Cum folosesc lentilele ap foto???

Cum folosesc lentilele ap foto??? | Autor: sinzi_ana

Link direct la acest mesaj

Am primit de la sotul meu un ap SLR Canon (Rebel XTI) cu 2 lentile TAMRON de 28-80mm/F3.5-5.6 si AF75-300mm F/4-5.6 LD macro (1:30) plus un 0.5X wide angle lens si nu stiu cum sa le folosesc...
Adica ce lentila folosesc pt ce?? Ca de montat m-am dumirit cum sa le montez

It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze, 3000km prin Romania

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

macro pt poze ff de aproape... cerceteaza google gasesti multe info. ... celalalt timp cand vrei sa prins mai mult in poza decat cu o lentila normala.

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Muzica pt copii "Ro & Eng"
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Sanziana, nu se numesc lentile ci obiective. Lentila e doar una, o "felie" din aceea de "sticla", un obiectiv e format din mai multe lentile. Uite ce am gasit la o simpla cautare in romana, sunt sigura ca vei gasi si in engleza. Cauta si ceva curs foto online, sunt destule, ca sa te familiarizezi cu termenii foto si sa vezi in ce situatii folosesti fiecare obiectiv.

Bafta multa si sa folosesti sanatoasa aparatul! Eu te invidiez .

www.onestop.ro/produs-obiectiv-tamron-af-28-80mm-f-3-5-5-6-aspherical-pentru-canon-eos--pid9912--cat373-10682-10731" target="_blank">Primul obiectiv...www.onestop.ro/produs-obiectiv-tamron-af-70-300mm-f-4-5-6-di-ld-macro-pentru-canon-eos--pid8548--cat373-10682-10731" target="_blank">al doilea...si www.camerahacker.com/Cokin/Cokin_0.5x_Wide-Angle_Lens.shtml" target="_blank">wide angle. Sper sa nu te fi bagat mai tare in ceata .

Mihaela si familia mea

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Nu ai user's manual?

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

din cifrele pe care le vad, primul obiectiv e un zoom all around, adica acopera o plaja larga de focalept cele mai obisnuite situatii: portrete, poze de familie, peisaje..Al doilea e un zoom tele (adica "apropie" obiectele aflate la distante mai mari), il folosesti mai mult la wildlife, eventual si la scene furate pe strada , dar unde esti mai departe.
cifrele din dreptul lui F desemneaza maximum de deschidere a diafragmei(cu cat e mai mica cifra, diafragma e mai deschisa)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Aici sunt "lens" si asa am tradus mai usor "lentile".
Am citit in manual toate informatiile si stiam cam pentru ce sunt (cele mai puternice pt distante mai mari, wildlife , detaliu, cele mai mici pt portrete si wide pentru landscape...)

Vroiam cateva informatii despre cum se folosesc manual, daca pot sa le combin, cum sa le manevrez mai mult decat as folosi un ap obisnuit...
Teoria o stiu si ceva practica...
Ma interezeaza ce nu scrie in manualul de folosire...niste "tricks"

ps. sunt foooarte incantata de cum ies pozele...chiar si in mana unui amator ca mine...

It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

:

Mergi la inceput

io n-am inteles ce vrei concret
fa poze si gata, si intreaba la obiect, ca asa, in abstract, sincer nu foloseste la nimic, crede-ma, sunt patita

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

ceva de genu:
-stiam ca la portret tb sa folosesti blitzul...
-peisajele se fac cu timp mai mare de expunere...

Lens-ul de 75-300mm pot sa il folosesc si la fotografii de genul: picatura de roua sau albina??
Pot sa folosesc alb/negru si culoare in aceiasi poza? Sau doar daca o prelucrez pt comp?
Daca vreau sa incadrez un copil in miscare pentru un portret ce optiune as putea sa folosesc???
Pot sa controlez "blur"-ul din spatele imaginii pe care focusez?? (adica ii schimb culoarea, sau sa o fac mai neclara??)

Nu am (inca) termeni de specialitate exacti, de asta imi e mai greu sa intreb exact ce vreau si cum...
Pur si simplu cateva sfaturi...si cu exemple de foto... (stiu ca e mult de cerut..dar macar sa imi fac o idee)

De ex : http://good-times.webshots.com/photo/2271579440087737923LZzRtI aici daca foloseam blitzul aveam mai multa culoare?
aici: http://good-times.webshots.com/photo/2556736590087737923SIRpVK pot sa las copilul color si sa pun decorul alb-negru?? (din aparat adica)

Aparatul imi e foarte nou - ieri l-am primit, si are fooooarte multe functii...iar manualul de instructiuni este foarte sumar...am nevoie de putin ajutor...pana ma luminez un pic ce si cum

:

Mergi la inceput

nu prea exista raspunsuri la intrebarile astea, pt ca fiecare fotografiee un caz particular.
Ca principiu general: blitz-ul aplatizeaza imaginea, la portrete in aer liber uita de el, si chiar si indoor.
la celelalte..o sa-ti citez ce raps as primi eu pe forumu foto:
rtfm
incepe cu read si se termina cu manual
deci citeste acolo si te lamuresti.
uite dictionar de termeni:

http://www.foto-magazin.ro/dictionar.php

pt fundal blurat bagi tele si deschizi diafragma.
mixaj culroi AN se face dpoar din prelucrare...si e cam naspa in opinia mea.

Mergi la inceput

PS ce frumusel e david!
PS 2.
fundalul la portrete ori e unul f neutru (nu ca la poza unde ii iese un copac din cap), ori e in stransa legatura cu mesajul pe care vrei sa-l trasmiti (enviromental portraits)
blitz si culori nu stiu sa aiba legatura.
Sincer, citeste bine manualul, pt ca altfel te infunzi.
citesti, faci proba...si tot asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Eu am folosit blitzul cu succes afara cand persoana statea in contralumina. Daca doresti, am sa incarc pozele...ca sa vezi diferenta.
In prima ta fotografie, nu cred ca ajuta blitzul prea mult. Ca sa stii cum sa folosesti aparatul tu trebuie sa stii sa-l manuiesti din incercari...faci si cu blitz si fara, vezi daca ajuta si a doua oara vei stii din prima in ce situatii sa-l folosesti. Mi e aici mi se pare lumina prea puternica, sau balansul de alb reglat pe prea mult alb. De aceea e prea luminoasa si culorile estompate.

Desaturarea partiala pe care vrei sa o obtii in a 2-a fotografie si eu stiu ca se poate obtine numai din prelucrare, selectezi zona si o desaturezi...dupa cum ii spune si numele . Din aparat nici eu n-am auzit asa ceva.

Obiectivul de 75-300 e si pentru macro, dar atunci trebuie sa setezi aparatul sa lucreze macro. Cel putin la mine numai asa merge.

M-am uitat printre pozele tale, incearca sa ai un fundal care sa scoata in evidenta portretul, sa nu fie incarcat sau sa aiba legatura cu ceea ce vrei sa transmiti.

Mai intreaba, punem mana de la mana si facem ceva .

Mihaela si familia mea

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Hobby

Mergi la inceput