Temperatura basala si ovulatia

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

quote:
Originally posted by Madalina70
Din moment ce prolactina si TSH-ul au iesit bine, concluzia ei a fost ca sunt ok si nu trebuie sa-mi mai faca si alte analize hormonale.

nu mi se pare ok. taman raportul LH/FSH iti spune daca ai sau nu ovulatie.
La fel - poti ovula spontan - ceea ce nu poti stii decat monitorizandu-te lunar.
La femeile "normale" o luna ovuleaza ovarul drept si o luna ovuleaza ovarul stang.
La noi - astea mai anormale - se intampla tot felul de ghidusii. Spre exemplu la mine - dupa un an de metoda calendarului si TB - de m-am indragostit lulea de termometrul meu mic si rosh si dupa lunare monitorizari ale ovulatiei - nu am avut NICIODATA un test de ovulatie pozitiv, ovulam spontan, apoi am inceput stimulare ovariana (4 luni la rand) si am constatat ca o luna ovulam si o luna nu. Ovarul meu stang se incapatana sa nu lucreze. Deci o luna aveam sanse - una nu - egal ca luam sau nu clomifen.
De fertilityfriend.com ati auzit? Acolo imi faceam graficele de TB si acolo am invatat multe despre cum sa-mi cunosc corpul - desi eram foarte departe de a fi un caz normal.

Nu stiu ce sa zic. Eu am reusit - ceea ce va doresc si voua - cat mai curand. Acum incercam pentru BB2. BAFTA tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madalina70 spune:

CrisaS,
Sunt de acord ca pentru copilul tau faci orice, dar mi se pare totusi cam repede sa fac HSG-ul, din moment ce problema mea e ovulatia. O sa fac si testul asta daca va fi nevoie, dar nu inainte sa stiu ca toate celelalte sunt ok.
In momentul asta, HSG-ul mi se pare inutil, pentru ca oricum nu rezolva problema mea cu cicluri lungi anovulatorii.
Ieri, am citit multe despre HSG si m-am hotarat sa nu il fac (deocamdata).
Tie, ce teste ti-a facut?
Dupa ce ai facut HSG-ul nu ti-a mai facut nici un test?
Pe tine te monitorizeaza in vreun fel cand iei clomid-ul?
Mie mi-a spus ca "monitorizarea" ar conta in analiza de sange pentru progesteron in ziua 21 pe perioada in care iau clomid.
Am citit ca unele fete au ovulatie (cu clomid) in ziua 23, sau chiar 26.
Sunt foarte necajita pentru toate astea, mai ales ca a trecut un an fara sa fie mari schimbari cu ciclurile mele. Acum vreo 6 luni, am cerut tratament pentru cicluri neregulate si mi-a spus ca nu imi poate da nimic, ca trebuie sa treaca un an ca sa aiba dreptul sa imi faca analize hormonale si sa pot incepe un tratament.
Acum, imi spune ca nu are sens sa imi regleze ciclurile, din moment ce eu vreau un copil, ci trebuie sa rezolvam doar problema asta.

Mirona,

Iti multumesc pentru incurajari si as vrea sa te intreb mai multe despre graficele de temperatura.
Temperaturile mele sunt foarte ciudate.
In lunile in care ovulai, temepraturile tale erau asa cu spune teoria: scadea mult si apoi crestea brusc si se mentinea acolo sus pentru 2 saptamani?
Mie imi oscileaza si creste cate un pic (treptat, nu brusc) pana la valoarea de 37C sau mai putin.
In mod normal am 36.55-36.80.
Cum sunt valorile voastre de temperatura?
Totusi, daca nu exista ovulatie, cum de avem ciclu?
Ce vroiai sa spui cu "ovulatie spontana"?
Ai reusit sa ramai insarcinata in timp ce luai clomid sau fara?
tocami am gasit un site foarte interesant despre testele de ovulatie. Scria ca ar trebui facute 2 teste pe zi ca sa prinzi "peak-ul".
Am inceput sa ma gandesc ca asta ar putea fi motivul pentru care testele mele ies negative tot timpul...
www.peeonastick.com
E foarte interesant.
Inca o intrebare as mai avea: voi aveti mucus cervical asa cum spune "teoria"?
Al meu, e ori alb laptos (fara sa se intinda) ori deloc.
Ce poate fi cu mine?

Pupici

Mergi la inceput

Madalina - incerc sa raspund intrebarilor tale - din ceea ce-mi aduc aminte de pe vremea cand faceam acele grafice.

Daca te vei inscrie pe fertilityfriend vei avea parte de cateva luni de gratie in care ti se explica totul - fiecare semn al corpului il vei putea interpreta acolo, vei putea citi despre ciclurile anovulatorii si despre multe alte chestii super interesante. Incearca si o sa vezi ca-ti va placea site-ul.

In lunile in care nu ovulam aveam niste grafice - "dintii babei" - le numem noi. Faza cu ovulatia spontana - este spusa de unul din medicii pe care i-am vizitat de-a lungul anilor - adica eu cu o menstra, doua pe an ... puteam sa am o ovulatie, maxim doua pe an - sau chiar deloc - deci spontana. Exista si cicluri anovulatorii la fel cum exista si cele ovulatorii.
Orice pastila iei in timpul CM-ului afecteaza temperatura ta bazala. Eu am fost unul din cazurile care ovulam cu 36.6 - mai erau pe vremea aceea pe DC doar 2-3 fete cu aceasta temperatura la ovulatie. Dar - intr-adevar scadea brusc - se roducea ovulatia - crestea la fel de brusc si apoi ramanea "ridicata" timp de 2 saptamani. Daca iti vei face un grafic pe fertility vei vedea ca nu trebuie neaparat sa fie o linie continua dupa ovulatie .... doar ca linia trebuie sa se mentina peste linia rosie trasata de FF.
Uita-te aici - pe acest grafic spre exemplu:http://www.fertilityfriend.com/Faqs/Ovulation.html
nu e o linie constanta - ramasa ridicata - ea mai scade, mai creste - important e ca este peste linia rosie trasata de FF. Sper ca intelegi ce tastez eu pe aici.
Nu am avut niciodata mucus ca la carte - nu prea stiam cum sa-l interpretez - atat era de anormal fata de tot ceea ce am citit.
repet - nici teste de ovulatie pozitive nu am avut in viata mea.
Insarcinata am ramas dupa 4 luni de stimulare, faceam pauza, am luat totusi duphaston si mi-am provocat menstra a.i. sa am ovulatia exact cand eram pe munte - la relaxare, schi si vacanta. Am mai luat ceva naturiste si iata ca s-a intamplat. Ce a contribuit la instalarea sarcinii (caci am facut si tratament homeopat si naturist si alopat si la acupunctura am fost si ... mai stiu eu pe unde) - chiar nu-mi mai bat capul - important e ca a venit si am reusit - ceea ce va doresc si voua.
daca mai ai intrebari si te mai pot ajuta ... aici sunt.

Mergi la inceput

Multumesc mult Mirona pentru raspunsuri.

Da, as mai vrea sa te intreb ceva... de fapt, cred ca am o groaza de intrebari la care nu am gasit (inca) raspuns.
Scriai ca tu aveai normal (fara a-l induce cu progesteron) doar 1-2 cicluri pe an, si deci 1-2 ovulatii.
Tot asa a spus si doctorita mea ca daca am ciclu, inseamna ca am si ovulatie. Apoi, dupa ce a vazut graficele mele de temperatura, mi-a spus ca am dreptate, si ca "probabil" nu ovulez.
Daca, nu exista ovulatie, si deci nu se produce progesteron, cum apare ciclul???
Cum stiai ca ai ovulat? doar dupa graficele de temperatura? din moment ce testele de ovulatie erau negative? (sunt in aceeasi situatie)
La ce te refereai cand ai spus ca raportul LH/FSH arata daca ovulezi sau nu? eu citisem ca raportul asta arata daca ai sau nu PCOS.
Anul trecut am fost si eu in tara si mi-am facut o ecografie (slava domnului ca am facut-o si am scapat de alte 1000 de griji si intrebari). Doctorul mi-a spus ca fizic, totul pare ok. Ovarele au dimensiuni normale, nu vede chisturi, erau vreo 4-5 foliculi pe un ovar, uterul arata bine, are dimensiuni normale, doar endometrul era cam mic. Spunea el ca as avea o lipsa de estrogen.
Cel putin stiu ca nu am PCOS.
Doctorita de aici a ridicat din umeri nepasatoare cand am spus de lipsa de estrogen. Nici macar nu a vrut sa imi faca vreun test sa vada nivelul de estrogen. (spunea ca nu e important, ca variaza oricum, etc)
Cum ai reusit sa ai ovulatie mai des de 1-2 ori pe an?
Cu clomid? sau si cu alte metode?
Si apoi luai progesteron sa provoci menstra?
Ma cam tem sa iau clomid, din moment ce doctorul din Romania mi-a spus ca estrogenul meu e cam mic. Clomidul face sa scada si mai mult si endometrul meu va fi foarte foarte mic.
O sa fiu mai constiincioasa si o sa folosesc siteul fertility friend. Incepusem la un moment dat sa il folosesc dar mi s-a parut foarte complicat si incurcat. Dar, ma apuc din nou!
As mai avea o intrebare in legatura cu temperaturile.
Scriai ca aveai ovulatie la 36.6. Cat era temperatura ta inainte de ovulatie? De fapt, as vrea sa scriu cu cat crestea? e suficienta o crestere de 0.2?
E posibil sa nu ai ovulatie dar sa ai temperaturi mari 2 saptamani sau 16 zile?
Scuze daca am abuzat cu intrebarile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaS spune:

Un topic foarte interesant pentru mine.
Eu sint cam la a treia luna de luat tb.Abia luna trecuta am facut un grafic dar..sincera sa fiu imi cam prind urechile pe-acolo.Nu am nici rabdare sa vad despre ce e vorba.Luna asta am vrut sa incep unul nou si...am lasat-o moarta!!!
Am o rugaminte la tine Mirona...ai putea te rog sa-mi arati cumva intr-un mod cum arata un cm intr-o luna in care nu ai ovulat?
Pentru ca mie mi se pare al meu de luna trecuta ffff ciudat.Mi s-a spus (i-am aratat cuiva) ca am ovulat Si eu zic , ca am ovulat , problema e ca eu nu pricep cu ovulatia asta mai nimic.Eu nu am cicluri neregulate, nici f lungi dar nici normale.La inceput imi veneau la 28 de zile ceas..apoi dupa ce mi-am inceput viata sexuala(la mine e exact invers!!!) au inceput dereglari.Dereglari in ce sens...din cind in cind mi-a mai venit de doua ori intr-o luna..sau mi-a venit la 35, 36...38 de zile dar asta de 4, 5 ori maxim in viata mea.
Problema e ca cm e intre 30-32 de zile.
Ma rog bla bla-uri....am inceput din martie cam asa sa-mi pun pb de ce nu ramin fiind in tara , am mers la control la o dr...si mi-a zis asa...o sa parcurgem mai multi pasi..I-am spus d-na dr eu plec..macar spuneti-mi citeva teste care sa le fac aici in tara.
Nu am mai apucat sa fac nimic ...atunci decit Pap-ul.si ceva secretii urmind sa vin in vara sa incep ceva investigatii.La o eco pelviana mi-a zis ca am fibromatoza chistica.Da mi-a zis ca-i asa ffff la inceput si trebuie tinuta sub contril.Si mi-a dat sa iau utrogestan.Macar 6 luni.Am inceput sa bag ca proasta in mine utrogestan...am luat aprilie mai iunie si iulie.Insa in iulie am uitat sa-l iau si ..mi-a venit...apoi mi s-a dereglat toata luna august.Cert e ca am apucat sa fac dozarile de ziua a doua.
Mirona draga daca te pricepi cit de cit da si mie o interpretare:)))
FSH-8,6, LH-27.11, ESTRADIOL- 348.15, prolactina-13.42.Eu nu le inteleg.
Madalina, cit despre HSG nici eu nu am fost de-acord sa o fac dar..mi-a zis dupa un prim control..cu o eco vaginala dupa analize secretii..si asa mai departe , ca tre s-o fac si pe-asta.Ma rog dupa cum ai observat si tu..ele sint mai grabite.
Mie mi-a zis ca daca nu ramin ma baga 3 luni pe clomid.Eu nu am inceput inca, nu m-am hotarit dar o sa incep.Cit de curind.Sa vad daca ramin cu stimularea.
Eu mucus am am observat ca am o luna o luna nu!! Nu stiu daca asta e un semn ..dar stiu sigur ca folicul am avut doar pe ovarul sting..doua luni la rind.
Nu stiu sint foarte multe chestii de care trebuie sa tii cont.Si sincera sa fiu sa va spun imi pare rau ca am luat-o asa de tarziu.
Mai povestim.
Si apropo Mirona si o fetita dulce de tot e scumpa foccc(nu=ti spun de unde o stiu!!!)
Numai bine,
Crisa

In asteptarea lui bebe mic!!

Vreau si eu sa fiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaS spune:

Mada, eu in Romania am facut dozarile si nu mi le-a putut lucra pe loc si mi le-a trimis prietena mea(care e medic la Giulesti) interpretate de un medic de acolo.Mi-a zis ca e o ''costelatie hormonala specifica pentru ovare polichistice'', DECI o oarecare tulburare hormonala exista!!
Aici cind mi-am facut eco vaginala..si mi-au spus ca e totul perfect...si cind le-am zis ca mi s-a spus ca am fibromatoza chistica si analize de ovare polichistice au inceput amindoi sa rida.Si el si ea ca am fost la doi sa ascult doua pareri.
Nici vorba de ovare polichistice si nici de fibromatoza uterina.Mi-a spus ca e perfect.Si eu nu ramin!!Bine in final m-am decis sa merg la endocrinolog!!
Cit despre tb , nu stiu ce sa zic eu nu mai am incredere in ea.Am avut tb ridicata dupa ovulatie si asa a stat pina mi-a venit(10 zile de intirziere) adica a fost si 37.4 si ziceam mama bebeeee.Canci ,nu a fost!!
Ma intereseaza ..o chestie...exista niste simptome clare, le-ati avut ca sa stiti exact ca ovulati???
Crisa

In asteptarea lui bebe mic!!

Vreau si eu sa fiu

Mergi la inceput

Abia am asteptat sa ajung azi dimineata la serviciu si sa va scriu ce minune mi s-a intamplat.
Ieri, am sunat la doctorita mea sa aflu rezultatul progesteronului facut in Z21 (adica marti). Am aflat ca e doar 0.4 si am fost atat de suparata si dezamagita.
DE fapt, sunt ingrijorata chiar si acum de nivelul mic al progesteronului. E clar ca nu am ovulat, insa parca e prea mic.
Am ajuns acasa cu gandul sa arunc toate testele, termometrul si sa iau o pauza de toate astea.
Pe drum insa, simteam ca ma inteapa parca ovarul stang (senzatie care nu imi era deloc familiara), apoi si sutienul il simteam foarte aspru si ma jena asa de rau...
Am hotarat totusi sa mai fac un test de ovulatie inainte sa fac pauza.
Temperaturile imi spuneau clar ca e imposibil sa ovulez pentru ca erau: 36.66, 36.73, ieri dimineata 36.65 (iar azi dimineata 36.66).
In cateva secunde, testul de ovulatie s-a pozitivat asa de tare ca banda respectiva era mai inchisa la culoare decat banda de control. Nu imi venea sa cred ca mi se poate intampla asa ceva.
Am facut test si cu monitorul de la clear blue si pentru prima data mi-a aratat imaginea accea cu "high fertility si oul".
Asta se intampla pe la 6 seara.
Eram in culmea fericirii.
Seara, pe la 11 m-am gandit sa mai fac un test si a iesit si acela pozitiv, dar parca liniuta nu mai era chiar atat de inchisa. sunt curioasa daca in seara asta se va mai pozitiva. Daca nu, inseamana ca testele astea sunt foarte sensibile si ar trebui facute 2 pe zi ca sa nimeresti.
Totusi, cum de temperaturile mele sunt asa aiurea?
Sa nu fi ovulat? sunt asa de curioasa cum va fi temperatura mea maine... sper sa creasca...
Am mai incercat sa vad cum e colul si ieri nu reusesam sa-l ating cu degetul. (cred ca era foarte sus, de obicei e destul de jos si il pot atinge usor). Cat despre mucusul cervical, nu pot spune ca era abundent, dar nu mai aveam acea secretie albicioasa (ca de obicei), ci era transparenta.
Orice ar fi, ovulatie sau nu, eu sunt foarte fericita si intamplarea asta mi-a dat din nou puteri sa continui lupta.

Nici nu mai am stare la serviciu... sunt asa curioasa cum vor fi temperaturile mele zilele urmatoare...
Oare de ce nu a scazut brusc?
Daca am ovulat ieri, e posibil sa creasca temperatura abia de maine? ca azi dimineata era iarasi 36.66.
Ma cam ingrijoreaza si progesteronul ala 0.4. Dar e vineri si am avut si eu un test pozitiv de ovulatie, asa ca sunt fericita!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Madalina70

Multumesc mult Mirona pentru raspunsuri.

Da, as mai vrea sa te intreb ceva... de fapt, cred ca am o groaza de intrebari la care nu am gasit (inca) raspuns.

pentru intrebari dar si pentru raspunsuri mai avizate - adica date de un medic te pot indruma spre un site - infertilitate punct ro
Acolo pui orice fel de intrebare si in timp de cateva zile primesti raspunsul. Initial poate ar fi bine sa citesti cateva raspunsuri - dai o cautare dupa cuvinte cheie in ceea ce te intereseaza. Bafta.

Am vrut sa caut explicatia medicala si nu gasesc exact - dar uite ce am notat eu:
Anovulatia apare atunci cand ovarele nu elibereaza in fiecare luna un ovocit (ovul). In aceasta situatie, o femeie nu poate ramane insarcinata. Asadar, in lipsa ovulatiei, putem vorbi de infertilitate.

Primele cicluri in adolescenta sunt anovulatorii si numarul ciclurilor anovulatorii cresc in premenopauza.

INSUFICIENTA OVARIANA:
MENOPAUZA:
Numarul ovulelor scade
Ramane stroma (usor hiperplazica): secreta androgeni
Numarul de cicluri anovulatorii creste

Intrebari referitoare la ovulatie
I: Este normal ca o femeie care are cicluri menstruale normale sa nu aiba ovulatie?
R: Da. Ciclurile anovulatorii insotesc starile de hiperfoliculinemie, sindromul ovarelor micropolichistice s.a.

I: Ciclurile peste 35-36 de zile sunt anovulatorii? Exista vreo legatura intre ciclurile anovuilatorii si ovarele micropolichistice?
Multumesc!
R: Ciclurile de peste 35 de zile pot fi anovulatorii, dar pot fi #351;i normale.
Īn schimb, ovarele micropolichistice sunt deseori asociate cu cicluri anovulatorii.

Raportul LH/FSH trebuie sa fie mai mic sau egal cu 1, 1:1. Acest rezultat exclude suspiciunea de PCOS (sindromul ovarelor (micro)polichistice).
Al meu raport era de LH=14 / FSH=6 deci un rezultat de 2,3 si de aici induce doctorul ca nu am ovulatie. Asta a spus un doctor - nu am spuso eu - deci cum de-si da el seama din asta - nu mi-a explicat. Asa am inteles - daca este peste 2 - nu are loc ovulatia.

quote:
Originally posted by Madalina70Cum ai reusit sa ai ovulatie mai des de 1-2 ori pe an?

o stimulezi. cu clomiphene sau cu menogon. dar sub supraveghere echografica. dozele se ajusteaza in functie de estradiol si de numarul de foliculi.
Eu luam clomifen si apoi luam duphaston - pentru o eventuala sarcina - numai bine o sustineam - daca nu se instala sarcina - provocam menstra luand acest duphaston.

quote:
Originally posted by Madalina70Scriai ca aveai ovulatie la 36.6. Cat era temperatura ta inainte de ovulatie? De fapt, as vrea sa scriu cu cat crestea? e suficienta o crestere de 0.2?

stai sa ma uit pe grafice:
inainte de ovulatie: - cea mai ridicata era 36.4 si cea mai scazuta era 35.9
Da e suficienta - cresterea sa fie minim 0.2 -0.3
Daca vrei - iti trimit un grafic de-al meu pe mail. La fel - am un power point cu explicatii cum sa se utilizeze FF. daca sunt doritoare - pot trimite pe mail. Voi aveti un avantaj fata de mine- cunoasterea limbii engleze si va puteti informa de pe FF cu orice - eu nu prea inteleg engleza si ma chinuiam groaznic sa pricep ceva p acolo. Bafta - scormoniti bine site-ul ca aflati multe.

quote:
Originally posted by Madalina70E posibil sa nu ai ovulatie dar sa ai temperaturi mari 2 saptamani sau 16 zile?
Scuze daca am abuzat cu intrebarile.

Eu zic ca DA. Doar ca nu ai acea coborare brusca care indica ovultia - plus ca TB poate fi influentata de fff multi factori si stres si plans si daca ai miscat nitel inainte de a-ti lua TB, de medicamentatie - etc.

Daca aveti nervi - puteti cauta in arhiva DC-ului subiectul "Endometru ..." ... nu mai stiu exact numele - si veti putea citit fff multe utile acolo - de prin 2005 pana prin 2006 era un subiect larg dezbatut pe aici.
Stiu ca pentru cresterea endometrului laum MACA - 3 tablete pe zi.

CrisaS da-mi pe privat mailul tau si trimit graficele.
Merci de aprecieri vis-a-vis de Kara - cred ca ai vazuto la "Sa ne cunoastem"
Simptome la ovulatie - o singura data am simtit ovulatia - am avut intepaturi in ovar si mi-am simtit burta umflata - ca la balonare.

AAAA! si luam un pregnil de 5000 (parca) sa ajut foliculul sa se sparga. Va dati seama ca in lunile cand nu ovulam ma intepam degeaba? - dar ce nu face omu.

hai ca eu una m-am saturat de atata scris - voi nu v-ati saturat de mine? si bafta multa.

Mergi la inceput

Madalina - ce veste!!!
Sper ca v-ati strofocat ieri de numa, da?
Si DA - poate sa creasca abia maine- stai linistita - poate sa nu creasca deloc - daca esti agitata o influentezi. Sper ca o iei in conditile date (TB ma refer) - fara sa te ridici din pat, nici macar o miscare brusca - eu aveam termometru sub perna - usurel il scoteam si introduceam si nemiscata ramaneam pana bip-aia ala. Daca faci prea multe miscari - iesi din starea bazala in care te afli la trezire.

Sper sa fie bine si sa fi ovulat - chiar daca nu-ti arata asta graficul tau de TB.

Poti obtine o monitorizare? Sa vezi daca s-a spart foliculul? Prestati si azi, da?

hai bafta si sa ne tii la curent.

Mergi la inceput

Din pacate, nu pot face nimic. Nici nu stiu unde sa ma duc. Aici, ai nevoie de programari facute cu ceva vreme inainte. Sau, poate ca e posibil dar nu stiu eu?
De data asta astept sa vad ce va fi si intre timp ma interesez pentru data viitoare. (sper sa nu mai fie nevoie.... sa ma ajute DD).
Da, ai dreptate poate ca temperatura luata azi dimineata nu e corecta pentru ca am fost asa de "emotionata" si nu am reusit sa dorm mai deloc. M-am trezit pe la 5 si m-am tot foit, pana la urma am hotarat sa imi iau temperatura si sa ma ridic din pat. (era ora 6, dar dupa vreo ora in care m-am tot straduit sa adorm). Poate ca ar fi fost mai mica daca o luam calumea.
La noi acasa e si foarte cald... sunt cam 27C si poate influenteaza si asta?

Cat despre.... suntem "acoperiti". :-)
Fara sa stim, am inceput inca de alaltaieri sa "muncim" pentru ovulatia asta.
Iar acum vine weekendul! :-) stam acasa!!!
Da, stiu ca s-ar putea sa nu se rupa foliculul...:-(
Oare de ce nu se rupe de fiecare data daca tot a crescut?
Dar, LH mare nu e semn ca s-a rupt foliculul? stiu ca avem LH in corp tot timpul, dar numai la ovulatie ajunge sa fie foarte mare.
Daca nu se sparge, atunci nu ar trebui sa se pozitiveze testul de ovulatie.
Cel putin, asa imi place sa cred acum. :-)

S-a intamplat cuiva sa aiba test pozitiv de ovulatie si sa nu se fi spart foliculul??

Iti multumesc mult Mirona pentru raspunsuri. Da, mi-ar place sa vad un grafic de temperatura de-al tau in care ovulai si unul neovulatoriu.

CrisaS,

Tu, ce ma sftuiesti sa fac? unde sa ma duc sa vad daca s-a spart sau nu foliculul? tu stii mai multe despre sistemul medical de aici?
eu am asigurare Blue Cross HMO si stiu ca trebuie sa cer un referal de la doctorul meu ca sa pot consulta alt doctor.
Exista si aici clinici private, unde platesti pur si simplu si ti se fac ce teste vrei?

Pupici

Mergi la inceput