratia la politie? Ce atitudine a avut? In declararea evenimentului, ati avut aceeasi pozitie? (cum ca el e vinovat, a recunoscut imediat? si-a cerut scuze sau ceva? te-a acuzat de ceva anume?)

Teoretic cam asa e...in trafic esti expus la posibile evenimente, nimeni nu poate sa-ti compenseze nici nervii consumati, nici timpul pierdut, nici nu-ti ofera solutii pentru intervalul cat masina sta in service. Este frustrant, stiu.

Eu deducerea uzurii n-am inteles cum e face. E valabila doar la reparatiile facute pe RCA?

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Originally posted by Lorenza

N-am cunostinta,dar sigur castigi.Numai sa nu fie vreun amarat ca n-ai ce sa iei de la el.Oricum trebuie sa te inarmezi cu rabdare,ca dureaza si banisori de avocat.Reusita e garantata numai sa ai ce sa iei de la el.Si sa ceri de la inceput sa intre la despagubiri si costul cheltuielilor de judecata si actualizarile sumelor la data terminarii procesului.

Nu-i nicio garantie de reusita. Te sfatuiesc sa-ti iei un avocat (probabil va avea si ala unul).
Cum vei demonstra ca toate pagubele sunt de la lovitura aluia?
Ai expertiza tehnic#259; de la un expert autorizat (nu orice mecanic din service)? Oricum o va contesta in instanta, va cere contraexpertiza, dar e sfant s-o ai... Altfel, va sustine ca de fapt tu oricum erai sifonata si l-ai asteptat in intersectie.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Lona

quote:
Originally posted by Lorenza

Nu-i nicio garantie de reusita.

Da,ai dreptate,am formulat gresit.Nu poti sa fi sigur de reusita!De fapt,m-am enervat putin,ca ma puneam eu in situatia ei si ma gandeam cum as fi reactionat eu.

Mergi la inceput