Pot beneficia de noua lege?
Buna,
daca s-ar aproba de la 1 ianuarie 2008 modificarea OG 148/2005,respectiv posibilitatea de a opta intre 6 mil si 85% din salariu pt.CIC,si eu am nascut in 2007,dar inca sunt in cele 126 zile de pre si post natal,ele expirand in jur de 1 feb 2008,pot solicita CIC-ul dupa noua lege,respectiv 85% din media veniturilor pe ultimile 12 luni?S-ar lua in calcul si lunile de pre si post natal?
Multumesc pt. eventualele raspunsuri!
Raspunsuri
Lona spune:
quote:
Initial creeata de pitzirica30
Buna,
daca s-ar aproba de la 1 ianuarie 2008 modificarea OG 148/2005,respectiv posibilitatea de a opta intre 6 mil si 85% din salariu pt.CIC,si eu am nascut in 2007,dar inca sunt in cele 126 zile de pre si post natal,ele expirand in jur de 1 feb 2008,pot solicita CIC-ul dupa noua lege,respectiv 85% din media veniturilor pe ultimile 12 luni?S-ar lua in calcul si lunile de pre si post natal?
Multumesc pt. eventualele raspunsuri!
Pitzirica
Da, pentru ca la momentul deschiderii dreptului acela va fi textul legal de reglementare.
Dupa parerea mea, nu se va modifica insa incepand cu 1 ianuarie nimic. Nu prea mai exista timp fizic (vacanta, zile libere, Monitorul nu lucreaza - iar retroactiv, nu se poate).
iriss27 spune:
Buna, poate ma lamureste si pe mine cineva. Pt ca nu am gasit textul viitoarei leg. Ma rog, eu nu prea cred ca va fi aprobat, desi, sper din toata inima sa se aprobe.
Eu am nascut in feb 2007, in mai 2007 am intrat in CIC, care va tine pana in feb 2009.
De curand am aflat ca sunt insarcinata cu bb2 si voi naste in aug 2008. Doresc sa stiu cu cat voi fi remunerata in perioada de concediu pre/postnatal si daca exista vreo sansa ca in CIC2 sa beneficiez de 85% din salariul avut la serviciu.
Va multumesc anticipat.
Mi-ar fi de ajutor si textul legii.
Iriss mami de
www.dropshots.com/iriss27" target="_blank">Yvonne-Maria 05.02.2007
BB2 - DPN 11.08.2008
Lona spune:
Nu exista inca in dezbatere un proiect. Sunt doar diverse propuneri declarate, nefinalizate sau respinse de Guvern.
Daca ar fi, ar trebui sa fie postat pe Minister, or eu nu-l vad...
iriss27 spune:
Merci Lona pt raspuns.
As mai avea o intrebare, in cazul meu, CIC1: mai 2007-feb 2009. Nasc in aug 2008.
Vreau sa stiu daca trebuie sa depun cerere de concediu pre/postnatal de 126 zile. Daca da, cu cat va fi remunerat acesta (cumva 85% din salariul de angajare)?
Daca mai beneficiez de salariul bonus la nastere (stiu ca pe perioada CIC, contractul de munca este suspendat, deci nu cred ca se poate aplica).
Intre noi fie vorba, propunerea OUG cred ca a fost mai mult o propaganda a Laviniei Sandru pt alagerile europarlamentare, avand in vedere ca asta este o nemultumire majora a mamicilor. Pt ca n-am mai auzit absolut nimic de ea dupa alegeri ... au ramas doar sperantele noastre
Iriss mami de
BB2 - DPN 11.08.2008
Lona spune:
quote:
Originally posted by iriss27
Merci Lona pt raspuns.
As mai avea o intrebare, in cazul meu, CIC1: mai 2007-feb 2009. Nasc in aug 2008.
Vreau sa stiu daca trebuie sa depun cerere de concediu pre/postnatal de 126 zile. Daca da, cu cat va fi remunerat acesta (cumva 85% din salariul de angajare)?
Daca mai beneficiez de salariul bonus la nastere (stiu ca pe perioada CIC, contractul de munca este suspendat, deci nu cred ca se poate aplica).
Intre noi fie vorba, propunerea OUG cred ca a fost mai mult o propaganda a Laviniei Sandru pt alagerile europarlamentare, avand in vedere ca asta este o nemultumire majora a mamicilor. Pt ca n-am mai auzit absolut nimic de ea dupa alegeri ... au ramas doar sperantele noastre
Iriss mami de
BB2 - DPN 11.08.2008
Concediul pre/post natal nu-ti mai este necesar, fiind in CIC. Intri dintr-un CIC in altul, ori ti-l termini pe primul si-l continui pentru al doilea copil pana implineste 2 ani.
Da, teoretic salariul bonus nu-l poti lua avand contractul suspendat, dar exista si patroni "marinimosi" (stiu eu unul, nu stiu cum e contabil insa...)
iriss27 spune:
Multumesc frumos Lona.
Iti deoresc un an nou plin de tot ce e mai bun.
Iriss mami de
BB2 - DPN 11.08.2008
pemagda spune:
Buna,
vreau sa va fac o precizare. Si eu m-as fi bucurat sa intre acea lege, insa nu este asa. NU este vorba despre nicio lege, este doar o propunere facuta de Lavinia Sandru, dar care nu a intrat nici macar in dezbaterea comisiilor, plenului, daramite sa fie deja aplicata. Si, stati linistite, nici nu se va aproba, nu-si permite guvernul sa dea atatia bani....asa ca...deocamdata...