Cum este cu legea???

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zetapompilia spune:

Buna seara, paula,
Dupa cite stiu si eu , nu mai poti beneficia de concediu pina la implinirea virstei de 7 ani , daca nu ai facut lucrul acesta pina acum , dar poti opta pentru asistent personal. Crezi ca vei gasi pe cineva care sa se ocupe mai bine de recuperarea fetitei tale? eu cred ca nimeni nu poate depune tot sufletul pentru recuperarea lui Alexa. Pina acum ai facut foarte bine ce ai facut. Stiu ca e greu sa ramii acasa, dar pina gasesti ceva bun, adica sa ai timp suficient pentu alexa, eu cred ca asistent personal ar fi solutia. Ai o fetita frumoasa, sa-ti traiasca si sa te poti bucura de ea , de fapt de amindoi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Fetita mea nu pote trai cu 300 lei ai lori. Nu pot ramane acasa....este foarte greu, inafara de mancare, curat, piata.....nu faci nimic. Cu greu gasesti loc si pt. joaca, tot obosita sunt si daca stau acasa dar fara bani. Am sa-mi fac timp sa ma ocup si atunci de ea.
Alexa merge la o gradinita privata, nu platesc cu banii lor nici microbuzul care-mi aduce copii acasa. Nu mai spun de medicamente....ca toate sunt cu bani, doctori....
Nici nu vreau sa ma gandesc ce va fi dupa 1 ianuarie. Sper sa ma descurc si sa nu fiu nevoita sa renunt la gradinita ca sa am ce sa-i dau de mancare.

Paula & Alexa(13.12.2003) & Paul(03.01.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeleanu spune:

cam in aceeasi situatie cu banii ma aflu si eu paula,eu am optat pentru prelungirea concediului ingrijire pana la 7 ani si am inteles ca primesc decat 450,iar indemnizatia de la stat pe care am primit-o pana acum,cica nu o mai primesc.am vazut ca ai scris despre asta,ca ti-au aratat legea in care scria ca nu mai beneficiezi,te rog poti sa imi zici si mie care e aia?ca eu am cautat in 448/2006 si nu am gasit nimic concludent.iar eu cred ca trebuie sa mai incerci,poate cine stie,iti poti totusi prelungi concediul i.c,pt ca atunci cand a implinit fata ta 3 ani,cred ca legea nu era data.dumnezeu sa va ajute!multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Originally posted by paula2003

Nu am facut nimic. Dupa ce am fost sa depun cerere la serviciu...am mers la depunderea dosarelor, nu aici...mergeti.....acolo imi spun ca nu se poate. Trebuia sa fac astele cand a implinit fetita 3 ani si in termen de 6 luni sa depun dosarul. Sa ma duc unde am fost prima oara si sa mai intreb o data dar nu sigur. Mi-a fluturat legea ca nu le pot ave ape ambele si crestere copil 3-7 ani si indemnizatie.....si am plecat bou.
Acum am vezit sa citesc legea , sa mai dau cateva tel. si maine sa vad ce mai fac. Mi-au spus sa renunt la indemnizatie si sa ma trec ca insotitor. Si daca in timp de 1--luni imi gasesc job sa merg sa fac cerere de renuntare la salariu si sa trec la indemnizatie.....M-au ametit. Adica sa ma ascrpin cu mana dupa gat, ceafa ....si sa ajung unde sunt dar sa-mi mai fac si dureri de cap, drumuri.....
Vreau ceva mai concret daca stiti si daca ati trecut prin asa ceva......????

Paula & Alexa(13.12.2003) & Paul(03.01.2006)

Atata timp cat indeplinesti conditiile prevazute de textul legal, poti cere deschiderea acestui drept.
Indemnizatia pe acest concediu este de 450 lei, tu despre ce alta indemnizatie vorbesti?
Da, nu poti fi in CIC pentru cel mic si pentru cea mare concomitent.
Sugestia era din CIC pentru baiat sa intri in concediul de crestere a copilului cu handicap pana la 7 ani, pentru ca inteleg ca ai probleme la slujba.
Pe de alta parte, vezi daca somajul nu este mai mare (aici nu ma mai pricep), si ai din nou un timp la dispozitie sa-ti cauti de lucru.

Si inca ceva: cum sa te duci sa-ti ridici carnetul de munca, atata timp cat contractul tau este suspendat pana pe 8 ianuarie, deci nu poti fi concediata???
Mai bine un dusman intelept dacat un prieten neghiob! (proverb indian)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Revin si eu la ce scriam initial. Poti astepta o hartie oficiala din partea angajatorului, pe care e obligat sa ti-o dea. daca ti-a restructurat postul ai dreptul la somaj(e mic, da poate iti convine.Castigi timp).Daca nu au desfiintat postul e practic imposibil sa te dea afara.Cf legii trebuie sa-ti ofere alt post pe aceeasi pozitie si functie ca cel de pe care ai plecat.Pana atunci o tergiversezi, te duci la servici, daca sunt probleme te duci la ITM,care in Buc nu stiu cum e dar in Bv e prompt si de partea legii,si uite cat timp castigi sa-ti cauti altceva.Si pleci ca o invingatoare, nu"data afara"
Daca nu, in conc de crestere a copilului cu hand poti intra cand vrei pana acesta implineste 7 ani. Iei 450 lei dar, normal, nu mai iei banii pe care ii iei acum ca insotitor.Dar iti merge vechime si toate drepturile ca angajat.
Stai si gandeste-te linistita, problema nu e asa naspa cum crezi. Eu asa stiu, tu mai intreaba. Dar insista, nu te lasa impresionata de acreala functionarilor publici. ei sunt platiti oricum, si daca ii intereseaza ce spui, si daca nu.Tu nu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zetapompilia spune:

De sfintele Sarbatori sa deschidem usa pentru oaspeti dragi, si inima pentru speranta bucurie si lumina. Sa fim mai buni si sa privim inainte cu incredere, stiind ca daca avem credinta, drumul din fata noastra va fi presarat cu impliniri.

Mergi la inceput