soacra noastra "cea de toate zilele" - 2

soacra noastra "cea de toate zilele" - 2 | Autor: irisM

Link direct la acest mesaj

soacra partea 1

Cristiama vorbesti cumva de soacra-mea? Exact ca a ta e...Norocul meu e a suntem foarte departe si nu-i da mana sa sune pea des.Insa recunosc intrebarile: ati mancat? nu? da' cand mancati? vedeti ca aveti si salam sau poate niste oua..da de niste braza e ziceti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maru spune:

acum imi dau seama ca emigrarea ajuta cat de cat la imbunatatirea relatiei cu soacra.
revin si corectez: soacra mea nu e rea, nu e rau intentionata, asa e ea, asa e construita, defect din fabricatie...

cate despre sunat acasa, hasbandul vorbeste destul de des pe net cu ei...

Doamne'ajuta!

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Pei vezi ce rele sunteti femeile va poarta de grija, de intreaba ati mancat , sau e frig afara . Mi se pare ca interpretati grija lor gresit. Atunci cand ai un copil poate sa fie el si la varsta de 60 de ani un parinte tot ii duce de grija ca il vede ala mic.Eu sunt ceea mai mica la mine in familie si desi am 40 de ani si copiii sunt cat mine, mama nu ca imi da sfaturi dar imi duce o grija ca nu ma descurc de cand ma stiu , chiar rad cand vine aici in vizita la noi e ca si cum noi fara ea nu am manca , nu am sti cum sa ne imbracam daca e frig sau cald afara sunt sfaturile astea mamoase din prea multa dragoste .Da asta e mie, imi place rad putin si fac haz si nu le iau in nume de rau .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyda spune:

quote:
Originally posted by Lemoni

Pei vezi ce rele sunteti femeile va poarta de grija, de intreaba ati mancat , sau e frig afara . Mi se pare ca interpretati grija lor gresit. Atunci cand ai un copil poate sa fie el si la varsta de 60 de ani un parinte tot ii duce de grija ca il vede ala mic.Eu sunt ceea mai mica la mine in familie si desi am 40 de ani si copiii sunt cat mine, mama nu ca imi da sfaturi dar imi duce o grija ca nu ma descurc de cand ma stiu , chiar rad cand vine aici in vizita la noi e ca si cum noi fara ea nu am manca , nu am sti cum sa ne imbracam daca e frig sau cald afara sunt sfaturile astea mamoase din prea multa dragoste .Da asta e mie, imi place rad putin si fac haz si nu le iau in nume de rau .

"To acquire love...fill your self up with it until you become a magnet."
Charles Haanel

DAR DACA IN LOCUL MAMEI TALE AR VENI SOACRA SI TI-AR SPUNE CAT SI CE SA MANANCI,CUM SA TE IMBRACI,CAND SA PLECI SI CAND SA STAI,CE MANCARE SA FACI SI CE NU , CUM TREBUIESC INGRIJITI COPII SI MAI ALES CE NU FACI SUFICIENT DE BINE PENTRU SOTUL TAU ,CE SA CUMPERI SI CE NU...ETC,ETC ,ETC...MAMAAAAAAAA CE TE-AI MAI DISTRA ...DUPA O PERIOADA DE RABDAT IN TACERE SI SCRASNIT DIN DINTI...AR FI O DISTRACTIE PE CAPUL TAU...

dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

Mie cand imi face PROPRIA MAMA asa mi se urca sangele la cap. Nu ca ar fi rau intetionata dar, conform proverbului:"ce e prea mult, strica". Fiecare om are o limita a suportabilitatii.

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

soacra mea nu e murdara, din contra toata ziua face curat, sterge praful si pune huse, cerceafuri vechi peste huse si alte carpe deasupra. Cand te asezi pe canapeaua eu incep sa alunece straturi straturi de vechituri. curate, chiar albite de atata spalat.

Problema e ca ea ar vrea sa inaugureze huse vechi si in apartamenul nostru gol si luminos. Mi-a adus cadou cateva cearceafuri vechi sa le pun peste mobila noua, aleasa in culori contrastante cu peretii si tablourile. Probabil sa se simta la noi ca la ea acasa.
mai bine nu!

Soacra mea insa e de parere ca produsele alimentare nu se strica. Ne da salata beuf facuta de 2-3 spatamani, ouale expirate de o luna le pastreaza pt prajituri, legumele ei sunt mereu ofilite.
la inceputul relatiei, eram eu tare incantata ca soacra se ofera sa-mi faca mancare:
- spanacul era o chestie neagra peste care plutea un ulei rosiatic de vre-o 2 degete. Ma hotarasc sa sar spanacul si sa iau
- fasolea batuta, arata bine, dar avea un gust ciudat, teribil de ciudat, ii pusese bicarbonat, cred ca o juma de pachet, sa nu facem gaze!!!!
- asa ca am ales paine veche, tot timpul ne da paine veche cu margarina. a fost una din din cele mai bune mese de la ea!!!

E de mirare ca nu-s prea incantata de invitatiile ei la masa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irisM spune:

E,Lemoni,daca ar fi numai purtatul de grija n-ar fi rau.Dar cand se adauga rautati gratuite si venin parca-mi ingheata zambetul pe buze...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Noi - proaspat casatoriti ne mutam in garsoniera.
Plecam la mare, las cheia lu' soacra-mea ca sa ne ude florile.
Venim de la mare, intarzie trenu, se face 1 noaptea, nu gasim taxi, incepe sa ploua, eu faceam pe mine, mi-era frig, cu bagaje, etc
Ajungem in sfarsit acasa si ..... surpriza!!!
Nu aveam WC!!!
Soacra-mea ne-a facut o surpriza - a inceput sa ne puna faianta in baie dar n-a apucat sa termine
Nu va imaginati ce scandal am facut

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Mai trec 3 ani .... nasc. Cica sa mergem la soacra-mea sa ne ajute.
Am stat 3 zile. Nu prea am inteles cum am putu fi de acord sa mergem acolo. Eu lauza, cu copil de 3-4 zile, am facut curat in toata casa, am facut mancare, am spalat, am calcat, toate astea cu copilul in brate. Doamna soacra isi luase concediu (ca sa ma ajute) si s-a uitat toata ziua la televizor si a citit ziarul. Nici macar nu a fost la cumparaturi, a fost sotul meu seara si apoi eu!!!
Am lasat-o 15 min cu copilul sa ma spal pe cap. Cand am iesit din baie trasese patutul copilului fix in usa, deschisese usa si usa de la balcon ca sa fie copilul (repet Monica avea 5 zile!!!) fix in curent. Cand am intrebat-o urland de ce imi tine copilul in curent, e cumva nebuna? mi-a zis ca "pai tu mi-ai zis ca sa nu fac foarte cald in casa si m-am gandit s-o tin la rece (ce-i drept ii zisesem ca tot imi deschidea caloriferul electric si erau deja 26 grade in camera cu o zi inainte!!!)

Culmea a fost cand mi-a zis ca-s mama denaturata pentru ca plange copilul si eu nu-i dau sa suga (copilul plangea de maxim 1 minut si tocmai o scosesem de la san)

Ei, v-am luat?
Ca mai am

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobocel_07 spune:

L-a inceputul relatiei noastre fosta inca se mai tinea dupa sotul meu, il suna, aparea la usa atunci cand nici nu te asteptai cu toate ca el ii spunea ca are pe altcineva, nu ii raspundea la telefon si o evita pe cat putea.Asa ca soacra mea care nu o suporta o chemat-o la cafea sa ii interzica sa se mai apropie de sotul meu, aproape sa o ia pe asta la bataie.Fosta tot nu s-a potolit.Asa ca intr-o zi cand ma duceam la sotul meu am dat nas in nas cu ea.Asa ca i-am propus sa mergem undeva sa discutam.Zis si facut, am discutat cu ea i-am explicat ca trofeul mult ravnit e la mine, si ca sotul nu mai vrea sa mai stie nimic de ea si l-am chemat si pe sot ( atunci iubit ) sa-i confirme cele spuse de mine desi mai discutase cu ea despre aceasta problema.Am reusit sa o fac sa nu mai insiste.Sotul se duce acasa ii spune maica sii toata tarasenia si dupa 2 ani cand a inceput sa se certe cu mine mi-a zis ca o fata cuminte care are de-a face cu o curva si o invita la un suc ce este?Am uitat ca toate exele la sot au fost curve (desi nu este asa ) Binenteles ca o curva era raspunsul acea fiind eu.Asa de tare m-am enervat incat i-am raspuns printr-o alta intrebare o mama care sta cu o curva de vorba si o invita la o cafea si e mai mai sa o ia la bataie ce este?La care ea imi spune sa-mi fie rusine ca ea nu e curva.Desi nici nu o facusem am accentuat faptul ca amandoua am fost in aceiasi situatie atunci doar ca eu spre deosebire de ea m-am purtat civilizat.

alexia_07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

Buna fetele,
mi-a luat ceva timp sa citesc toate mesajele, dar ma bucur ca o sa ma pot descarca si eu in voie.Am o soacra de va bufneste rasu'plansu'.In 7 ani de convietuire (nu sta cu noi , dar e in fiecare zi prezenta) o data ne-am batut , o data a venit politia si alta data mai aveam un pic pana la bataie , dar cred ca a evitat de frica lui fisu' pentru ca eram gravida in 8 luni. Cel mai grav este ca e alcoolica si de aici un comportament foarte dereglat(e murdara, minte,se baga in toate , uita ce vorbeste,.....). Intr-un an de zile am vazut la ei in familie ce mi-e greu sa va povestesc (mi-ar lua zece pagini), dar mai pe scurt la fiecare reuniune de familie se lasa cu injurii, cu plansete , cu blesteme. Astea bineinteles la adresa neamurilor ei. Dupa un an si ceva nu mai avea cu cine se certa si a venit si randul nostru (eu si sotul).A plecat de la o banalitate,am o fetita care avea pe atunci 8 luni si a trebuit sa o las la mama pentru a incepe serviciul . A deranjat-o foarte tare (putea sa o vada doar o data pe luna) si s-a luat de sot - ca la influentat mama mea, ca el e prost , ca trebuia sa o ducem la cresa , etc....Si de aici a inceput bataia, bineinteles ca era bauta bine si a inceput cu injurii la adresa familiei mele, am rabdat pana la un moment cand m-am ridicat sa ies pe usa de la camera ,iar ea a incercat sa ma impinga spunandu-mi "ce crezi ca faci cu baietu'meu",el statea pe o canapea ,dar n-a mai apucat sa reactioneze decat dupa ce o dadusem cu capul de usa facand-o si "betiva ordinara" . Va spun ca acum regret , iar daca nu era el acasa cine stie ce se intampla. Am crezut ca o sa ma mustre sotul , dar el mi-a tinut partea si i-a spus ca nu trebuie sa se bage .Zgripturoica cand a vazut ca fisu' nu tine cu ea ce credeti ca i-a spus " esti un prost ca ascuti de ea , ti-a pus p---a pe fata". Nu-mi venea sa cred , propria mama sa-ti spuna asa ceva.Sotul a dat-o afara pe usa (stam la curte), dar ea venea in fiecare zi si ne blestema , ne injura , ma facea curva ,ne stiau toti vecinii.Intr-o zi cand el a incercat sa stea de vorba cu ea serios ca sa ne lase sa ne vedem de casa , ea ce credeti a luat un par si a incercat sa-l loveasca (s-au bruscat un pic). Atunci m-a luat sotul de mana si am mers la politie (nu credeam ca mi se poate intampla mie asta, vedeam asa ceva doar la stirile de la ora 5 ).Eu si sotul suntem oameni realizati(cu facultate , cu functii de conducere, cu casa , masina ) asta nu inseamna ca suntem niste snobi si ne renegam parintii care au 4 clase ,doar ei ne-au facut si ne-au crescut pentru a ajunge unde suntem,dar ceea ce ni se intampla ne facea sa ne gandim sa ne mutam in alta parte numai ca sa nu mai avem de-a face cu ea.
Am trecut cu bine totusi peste toate astea ,ne-a fost alaturi o matusa a sotului care ne este si nasa. Dupa un an isi revenise cu betiile (cu sotul s-a impacat dupa doar cateva luni , e copilul ei) , dar cu mine a durat ceva . Sotul imi tot spunea sa uit ,ca nu mai face , ca ar fi bine sa ne impacam . Bineinteles ca ea a fost cea care a facut primul pas , iar de dragul sotului vorbesc cu ea , asta nu inseamna ca nu o urasc.
Asta a fost un moment foarte tragic prin care nu doresc nimanui sa treaca , dar ce ma fac cu ea ca e de o incapatanare . Noi avem o stare materiala destul de buna (ne permitem aproape orice), dar ea are un comportament foarte ciudat . Socra e pensionata pe caz de boala , dar mai si munceste in Bucuresti. Castiga in jur de 10mil. pe luna si incearca tot timpul sa ne aduca pentru copii (acum am 2 copii - o fata de 6 ani si un baietel de 5 luni )ba de mancare , ba de imbracat . Bineinteles ca se duce prin tot felul de angro-uri si cumpara cu baxurile tot felul de dulciuri pe care eu nu pot sa le dau copiilor (eugenii, turta dulce , bomboane dropsuri , alune ....)unele sa stiti ca le-am gasit expirate . Degeaba ii spun sa nu mai cumpere ca ea tot cumpara, iar la urmatoarea cearta ce credeti ne reproseaza ca ne-a adus de mancare , ca parca eu dau ce aduce ea copiilor. Vine sambata si duminica dupa ce gateste o caruta de feluri(in niste cratite mizere si unsuroase) si ne aduce si noua (sincer mie imi e sila , iar sotul nici el nu mananca)noroc ca avem un catel pe care-l satur.Se supara ca nu o imbrac pe fata cu ce-i aduce ea , dar nici prin curte nu as imbraca-o cu asa ceva . Cand cumparam ceva copiilor si aude cat am dat pe ele are o replica " ale mele nu sunt bune ca pe tine te-a cacat mata in puf". Sincer ma abtin sa-i dau replica pentru ca sigur ne certam , dar ii vorbesc si eu mai cu nasul pe sus .
Eu una nu stiu cum ati trata voi situatia , chiar vreau propuneri .
Am uitat sa va spun ca avem un teren cu vie in curte, iar in fiecare toamna soacramea se munceste sa-si faca vin . In fiecare dimineata trece pe la noi in drum spre servici sau sa-mi duca fata la gradi daca al meu nu poate si coboara in beci unde da pe gat o juma' de chil de vin (am prins-o de multe ori).
Astept sfaturi de la voi poate sunteti mai intelepte ca mine si ii vin de hac zgripturoicei.

Scuze daca v-am plictisit si am scris poate cu greseli , dar sincer nu am cui sa ma confesez . Pe sot nu-l mai stresez , iar mamei nu-i spun ca sa n-o mai necajesc .

Multumesc,
Kokiy

Mergi la inceput