Am deschis acest subiect pentru ca am un mare semn de intrebare si nu stiu ce ar trebui sa fac! Acum cateva saptamani soacra cumnatei mele a murit in spital din cauza unei tumori la cap. Pentru cumnatul si cumnata mea a fost o perioada destul de grea iar slujba la biserica a fost emotionanta. Astazi, cumnata mea a facut ordine in toate lucrurile pe care soacra sa le-a avut si mi-a telefonat pentru a ma intreba daca doresc sa vin pentru a alege din imbracaminte pe care a avut-o, ceva care as putea purta, mai ales ca soacra sa a avut lucruri frumoase dar care nu sunt stilul cumnatei mele. Fara sa ma gandesc prea mult, am acceptat si dupa ce am probat o multime de lucruri, am reusit sa aleg cateva. Insa ajungand acasa, am inceput sa imi pun intrebarea daca am facut bine ceea ce am facut si daca ar trebui sa fac ceva inainte de a purta aceste lucruri. Imi puteti da cateva sfaturi, va rog? Nu de alta dar nu as vrea sa stau cu gandul ca am facut ceva care nu va fi bine pentru mine sau familia mea!
Eu cred ca poti sa le porti linistita. Hainele care le-ai primit se condidera ca milostenie care se face de cei apropiati in numele celei raposate.In schimb poti sa faci o rugaciune pentru ea. Hainele primite stropeste-le cu putina aghiasma dupa ce sunt spalate.
Indoiala nu e buna, oricand e bine a scapa de indoiala, indiferent ce varianta de solutionare alegi; rostul datului de pomana a lucrurilor persoanei raposate e tocmai acesta: ca cineva sa le foloseasca, se se foloseasca de ele cu placere, sa-i fie de folos, rostul e ca energia si partea din viatza investita de persoana respectiva pe cand traia in lucrurile sale, sa nu se piarda in van, ci sa se transmita si sa aiba utilitate tot in sensul vietii, trairii, dainuirii neamului omenesc si in special al familiei; nu-i nimic rau in a primi si purta lucrurile femeii, rudeniei tale, ca practic tu astfel faci implicit pomenire ei si cinste memoriei ei faci; mai bine te scapa de indoieli, ca daca nu ti le-ai facut inainte de-a te fi dus, acuma e si mai grav sa cedezi lor !
Le-ai primit cu bucurie, pai pastreaza-le si poarta-le pe mai departe tot cu bucurie !