soacra noastra "cea de toate zilele" - 2
Raspunsuri - Pagina 22
ralualexandrei spune:
Esti o fericita,ma bucur pt tine,asa soacra sper sa fiu si eu.
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
SEPH0RA spune:
quote:
Originally posted by ralualexandrei
Iata si detaliile:socrul meu a fugit de acasa,cu una,evident,asa ca soacra ne-a asediat pe toti cu telefoanele dar in special pe mine care citez"sunt fata desteapta",nu zau,ei uite ca pe asta n-o stiam,ca sa vezi:sa-i spun ce sa faca cum sa faca,sa mi se planga ca ea nu are nici o prietena,nimic,pe nimeni (pai din vina cui ,ma intrebam eu in gand)si uite asa am tinut-o 3 zile terorizati cand pe fix cand pe mobil cand pe webcam,bineinteles ca la istericalele pe care le facea ea au auzit si copiii, si noi tot incercam s-o dam la intors,cu Maria a mers ca are 4 ani, dar fii-miu cel mare n-a inghitit galusca, a zis atat:a innebunit tataia la batranetze ,si a incheiat facandu-si o cruce mare.
Acum traim actul 2 al telenovelei,maine dimineatza sunt iar sub stare de asediu ca omul s-a intors sambata dimineatza si si-a luat consoarta la o plimbare prin tzara ca sa-i explice cat e el de indragostit si ca vrea divortzul,nu are pretentii financiare,bla,bla,bla.Cum in seara asta a incercat fara sorti de izbanda ,soacra sa-l retina pe sot pt a i se plange,maine dimineatza prevad multi bani in buzunarul Romtelecom.
Toti suntem consternatzi,ma intreba cineva daca ma simt vreun pic razbunata,SINCER, NU,nu simt nici o bucurie,ma doare doar sufletul cand il vad pe sotz suferind,si il inteleg,nu e usor sa digere povestea asta mai ales ca el e genul familist convins(cu cine o semana).
Daca raman astia de la Acasa in pana de idei,le vand eu pontul.
Va pup pe toate si va doresc multa,multa LINISTE.
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
Doamne ce bune si destepte devenim cand le este greu!
Nasol de sotul tau, imi inchipui ca nu e placut, dar, te are pe tine . Socrul tau ori a intrat in criza hormonala pe care o au barbatii dupa o anumita varsta ori s-a saturat de soata
Iti doresc mult calm si detasare!
ralualexandrei spune:
Calm si detasare...hmmm greu de facut,ajungi sa te implici fara sa vrei,sa te revolti,sincer eu nu stiu cum supravietuiesc unii oameni pana la 50 si ceva de ani cu atata prostie in cap.
Nu am intereseaza ce fac ei atata timp cat nu ne
trag si pe noi dupa ei,dar...,s-a ajuns prea departe ,el nu mai e interesat de munca de nimic si asta de cand a inceput relatia cu individa aia,asa ca toate obligatiile cad pe capul sotului,contractele trebuiesc onorate indiferent de tumultul din viatza lor,soacra nu inceteaza cu acuzele,am fost de vina pe rand:eu pt ca nu am vrut sa fac pe detectivul si sa-l urmaresc pe socru atunci cand mi-a zis ea
sotul pt ca nu e la curent cu tot face ta-su si nu a urlat,tzipat la el si nu la facut sa inceteze,apoi de vina au fost pe rand cumnatii mei,cumnatele,oricine altcineva in afara de ei doi,in concluzie o situatie extrem de stresanta in care cu greu imi pot pastra calmul.
SEPH0RA spune:
[quote]Originally posted by ralualexandrei
sincer eu nu stiu cum supravietuiesc unii oameni pana la 50 si ceva de ani cu atata prostie in cap.
Cum au supravietuit? Cu foarte mult egoism si detasare. Ma uit la soacra-mea...asa mult egoism nu am mai vazut in viata mea: daca nici macar de fisu nu o intereseaza, ce sa mai zic de sot sau nora sau altcineva. Totul se invarte in jurul ei si probabil ca va mai trai mult si bine asa.
ralu83 spune:
Cand am spus SOACRA am spus tot! Si daca ea mai este si mama de baiat.....Pai sa nu zici ca toate sunt facute de aceeasi mama!?!? In ceea ce ma priveste , in urma unor discutii avute cu soacra mea , am ajuns la concluzia ca cel mai bine este sa o IGNOR. Oricum , indiferent de ceea ce as fi facut nu era tocmai bine sau avea mereu o interpretare! Si nu va spun ca am incercat sa ma comport f bine cu ea. Mergeam si o vopseam , stateam la taclale ca fetele , caci m-am gandit ca se simte si ea singura! SARACA! EE, si cu toate astea i-a impuiat capul maica-mii ca nu e multumita de mine , ca sunt rece fata de ea....etc. Asa ca , acuma fiecare isi vede de treaba lui. Am rarit vizitele , telefoanele , iar cand ne intalnim , vorbim numai ceea ce e de vorbit. Macar acum are motive sa se planga!SI nu are decat , caci nu ma mai intereseaza!
DECI , daca puteti, ignorati-le ca va spun ca nimica nu doare mai mult decat indiferenta! Sa o vedeti acuma ce mai tanjeste dupa o imbratisare!Ghinion!
Multa bafta tuturor !
anca2705 spune:
socra???dar si socrul.........totul a fost super pana am avut ideea sa ne casatorim.aduc porcul de la tara(ca sa avem cheltuieli mai putine)si dupa un drum de 20 de ore las porcul la ei si ma duc cu mama la restaurant sa mancam.stam cam 45min si cand venim aflam cu stupoare ca din un porc de 150kg nu au putut sa scoata 10kg de carne pt gratarok.mergem si cumparam carne.dupa nunta,sotul meu imi promisese o"noapte"de vis.cand plecam de la local vine socrul sa imi spuna ca eu plec acasa cu mama nu?ajungem la socrii acasa ,pt ca eu am plecat cu sotul meu nu cu mama,si in loc sa plece la ei acasa(mai au o casa pe langa apartamentul unde locuim noi)urca sus.imi dau seama ca s-a dus tot romantismul si mergem in camera noastra sa ne culcam.cam dupa 10 min intra soacra ca o furtuna sa ma intrebe daca ma pot dezbraca sau ma ajuta ea?
au trecut 6 ani de atunci iar socrii mei nu vin pe la noi decat de 2 ori pe an.de paste si de ziua sotului meu.anul trecut am nascut o frumusete de fetita.cam micuta cei drept dar care era vina mea?am venit cu ea acasa iar sotul meu a crezut ca daca am nascut prin cezariana o sa am nevoie de ajutor si a rugat-o pe mama lui sa vina sa stea cu noi pana vine el de la servici.proasta idee.cand si-a vazut nepoata soacra mea a urlat ca e prea mica si ea nu pune mana pe ea.si nu a pus pana la 6 luni cand deja statea in fundulet ingerasul meu.
am niste socrii cu care ma inteleg f bine mai ales ca nu ne vedem des.chiar daca locuiesc la 3 strazi distanta
anca
BurticaMica spune:
anca ce chestie?!?! sa te dezbrace soacra chestia asta se inscrie la "moartea pasiunii". Daca venea soacra-mea la mine cu asa propunere cred ca deveveneam instant frigida !!!
Si eu am probleme cu soacra-mea, e o chestie slaba si miorlaita care se vaieta mereu: nu are bani, munceste prea mult ( e profesoara de liceu), nu are nici un ajutor....
De fapt l-a controlat pe sotul meu pana la 27 de ani pana s-a insurat cu mine si acum moare de ciuda ca nu ii mai poate dicta.
Ieri mi-a pus capac: sotul a luat 3 sapt concediu ca sa stea cu mine- o sapt inaite de cezariana, 2 sapt dupa - soacra-mea suna ca sa ne anunte ca vine in Bucuresti ca sa il convinga sa se intoarca la servici ca sta ea cu mine !! Neinvitata !!! Si mentionez ca mama mea cu care sotul se intelege f bine sta in blocul de alaturi. ( mama e o doamna, nu ne-a dat niciodata un sfat necerut si nu vine la noi decat daca e invitata si atunci sta 20 min la o cafea).
Bine ca sta in alt oras la 500 km distanta si vine doar odata la trei luni. Dar are un tabiet:" telefonul de seara": ce facem, ca ea era sa moara de inima ( e sanatoasa tun)si nu am dat un telefon ( sunam la 2-3 zile), ca ea munceste asa mult si nimeni nu o apreciaza, ca ce crede vecina de palier ca nu venim deloc sa o vizitam ( repet , e la 500 km distanta si eu mai am 7 zile pana nasc), etc.....
Cand vine, vrea sa fie plimbata prin toate depozitele en-gros ca sa-si faca provizii ( pe banii nostri). Nu am nimic impotriva sa platim noi, dar prefer un supermarket cu de toate, nu depozitele chinezesti cu miros de statut si marfa ultra=proasta. Nu intelege educatia mea prea " libertina" adica:
" doar o portzie",
"nu manca tot salamul ca sa ai si maine",
"nu mai calca pe persan ca se toceste, pune o traversa deasupra",
" de ce clatesti buretele ca mai are detergent bun in el, tu nu stii cat costa Fary??"
" vaaaaii, faci baie cu spuma de 2 ori pe saptamana???? pai cat platiti voi la apa calda?"
" mai bine iti aduc eu margarina, ca untul e scump si la banii astia iei margarina"
Acum vrea sa vina la noi sa ma ajute pe perioada lauziei. . Sunt disperata, mai ales ca nu am unde sa o culc.
eu: pai nu e necesar deranjul...si nu prea aveti unde sa dormiti, ca am dat divanul si am cumparat o canapea noua mica, neextensibila....
ea: aaaa nici o problema vin cu o patura si dorm pe jos.
http://bd.lilypie.com/5rURp3.png
July25 spune:
AVoogt,felicitari,esti o norocoasa!
Cat despre celelalte 99,999% din fetele de pe aici...ar fi trebuit sa stim ca mariajul vine si cu scrofosenia ...la pachet.Am sperat la bine si ne-am ales cu ce era mai rau.Daca ar citi ele aceste mesaje cu siguranta ar zice ca suntem subiective.Dar judecati si voi!
SOACRA-MEA a fost numai lapte si miere timp de 4 ani de prietenie cu fii-su.Asta pana i-a murit barbatul,pe care ceva timp l-a plans ca "avea doar 59 de ani,saracu'",uitand cu desavarsire blestemele si permanenta frustrare ca " nu mai moare odata,de betiv nenorocit? "
Dupa care s-a schimbat calimera.Eu mai fusesem casatorita si aveam ( am si acum doar ca este mai mare ) un baietel de 5 ani,pe atunci.Cat a trait barbat-su a fost convins ca fii-su nu va intreprinde nimic, vis-s-vis de mine, ca doar nu era sa o lase singura pe mainile "betivului".Cand s-a vazut singura, s-a gandit ea mai bine si " a pus piciorul in prag" : sa faca intr-un fel cu mine ori ma lasa ori ma ia. La prima vedere,laudabila initiativa.Numai ca asta se intampla la 6-7 saptamani dupa moartea lui taica-su.El ce putea sa spuna? Ma insor maine?
Si uite asa nu am mai avut eu ce cauta in casa lor,timp de luni bune pentru ca ultima data cand fusesem i-a zis tare...asa ca sa aud, eu fiind pe hol si ea in sufragerie :" ce cauti cu ea aici? ce am vorbit noi? Nu o salut deloc,eu salut pe cine vreau eu!"
Nu m-am simtit mai umilita in viata mea...
Va continua
July25 posesoare de Maria (04.07.2006 ) si Andrei (30.11.1996)
cristiama spune:
Fetelor si eu tot in procentul de 99,99% ma incadrez, posesoare de soacra "clasica".
Am aparut eu, de nu se stie unde si i-am luat ei baiatul!!!! La 35 de ani, ce va imaginati?
Ii era ei asa de bine, sotul incepuse sa castige bine si socrela tocat tot! Fetelor tot! si-a zugravit ap si schimbat in casa pana si masina de spalat care n-avea 3 ani! Si perdelele, husele pt canapele, frigiderul, chiuveta, isi cumpara haine mai multe decat mine la cei aprope 70 de ani ai ei!
Si ce s-a gandit ea: ca eu o sa ma mut acolo, are un ap cu 3 camere si ea o sa conduca "gospodaria", o sa ne spuna ce si cand sa cumparam, mie imi spunea si cu ce sa incep masa!Evident o sa ne insoteasca in concedii si la munte, iar eu voi fi un fel de anexa cumintica si tacuta, care o va admira in tot ce face, doar ea face TOTUL cel mai bine!
Avea acces nelimitat la banii sotului si-i cheluia cu mareeee larghete, ce muncea ea pt ei? Si ce ne trebuia noua ceva, orice, ca doar avea ea!
Ei, si a venit nora cea rea!!!!
Luat sot si mutat in alt capat de oras, ne-am cumparat ap nostru, in secret sa nu suparam soacra! I-am spus dupa 6 luni!
Si ea tot incerca sa ne convinga sa nu-l luam, ca e prea sus si o sa fie ba prea cald, ba prea frig....si noi deja il cumparasem demult!
Ce circ a fost cu ap! Acum ma amuz, dar atunci...
Am fost sa-i aratam mai multe ap, inclusiv unul daramat rau de tot, ca sa zica ca al nostru e totusi OK, nu stia ca noi cumparasem deja.
Si ne-a gasit ea, langa ea normal, 2 camere la exact acelasi pret care-l dadusem noi pe 4 camere. Dar cel gasit de ea avea gresie!
Dupa care i-am lasat cardul cu care avea acces la banii sotului, DAR sotul are acum card la alta banca, si cardul ei e gol.
Si in concedii nu o luam cu noi, nici in weekenduri.
A fost o data cu noi iarna si ne-am plimbat, da pe sosea nu ceva urcus pe stanci! Si a zis ca tb sa o tina fisu de mana ca ea aluneca.
Sotul i-a zis sa stea atunci in masina, si stiti ce? A incetat brusc sa mai alunece.
Da, ati ghicit.... ma iubeste din suflet!
vladia1 spune:
o peveste din trecutul apropiat:
Soacra mea ne/a refuzat petrecerea de Craciun la care au venit si ai mei, pe motiv ca s/a purtat urat cu mine si a fost nedreapta si nu merita .....dar pe 24 dec l/a chemat pe fi/su in fata blocului sa discute si cand a vazut ca eu plec cu fata pt 10 minute din casa a tinut mortzis sa urce sa/si ia globurile.....de parca si le tine la noi.....(le vroia pe ale fiului...dar scorpia de mine facuse ordine si ciu-ciu globuri).....
ok, nu a venit la masa...pe 27 ii pregatesc o coronita de brad frumoasa si cadouri pt ea si pt bunica sotului...bijuteri (ca sunt obsedate de ele)...fiu/su zice ca nu se duce.....pana la urma de gura mea pleaca si le duce doar bijuurile...vai ce s-au bucurat.....da' un telefon nu au dat si nici fetei mele nu i/a putut lua o eugenie (de' nu e fata lui fiu.su)....
dupa o luna....suna ca trece pe la noi, stia ca sunt la munca singurul lucru intrebat a fost daca mancarea din frigider e de la mama....in continuare ea are impresia ca nu gatesc....
ah....si a spus pe un ton amar ca e clar ca sunt crestin/ortodoxa....ca ea era sigura ca nu sunt, "ca cine boteza copilul b****** pe vremea comunistilor".....de parca ea are religia asta....., pai daca am parinti buni....
na ca m/am usurat
amarata nu are bani de mancare...manca in ianuarie o "biata frunza de salata"!!! la 50 de mii bucata!!! lasa ca i/a cumparat bleaga o traista de mancare sa aibe ce sa/i gateasca servitoarea (ca doar e o doamna si are servitori angajati)
acum revenind....acu vre/o 2 saptamani cautam ceva prin biblioteca cand ce/mi vad ochii....o punga de "taitei de casa" inghesuita printre cartzi..o desfac si shoc!!!!! bijuteriile de la craciun!!!!!
am tras aer in piept si mi/am zis: "ce bine o sa/mi stea mie cu ele!". nu o sa/i spun nimic, sa o roada rau.
azi a fost cu fie/su la analize....si ma suna el ca mamica mi/a cumparat un cadou. ce???? raspunsul meu a fost "sa il dai inapoi insotit de multumirile mele!". sunt sigura ca nu o sa o faca sa nu o apuce iar palpitatiile.