soacra noastra "cea de toate zilele" - 2
Raspunsuri - Pagina 14
luana2000 spune:
Multumesc, Andra pt bun venit si interes.
Culmea este ca nu stam la ei si nici macar in acelas oras ci in casa mea, muncita de mine. Prin urmare cu atat mai greu imi este sa aud comentarii referitor la culoarea peretilor, plantarea copacilor in curte etc. Am inghitit-o la inceput ca nora proaspat "convertita" de dragul lui si a "pacii in lume" dar tot inainte tot mai greu si asa am ajuns pe forum... Soacra-mea il suna pe dragul meu de 3 ori pe zi si odata la 2 saptamani e in Buc. Asa ca e la curent cu toate si se implica "puternic" si desigur de undeva de foarte "sus" ne "lumineaza". Imi vine s-o intreb uneori cum crede ca am trait pana la 30 de ani fara ea si cum am ajuns unde sunt fara intelepciunea ei nemarginita. Dar nu pot de dragul lui. Undeva inteleg ca-l doare poate comportamentul lor deplasat cu atat mai mult cu cat are ca termen de comparatie comportamentul parintilor mei care sunt de o alta stofa si tinuta, ne dau sfaturi doar cand le cer si nu insista sa le urmam. Cred ca este o problema de respect fata de copil pe care ai mei o au dar nu si ai lui. Voi ce credeti ?
ralualexandrei spune:
Sincera sa fiu nu stiu daca e lipsa de respect,nesimtire sau doar dorintza arzatoare de a dicta vietile altora.Si pentru ca situatia noastra este similara,in sensul ca si eu stau in casa mea si cu toate acestea isi permit sa isi exprime parerile eventual sa si le impuna,dar nu prea au cu cine,eu zic ca ei si fac ca mine,simplu fara stres,mai exact atunci cand incep tiradele tac si eventual dau din cap insa la final totul e asa cum vreau eu.Iar sotul nu comenteaza,asa am crezut eu asa am facut si punct.
Si sa-ti dau un exemplu:la primul copil din cauza lipsei de experienta,naivitatii,etc,nu am cumparat pt cel mic nici macar patutz daaar am strans bani,din salariu,sotul era in armata deci nu a contribuit la respectivi bani,si i-am aratat mamei tot ce vreau pt bebe,asa ca in momentul in care am nascut sotul ,mama si evident,mamica lui au plecat la cumparaturi,bineinteles ca blegul i-a dat ma-sii banii si doamna s-a gandit ca e mai bun pat de fier cu plasa din aia ca pe vremuri,decat patutul textil ,usor pe care il alesesem eu,nu am contrazis-o i-am zis sotului doar atat "daca imi cumperi alt patutz ,sa-l folosesti sanatos ,caci tu vei dormi in el,copilul va dormi cu mine".
Sotului i-as explica ca e viata noastra,casa noastra si as vrea sa ne-o traim asa cum stim noi mai bine,fara amestecul nimanui,in fond e cuibul vostru si nu al lor.
Sarcina usoara iti doresc.
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
cristiama spune:
Luana 2000,
Eu cred ca tu esti f tanara si socrii sunt de parere ca "ei stiu mai bine" La mine e numai soacra care "stie mai bine".
Atat doar ca eu deja am 10 ani de experiente foarte "socresti".
Cum a functionat la mine limitarea amestecului in casa noastra. Sa specific: ap e numai al nostru cumparat din banii nostrii in intregime fara nici un ajutor.
Deci inceputul a fost chiar mai rau ca la Luana: nu i-a placut apartamentul si nu cumva sa-l cumparam, noi deja il cumparasem de vre-o o luna!!!! Ne dadea 20 de tel pe zi sa ne spuna:
Mie: e la ultimul etaj o sa inghetati iarna
Sotului: o sa va coaceti vara, o sa va ploua, va ia vantul acoperisul, etc
NIMIC din ce am cumparat, amenajat nu i-a placut, nimic! Ce-i drept ca avem o abordare minimalista si nu intelege de ce nu ne cumparam mobila cand avem posibilitatea!!!
Ei, iaca de-aia!
Si acum antidotul: am mers in vizita la ea: si am inceput:
- canapeaua asta e veche si tare, sa o schimbati
- ce-s farfuriile astea desperechiate sa vi le arunc chiar acum si va aduc eu un servicu noi
- haideti sa schimbati perdelele, va luam altele moderne
etc...
A functionat, cum venea cu un sfat la noi....veneam eu cu 2-3 la ea! tot ce ne aducea pt casa trimiteam inapoi la aceeias vizita.
Asa ca acum nu mai cumpara nimic pt noi.
SEPH0RA spune:
quote:
Originally posted by luana2000
dragi mamici,
sunt o mamica in devenire si desi am noroc de o sarcina usoara din punct de vedere fizic, nu ma pot bucura de perioada asta din cauza oare a cui ?!... a socrilor - oameni de altfel nu rai dar care totdeauna "stiu mai bine decat noi ce ne trebuie si cat si cum si unde etc..." Si nu ar fi nimic tragic in toata povestea asta daca s-ar opri in a da sfaturi. Dar pas cu pas toate deciziile pe care le luam in cea mai senina intelegere cu sotul meu sunt revocate dupa interventia lor. (ei bineinteles vor totdeauna altfel). Dragul meu face o intoarcere "ca la Craiova" si ma trezesc usor usor ca viata mea nu mai este a mea si nici macar al sotului meu ci a socrilor. Am incercat sa discut cu el si cu bine si cu rau dar singura concluzie la care a ajuns el : "am eu ceva cu ei si sunt incapatanata". Si uite asa privesc neputincioasa cam de pe la 4 dimineata cum "imi fuge pamantul de sub picoare" cu casnicie cu tot si nu stiu cum sa-mi iau viata inapoi si sotul. Cel mai grav ca sufera si aia mica in burtica si n-are nici o vina si nu reusesc sa ma echilibrez nici macar de dragul ei. Ce sa fac????
Luana2000
Buna luana! Nu stiu daca ai citit postarile din urma, dar si eu am aceeasi problema....majoritatea fetelor au probleme doar cu soacra...dar cand si sotul ii tine isonul ce faci?!?! Eu sunt casatorita de 10 ani si la inceput nu ziceam nimic si am ajuns aici...sa plang pe forum...
Eu zic ca trebuie sa iei atitudine. Sa convoci sedinta de familie (socri si sotul, poate si parintii tai) si sa spuit TOT ce ai pe suflet. Iti trebuie mult curaj dar mai bine fa-o ACUM.
Cand eram prin luna a doua de sarcina ma cert tare cu soacra-mea si socru ii zice la tel lui fisu ca sa ii lasam in pace, ca vreau sa o omor pe soacra-mea sa le iau casa, bla bla. Cateva luni au fost super, fara telefoane si stres, apoi maica-sa a inceput sa sune, sa planga, sa faca teatru...si cica, ne-am impacat...Cand s-a apropiat nasterea i-am zis sotului ca il rog din tot sufletul sa faca numai ce hotaram NOI si nu maica-sa sau altcineva. Si ce face sotul meu? S-a dus si a luat pentru copil carucioar sa doarma in el ca asa i-a zis masa ca e mai bine si el s-a gandit la fel...cu toate ca vorbisem de patut...iti dai seama ce am simtit mai ales in starea in care eram...si ca nu voi putea uita...si el zice ca nu sunt sanatoasa...adica EU sunt de vina...si sunt mai multe exemple...si ata dupa 10 ani de casatorie
Asa ca, parerea mea este SA IEI ATITUDINE!
Sanatate multa tie si lui bebe si aveti grija de voi!
cristiama spune:
Da fetelor, ce e rau de fapt e ca sotii nostrii le tin partea!
Ce cred ca ar trebui facut:
- cand luati o hotarare sa o duceti la capat, adica sa cumparati voi ce vreti sa nu mai aiba timp de sfaturi "socresti".
- un pic de teatru cred ca nu strica: visez la mobila asta, caruciorul asta de cand avem 5 ani...
Eu din pacate nu am facut asa:
- am plans, am tipat, am rupt si aruncat tot ce ne aducea soacra
O data am luat sarmalele congelate facute de soacra si le-am aruncat de-alungul unui hol f lung. Au scos un sunet frumos cum zornaiau ele pe parchet si l-am trimis sa le manace la masa.
Am rupt TOATE pozele in care aparea si ea, chiar daca eram si noi, tot.
Ei bine, nu am fost prea inteleapta, nu am reusit decat sa ma cert cu sotul de fiecare data.
Acuma soacra a imbatranit, tot ma mai scoate din tatani cate odata, eu sunt mai calma, de obicei o ignor cu brio, ne vedem rar....
E din ce in ce mai putin importanta in viata noastra.
martie spune:
Sephora, ce faci iubita? Cum mai stau lucrurile, erai atat de suparata, mi se rupea sufletul pentru tine... E putin mai bine acum?
luana2000 spune:
buna sephora,
am citit mesajele tale anterioare si ma doare sa ma regasesc in anumite situatii.
Din toate mesajele si din propria experienta mi-am dat seama ca de fapt nu soacrele dor ci atitudinea sotilor nostri care ne lasa cu raul in fata si dezarmate de dorinta de a nu-l rani (ca doar e maica-sa)si de a fi bine si liniste in casa.
Si sotii nostri atat de inteligenti in alte situatii, isi pierd orice obiectivitate cand e vorba de mama. De parca odata cu certificatul de casatorie capata si "orbul gainii" cand e vorba de parinti.
Pana a ne casatori sotul meu se vedea cu parintii lui de 2 ori pe an. Acum cel putin de 2 ori pe luna. Si asa stau eu neputincioasa si privesc cum tocami acum cand ne-am intemeiat o familie, asteptam un copil, el retraieste sindromul "revenirii in familie a fiului ratacitor"!!! Si e ferm convins ca asa e bine. Si asa visul meu frumos odata cu casatoria s-a tradus in insomnii, plans, singuratate ...dar nimic nu-i sustrage atentia de la savurarea armoniei in sfarsit instalate intre el si parinti. E atat de ironic ce mi se-ntampla de ma apuca rasu' si plansu' impreuna!!!!!!
daca face cum vreau eu maica-sa baga artileria grea - ii trezeste sentimente de vinovatie si acesta cuprins de remuscari se intoarce impotriva mea. Daca face cum vreau ei iese o prostie si pierdem amandoi din asta (el nu vede oricum!)
Daca merg cu el sa-i vedem ma apuca dracii pt timpul pierdut cand avem atatea altele. Daca nu merg ii inarmez cu reprosuri pe care el nu ezita sa mi le "administreze" ulterior din proprie initiativa sau "dresat" de ei (inca nu m-am lamurit).
Ultima gaselnita a masii ma suna pe mine sa-mi ceara anumite lucruri. Daca o refuz - sunt "infumurata" "nerespectuoasa" si "incapatanata". Daca ii sugerez sa-l intrebe pe el ca "el hotaraste" el accepta si apoi trag si eu. Si tot nu e bine.
anca_vlad spune:
la mine e liniste ca m-am asmutit anul trecut la ei ca eu o aveam si pe sora lui pe suflet sa spun asa.......si acum suntem prieteni.
si sa nu mai aibe pretentii ca eu nu am venit la usa lor sa le cer nika...asa ca daca fac ceva o fac pentru el si punct!
eu nu vreau decat sa fiu lasata in pace........si am fost rea si de atuci ne vedem saptamanal 2 ore e chiar ff bine si ne intelegem bine, nu ma suna sa ma intrebe de nika, cand vb fiisu cu ea o mai cer si eu asa ...sa se creada ea importanta!
in rest am o liniste in casa.....si ce bine este!
Sa nu va mai spun ca circul l-am facut in concediu.......am avut eu draci si dureri de cap dar de atunci nu ma mai doare capul si anul acesta concediu pe cont propriu fara bagaj suplimentar!
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
cristiama spune:
Stii unde esti tu acum Luana, unde eram si eu inainte sa fac urat.
Soacrei mele cred ca ii e frica sa-mi dea telefon, dar sa-mi mai ceara ceva.
Ma suna de 3-5 ori pe zi numai pe mine, cand eram la servici, nu mai vorbesc de sot pe care-l suna si de 20 de ori pe zi! Cu toate prostiile, inclusiv sa-mi citeasca horoscopul si sa-mi povesteasca emisiuni de la TV.
O data m-a sunat sa-mi spuna ca tb sa o iubesc ca e mama sotului meu.
Mama, ce apa mi-a dat la moara:
- Da de unde stiti dvs asta cu iubirea ca nu v-ati iubit sotul, se scapase ea mai demult fata de mine, si eu nu mi-am luat sotul la pachet cu dvs, ca daca era asa nu-l luam.
Si noi ne-am dus la psiholog, ca ne suna in weekend de la 7 dimineata pana la 10 seara, uneori de mai mult de 20 de ori!!! Era calvar. Si ce ne-a spus psihologul: sa-i raspundem o singura data pe zi la tel indiferet de cate ori suna. Si sa o anuntam inainte sa se pregateasca cand vrea sa vorbeasca si daca mai vrea sa spuna ceva sa noteze si sa ne sune a doua zi.
Uaaaauuu, a functionat.
Si soacra mea ar vrea cu noi in concediu da nu sa poa' ca e rea nora!!! Uneori e asa de bine sa fii rea.
Pai Luana, cere-i si tu soacrei sa faca lucruri pt tine, lucruri foarte mici, cate 20 pe zi. Si cand nu face ceva cu para la sot. Nu-i spui ce a facut pt tine ci doar acel lucru mic pe care n-o sa-l faca!
Eu nu m-as duce in vizita, iti face rau la sarcina, si nu i-as raspunde la tel, i-as returna poate tel seara tarziu. Nu mereu.
Cum adica sa-i faci tu femeie insarcinata ei servicii? Tu nu sti sa plangi seara cand te vede sotul ca ce te exploateaza masa?
Putin teatru nu strica.
Zau ca mie imi dau lacrimile la comanda. sotii nu prea rezista la asta.
Dupa ce mananci la socrii poate ti se face rau de la mancare, sau de la caine, sau de la soacra!!!
martie spune:
Anca_vlad, te-ai "asmutit"? Hai ca m-am umflat de ras Ce tare...
Si la mine e liniste, chiar ziceam ca nu a mai sunat de vreo saptamana si ceva si l-am intrebat pe sot: Mai, ce-o fi cu ea? Si zice, catranit: Ba m-a sunat pe mine si ieri si alaltaieri si in week-end.
Ooooff, m-am linitit, credeam ca s-antamplat ceva
A ajuns sa nu-mi mai spuna nici cand suna, ah ce bine e!
Sunt curioasa cat o tine figura sa ma sune personal ca sa-mi zica vreo mizerie, coace ea ceva, jur.