Temperatura basala si ovulatia
Raspunsuri - Pagina 7
alinushca spune:
Madalina, tu mai esti pe aici ? TB a functionat! Si nu am mai apucat sa fac cercetari cu progesteronul si cu ceilalti hormoni. ![]()
6+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;126/st/20081021/k/2cd9/preg.png
Syris spune:
Buna, fetelor!
Mi-am luat inima-n dinti si am zis sa ii raspund si eu Adelei
Monitorizarea e cea mai sigura metoda sa afli cand ovulezi dar cine isi permite atatea vizite la echograf?
Pe scurt, ovulatia induce o crestere a temperaturii bazale cu 0.2-0.6, depinde de femeie, din cauza eliberarii de progesteron. Cresterea temp depinde de organism, eu nu am avut o crestere brusca niciodata, ci treptata. Daca inainte de ovulatie aveam cam 36.3-4 sa zic, in dimineata de dupa ovulatie observam de obicei ca am 36.5-6, in ziua urmatoare 36.7, apoi 36.8 urmand ca inainte de urati sa ajunga si la 37.0. Pe mine temp bazala ma ajuta retrospectiv, deci, pentru ca acea crestere de temperatura o observam dupa ce ovulatia avea loc. Unele fete sunt mai norocoase, inainte de ovulatie au intai o scadere de temperatura si dupa, de la progesteron, incepe sa creasca. Asa, ele se prind ca evenimentul e pe aproape. Pe mine nu ma ajutau decat secretiile vaginale, astea sunt mai abundente si mai subtiri si apar cam cu 3 zile inainte de O-day. Cand vedeam ca incep sa apara, ne puneam pe "treaba"
zilnic si ne opream dupa ce vedeam ca temp bazala s-a ridicat, adica vreo 4 zile de fun
. Fiecare dr. are parerea lui, unii zic "treaba" la 2 zile o data, altii la 3 zile, dr noastra a zis ca zilnic e de ajuns. Pusul pe treaba perturba secretiile si de aceea urmaream temperatura sa vad cand anume se ridica. Nu intotdeauna O-day coincide cu ziua in care secretiile sunt cele mai abundente, eu am avut si cicluri in care am ovulat la 1-2 zile dupa peak-ul de secretii. Durerea abdominala iarasi, poate fi inainte, in timpul sau dupa ovulatia in sine.
Vreo 2 ani de zile m-am ocupat de asta. Mi-au trebuit vreo 3 luni sa imi intru in mana, in sensul ca la inceput nu puteam dormi noaptea, ma trezeam din ora in ora sa vad daca s-a facut timpul de luat temperatura
. Asta nu e bine pentru iti ridica temperatura. Zilnic mi-am luat-o, sa nu imi pierd antrenamentul (ca faza cu semnalizatul la masina, semnalizezi si daca nu e nimeni in spate sau pe drum!
) dar nu e nevoie pentru cineva care are un ciclu mai regulat. Eu variez intre 19-28, nu stiu daca am avut 2 luni la rand acelasi patern si ca atare calendarul nu m-a ajutat deloc. In general O se produce cam cu 14 zile inainte de urati (unii zic 12-16 dar mie mi-au venit uratii si la 10 zile dupa O). Cand aveam un ciclu de 28 de zile ovulam in a 14-a zi, cand aveam unul de 24 de zile, ovulam in a 10-a zi, la ciclurile de 19 zile cred ca nu ovulam deloc sau poate prin a 5-a zi
.
Alte fete ce parere au? Spune-ne daca te-ai lamurit un pic :) Doamne ajuta cu bebei la toate fetele!
Sy, 17w4d
adelaalba spune:
Syris-iti multumesc mult pt raspuns La mine treaba sta cam asa.Eu am un CM intre 26-28, depinde de luna dar mai mult la 28 de zile.Eu am citit in unele locuri ca punctul maxim al temperaturii intr-un cm indica ovulatia, iar in alte locuri ca tb scade cu 1-2 zile inainte de ovulatie si creste cu 1-2 zile dupa.Din cauza asta sunt cam nedumerita.Eu , intr-un cm am avut si 37.4 in zilele 22 si 23, asta fiind punctul maxim.Asta inseamna ca atunci am avut ovulatie?
Pe de alta parte daca ma iau dupa a doua parere , aia cu 1-2 zile inainte si dupa ovulatie si daca mai iau in calcul si testele de ovulatie pe care le-am facut , am avut ov in ziua 14.Sunt destul de clara? ca mi se pare ca ma incurc in amanunte, sunt razna...
Oricum azi am facut prima analiza de fsh,(sunt in ziua 6) maine fiind sambata e inchis laboratorul.Si incerc sa monitorizez mai bineluna asta, temp si mucusul. Acum in prima zi am avut 37.2 apoi in ziua 2 36.9iar in ziua 6 a ajuns la 37,1.Sa vad ce se intamplamai departe.Oricum m-am hotarat ca incepand din ziua 9 pana in ziua 19 sa
din greu.Poate-poate se prinde ceva.
Sper sa rezistam ca de nu
si multa bafta
adelaalba spune:
Patricia - te rog sa-mi spui si mie cum pot sa ma monitorizez pe ferility friend.
multumesc
Fetelor, va doresc sa aveti parte de un martisor minunat si La multi ani! 
Syris spune:
Adelutz, cu placere! Sunt de parere ca a doua varianta este cea corecta, doar ca nu toate fetele au acea racire de dinainte de O, cum ziceam. Mai degraba da, a 14-a zi sa fie ziua cu pricina sau eventual a 13-a la ciclurile de 28z si 11-12-a la cele de 26z. Si eu m-am delectat cu Fertility friend dar cand l-am descoperit deja ma descurcam cu ce invatasem, doar ma uitam pe graficele altora
mai ales ca eu nu mi-am masurat niciodata deschiderea colului uterin. Ma cam prindeam dupa altceva, ai sa razi dar, daca sperma curgea inapoi inseamna ca era cam inchis, daca nu, inseamna ca era colul deschis si patrundea inauntru ![]()
Vezi acum cum evolueaza temp in urmatoarele zile, pana la cat scade si apoi daca incepe sa creasca, inseamna ca ai ovulat in ziua de dinainte. In general e bine sa nu prea te stresezi de temp de la inceputul si sfarsitul CM ca te induc in eroare. Conteaza mai mult temp din zilele -4,-3,-2,-1 O-day si 1, 2, 3. Temp din z1 tre sa fie mai mare (chiar si cu 0.1-.2 grade) decat cele din z-4 - z0. Sper ca sunt de-ajuns de explicita
. In general dupa O, tempurile nu mai scad la valorile din zilele -4-0 dar ce sa zic, in 2 ani am avut si 2 cicluri in care m-am trezit ca la 2 zile dupa ce eu crezusem ca deja am O, temp a scazut iar si ne-am pus pe treaba iar, unul din el a fost si cu test pozitiv, culmea, doar ca s-a oprit din evolutie. Mai scrie-ne despre cum a evoluat temp. Baftoi!
Sy
17w6d
PatriciaArdeleanu spune:
Adelaalba, trebuie doar sa iti faci cont pe fertilityfriend.com. in varianta gratis, iti calculeaza doar ovulatia. cea VIP (10$/30 zile) ai mai multe interpretari, sugestii, etc.
Patricia si Rebecca (05 Februarie 2005)
http://lilypie.com/pic/080205/WuwT.jpg
Madalina70 spune:
Alinushca,
felicitari!!!! ce mult ma bucur pentru tine.
Sa ai mare grija de tine si de bebe. Sunt sigura ca de data asta totul va fi bine.
Si... sa iti dau si eu o veste... sambata (la 10 zile dupa ovulatie) am facut un test de sarcina si a iesit si a doua liniuta dar nu foarte pronuntata.
Acum, astept inca o zi-doua si apoi mai fac un test.
Sper sa fie bine de data asta.
Oricum, luna asta a fost total altfel fata de sarcina trecuta (pierduta la 3 saptamani). M-am simtit super bine, nici macar nu am banuit ca ar putea fi ceva, nu am simtit nimic- nimic.
Chiar ma gandeam ca as prefera sa nu se intample luna asta pentru ca tocmai mi-am schimbat serviciul si imi va fi foarte greu si cu job nou si cu scoala, si cu sarcina. Si uite, ca asa cum spuneau fetele "vine atunci cand te astepti mai putin".
:-)
Felicitari inca o data si sper sa mai corespondam pe teme de gravidute si apoi de copii!!! :-)
Syris spune:
Madalina, felicitari!!!! Doamne ajuta sa tii in brate un bebe sanatos peste 38 de saptamani!! Ma bucur ca ai reusit!
Alinule, te felicit si aici pentru bebe! Am vazut ca are heart beat! Bravo! Convingerea mea e ca TB ajuta mult cand te obisnuiesti sa o iei cum trebuie
. O raceala poate sa ti-o creasca dar asta se intampla o data la nu stiu cate luni. Daca o mai cumulezi si cu alte semne, particulare la fiecare femeie, eu zic ca merita efortul.
Adelutz, uite iti dau si eu linkul asta, sa il mai "rasfoiesti" cand ai timp. http://www.ovusoft.com/ourtcoyf/gallery/
E facut in jurul unei carti "Taking charge of your fertility", eu nu am cumparat-o, doar candva mi-am download-at varianta de 15 zile gratis. Insa au o galerie vasta de grafice cu temp bazale grupate pe topice, care mi-a placut foarte mult. Poate iti e de folos...
Pupici
alinushca spune:
Madalina, presupun ca iei deja progesteron, DA ??? Ca imi amintesc ca aveai si tu lipsa mare ca si mine. Eu am inceput sa imi pun 2 Utrogestan seara imediat dupa ovulatie, prevenitv. Nu vroiam sa ajung iar la avort menstrual ca in Ocombrie daca urma sa iasa pozitiv testul. Iar cand am fost la medic la 4 s am marit doza la 4/zi + 1 Pregnyl de 5000 o data la 4 zile. Si uite asa am ajuns cu bine pana la momentul asta.
Felicitari si ma rog sa fie cu bine! Dar ai grija de tine! Mai vorbim.
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;126/st/20081023/k/d976/preg.png
6+
Madalina70 spune:
Am mai facut acum vreo 2 zile un test si a iesit fff pozitiv.
Spre deosebire de data trecuta, acum ma simt foarte bine, nu am avut nici macar un semn, am fost foarte mirata cand am vazut testul pozitiv, mai ales ca s-a intamplat chiar in luna urmatoare dupa pierderea primei sarcini.
Alinushca, nu nu iau nimic, decat acid folic. Aici, nu poti lua progesteron decat cu reteta de la medic.
Am sunat la doctorita mea si i-am spus ca am test pozitiv si m-a intrebat daca mai vreau programarea la endocrinolog de pe 20 martie. 
atat.
Cica, sa mai astept sa vad ce se intampla si daca va fi bine, imi va face programre cand sarcina va avea 2 luni si apoi la 4 luni la ecograf.
Nici nu a vrut sa auda de progesteron. Ca nu e bine, ca dauneaza, bla bla. Ca daca pierd din nou sarcina, vom vedea la urmatoarea daca e nevoie de ceva suplimente.
Nu stiu cum, dar parca nici sa ma stresez sau sa ma supar nu mai pot.
Sunt atat de obosita dar ma simt bine.
Nu stiu de ce, dar cred ca va fi bine acum. Temperatura mea e foarte mare, ard tot timpul, asa ca probabil e ok cu progesteronul.
Nu stiu ce sa fac. Ma gandeam la un moment dat sa ii cer mamei sa-mi trimita din Romania. Oricum, saptamana asta imi schimb doctora si poate ca cea noua va fi mult mai omenoasa.
Iti doresc si tie o sarcina usoara si sa dea DD sa ne tinem bebeii in brate in noiembrie (sau octombrie la tine? ).
Eu am doar 2 saptamani si 2 zile.
de la ovulatie.
pupici