Incep serviciul la inceputul anului 2008. Bebe-le meu nu a implinit inca doi ani are 1 an si 10 luni. Care este procedura?
Mi-am gasit un job mai bun si nu mai merg la fostul loc de munca. Cum procedez? Trebuie sa anunt si fosta firma (care din pacate pe perioada sarbatorilor pana in 8 ianuarie 2008 nu mai lucra - concediu toata lumea), si primaria ca vreau sa intrerup CIC? Ce acte imi trebuie?
Cine a mai trecut prin asta ma ajutati va rog!
Copilul mai beneficiaza de alocatia de 200 pana la doi ani? Trebuie sa mai depun alte hartii in acest sens?
Va multumesc mult.
Mai am o intrebare.
Daca revin in campul muncii desi eu merg la alt angajator beneficiez de 100 de lei stimulent? Pntru asta de ce anume am nevoie?
Ma scuzati ca intreb dar sunt niste drepturi de care as vrea sa beneficiez.
Dana, trebuie sa te duci acolo unde ai lucrat, ca sa le spui ca doresti incetarea contractului de munca pe care l-ai avut cu ei (si care a fost suspendat pe perioada CIC). Trebuie sa-ti inchei toate socotelile cu ei, sa-ti faci "lichidarea" si sa-ti iei cartea de munca, completata la zi. Apoi te duci la directia de munca din Orsova si-i intrebi pe ei daca trebuie sa depui ceva pentru ca ai renuntat la CIC. Pentru stimulent sigur trebuie depus un dosar, care contine, pe langa certificatul de nastere, copie dupa buletin, formularul-tip de la directia muncii, o adeverinta de la angajator, care sa arate perioada in care ai fost in CIC. Adeverinta asta (modelul il iei tot de la directia muncii) ti-o semneaza fostul angajator, cel la care ai lucrat pana sa intri in CIC.
Sigur ca beneficiezi si de stimulent, fiindca ai intrerupt CIC, insa numai pentru doua luni. De alocatie beneficiaza copilul in continuare, n-are nici o legatura cu schimbarea locului de munca.
Iti multumesc mult Carmen.
Sa inteleg ca voi beneficia de acel stimulent in ambele luni pana cand copilul va imlini doi ani. Caci, daca acum copilul meu are 1 an si 10 luni - mai astept doua luni face doi ani si nu mai e nevoie de stimulent... Inteles.