Nazdravani de aug-sept 2003

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Cris, esti mare! Eu nu am reusit inca, dar ma mai straduiesc.
Ma duc acuma sa vad pozele voastre si pe ale Iulianelor si revin

Anca 15+

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by iuliana76

Poze:

Mos craciun la gradi
http://picasaweb.google.com/aorolly/Noel_garderie

Village vacances Valcartier
http://picasaweb.google.com/aorolly/Quebec

Foarte frumoase Eliza a spus ca vrea si ea la gradinita din Canada.
E: "Dar copiii ce sunt? Englezi, romani sau ce?"
Eu: "Cred ca vorbesc franceza"
E: "Ihhh"
Eu: "Dar Emma si Andreea vorbesc romaneste"
E: "Aaa, asa e mai bine. Miss a lor e asa, ca Miss Felicia. E grasa pentru ca a mancat copii"

Nu pot sa ma mir de fiecare data cat de mult seamana fetele intre ele, ce micute si subtirele sunt ele si ce mare e Roli

Anca 15+

Mergi la inceput

Tot eu
Pana se incarca pozele, sa va mai povestesc - mai ales pentru cine planuieste o vacanta la Paris, nu a mai fost pana acum si dorste detalii de turist.
Cum ziceam, scump al naibii sa intri sa casti gura pe la obiectivele turistice. Scump si transportul - numai pana la Disney (dus-intors), trenul a fost 35 de euro, cu bilet redus de copil. Poti insa sa iti un bilet Mobilis, cu care circuli intreaga zi (depinde insa in ce zona circuli, ca si astea sunt pe distante).
La Disney, am prins bilete cu reducere (cred ca le-am luat in ziua de Craciun, pentru 27) - nu stiu daca reducerea era pentru ca era Craciun sau pentru ca le-am luat pentru cateva zile dupa. Am platit 105 euro. Altfel, biletul era ori 40 ori 45 de euro, nu mai stiu (copiii nu au reducere). Ori pentru ca era iarna ori din spirit de marketing, personajele pe care le vedem in poze apareau rar, putin, si nu cele mai faimoase. Dupa un minut de dat din mana, te salutau si se carau. Doar Belle era frumos asezata la poze (care se plateau insa...) Deci, saluturile gratis erau scurte si rare, alea cu plata, din belsug
Cozi.. ca la balamuc. La cescute (care nu ne interesau), stateau vreo 200 de indivizi la coada. La Pinocchio, cam 100. La It's a Small World (care e minunat, e drept...) vreo 300. Toti asteptau parada de dianinte cu vreo 2 ore, postati bine la marginea benzilor de delimitare. La Space Mountain (care nu ne-a interesat), tot vreo 200 de persoane la coada. O aiureala a fsot labirintul lui Alice, in care chiar te pierdeai si era extrem de evernant sa te invarti ca un bleg, fara sa mai gasesti iesirea, cand aveai atatea lucruri de facut
Un lucru grozav - sunt stalpisori pe care scrie frumos: din acest punct, coada mai dureaza 45 de minute. Daca vroiai, stateai. Daca nu, nu.
Elizei i-a placut foarte mult la "casa fantomelor", in castelul Aurorei, cu barcutele prin taramul povestilor, cu trenul circului (cu trenul mare nu am fost - acolo erau vreo 500 de persoanel la coada), si pe corabia lui Hook.
Am mai vazut un spectacol frumos cu legenda lui Simba, intr-un restaurant - stateai frumusel la masa in fata scenei. Foarte frumos spectacolul - dans, costume, totul.
Restaurantele cu personaje functionau cu rezervare anticipata si primeai un program - sa stii unde gasesti personajele, in ce restaurant si la ce ora. Nu mai stiu exact cat costa dar mi s-a parut al naibii de scump (parca un meniu era vreo 40 de euro? Nu mai stiu).
Magazinele faine, cu preturi asa si asa - costumele erau scumpe (minim 60 de euro o piesa), dar in rest gaseai orice - noi am luat o paturica pentru bebe (care e mare si frumoasa), cea aniversara cu 15 ani, cu Peter Pan si Mickey, o umbrela cu toate printesele (eu sunt topita dupa ea, imaginati-va Eliza cum e!), chilotei cu TinkerBell, un set cu Ariel si multe multe accesorii (pe Ariel a pierdut-o la versailles, de mi-a stat in gat Versailles-ul), si alte maruntisuri mii.
Deci, Disney e de vazut in mai multe zile, ideal fiind sa se stea la un hotel in Disney Village. Acuma, desigur, depinde si cat esti de disperat sa vezi tot. Eu nu o sa stau la cozi de 200 de persoane nici daca stau o saptamana la Disney, asa ca sunt foarte multumita de ce am reusit sa vedem si mai departe... om vedea.. poate mai ajungem alta data si cu asta basta.

La Versailles - v-am zis - nu m-a impresionat nimic. Singurul lucru bun al zilei a fost ca dupa urletele Elizei ca a pierdut-o pe Ariel (pe o bancuta din castel, unde avem si poza), ne-am dus repede inapoi pe Ch Elysees unde e magazin Disney si am mai cumparat un set. Din pacate, accesoriile se potrivesc toate, mai putin capul de rezerva al lui Ariel, dar e ok si asa, ca accesoriile suntdiferite - baremi are 2 feluri de rochii de mireasa, 2 feluri de camasi de noapte, 2 perechi de saboti, 4 perechi de pantofi... si tot asa.

Cel mai mult m-au impresionat Conciergerie si Ste Chapelle, magazinele de pe Ch Elysees si cafenelele, Notre Dame, Galeriile Lafayette, luminile din Place Vendome, clatitele, plimbarea cu vaporasul pe Sena, Disney, Turnul Eiffel, podurile, roata din Pl de la Concorde, Invalides
Nu m-au impresionat Versailles (aici nu aveai voie sa pozezi sau sa filmezi, dar nu respecta absolut nimeni regula asta!), Luvrul, prea multi negrii peste tot, peste tot.
Mi-au lasat o impresie asa si asa: Sacre Coeur (singurul loc unde nu am putut sa facem poze si sa filmam), Arcul de Triumf (mai degraba interesant ca vizita, dar am avut o aventura cu Eliza care nu mai putea tine pipi si toaletele dadusera pe afara, ne-a lasat un nene - aparent amabil - sa intram la toaleta personalului, pentru ca dupa un minut sa inceapa sa bata in usa sa iesim afara, de nu mai nimeream sa ridic chilotii copilului.... dincolo ca si eu faceam un pipi de muream, cu burtoiul meu de gravida cu tot!)....
Una peste alta, deci, concluzia e pozitiva.
La Disney este de mers oricand, orice varsta ar avea copilul. este fascinant chiar daca nu cunoaste personajele. Sigur, gusta cu atat mai mult cand le cunoaste. Totusi, e de preferat vara. Macar, daca stai la coada, sa stai la cald.
Daca copilul are pana in 7 ani, luati carucior nene cu voi. La Disney sunt si copii de 12 ani in carucioarele alea pe care le inchiriezi de la ei. Dar si aici e coada . Mare noroc ca am avut de unde sa luam un carut, asa ca Eliza era aproape in fiecare zi in carut. Plecam dimineata si reveneam seara, deci ne-a prins extraordinar de bine. Cine sa o fi dus in brate? Pe strada, vezi adesea copii de 6 ani in carucior de bebe, eventual cu o mare suzeta in gura. Iar eu, ca romanul, am gandeam ca se uita lumea ciudat la noi. Da' de unde!

Cat despre experienta cu cursa low cost... Ca de, si noi tot cu low cost am fost... A fost ok. Am intarziat la plecarea spre Paris vreo ora jumate. Cam tot ata de la Paris incoace. Diferenta era ca la Paris erau multe multe scaune (nu ca la Baneasa, 20 in tot aeroportul), mocheta pe jos si un grozav loc de joaca de la Gulli exact pa poarta noastra de imbarcare, asa ca nu am simtit intarzierea. La intoarcere, personalul insotitor vorbea numai italiana, iar unul rupea ceva engleza. Noroc cu poli-plurilingvismul meu din facultate, care in sfarsit mi-a ajutat efectiv la ceva si le-am explicat oamenilor care e treaba cu carutul in care sedea Eliza, iar ei au fost foarte fericiti sa le zic vorbe in limba lor. La dus, erau spanioli. Noroc ca nu am avut nevoie de nimic

Singurul inconvenient al calatoriei a fost enterocolita cu care s-a intors Eliza. Dupa ce s-a pricopsit am aflat ca, de fapt, in Franta circula virusul asta si copchii cu care se jucase ea avusesera toti. De ce zic ca s-a molipsit, e ca imediat dupa ea m-a apucat pe mine, dupa ce mi-a trecut mie a apucat-o pe mama, care a fost la noi cat a fost Eliza bolnava.

Anca 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sasha.p spune:

Anka - multumim de informatii, chiar ma bate gandul la vara sa il ducem pe sasha la Disney. Cand aflati ce este BB2 ?

Anca si Sasha

Nazdravani de Aug-Sept. 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sasha.p spune:

Si totusi, pe cand o intalneala ? Nimeni nu se inscrie ... nimeni nu este doritor ?

Anca si Sasha

Nazdravani de Aug-Sept. 2003

Mergi la inceput

Fetele, este
FETITA

Am fost azi la eco; am intrat si la Tutunaru, care mi-a placut, zau. Am vorbit in amanunt despre ecografie, mi-a explicat, mi-a desenat...
Am indicele ala de rezistenta a peretelui arterial cam mare, asa ca mi-a dat tratament pentru urmatoarele 4 saptamani, si ne vedem dupa.
Am mai vorbit cu cateva persoane intre timp, si au avut cam aceleasi amsuratori la eco - iar acum au copilasi sanatosi si frumosi.
Eliza vroia surioara, deci e multumita. E nemultumita de nume - noi vrem Ligia, ea vrea Iulia. DPN -2-4 iulie. Mi s-ar parea straniu sa o cheme Iulia si sa fie nascuta in Iulie. Ambele nume nu suna bine cu Miron cu tot alaturi. Mai vedem, dar astea sunt ideile de pana acum.

Hai sa va pun niste intrebari, celor cu doi bebei. Eliza e cam nerabdatoare si tot inteaba cand vine vara - pentru ca in scrisoarea de la barza scria ca ii aduce un fratior sau o surioara la vara.
Cum sa fac sa nu isi piarda interesul? Deocamdata am cumparat hainute pentru amandoua iar Eliza a fsot multumita si bucuroasa ca au fost pentru amandoua. Nu a vrut doar pentru ea.
E dispusa sa isi imparta camera cand bebe va creste putin
E de acord ca bebe sa doarma cu mami si cu tati la inceput, "ca sa nu o deranjeze pe ea noaptea"
Totusi, vrea sa doarma cu noi mai degraba decat sa doarma la ea in camera.
Va trebui sa o mut (pentru a treia oara!) la alta gradinita. Ovidiu incepe foarte devreme si nu o poate duce dimineata. Deci, avem nevoie de o gradinita foarte aproape de casa, si am doua. Intrebre - program scurt sau program lung? E vorba din septembrie incolo, ca peste vara o tin acasa si pe Eliza. Ideea e ca gradinita de "aproape de tot" are numai program scurt. Mai e una mai departisor, cu program pe alese.
Nu as vrea ca ea sa se simta abandonata la gradi
Vreau sa avem program comun, in sfarsit! Este o ocazie pe care am gandit-o intens si de care vreau sa profit.
Voi ce ziceti?

Ma bucur ca o sa fie tot fetita - ce de perechi de fetite avem! Sper ca se vor intelege si ca vor fi prietene. Eu cu frate-miu am fost ca si cainele cu pisica.

Va pup, pentru ca ma duc sa mai citesc despre pregnylul asta...

Anca 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca spune:

Bunaaa!!!

Ce de poze frumoase!Si ce copii absolut superbi!
Bubosii mei sint bine.Radu e complet vindecat dar Raluca are inca zeci de cojite pe fata, burtica si spate.Au trecut deja 13 zile de boala asa ca astept cu nerabdare sa-i cada ca sa ii pot face si ei o baie ca lumea.

Acum e la rand nepoata mea, Mara,care e in plina eruptie.Saracii pui!

Si noi planuim sa mergem la Disney in mai (fara Raluca)dar sa vedem daca terminam casa pana atunci.

Anka - noi l-am dat pe Radu la program scurt si l-am luat zilnic (cu Raluca)la 13.Si se culcau de dupa amiaza impreuna (asa fac si acum).Sincron perfect.Cred ca s-ar simti marginalizata daca o iei seara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Saluti!
Am vazut zapada frumoasa din pozele iulianei78...ce vacanta frumoasa ati avut!, am vazut Parisul in pozele Cristinei, arata minunat si se vede ca v-ati simtit bine, iar in Disneyland vrem si noi sa ajungem, e clar ca avem de ce...frumoase poze si faina povestirea Ancai. Acum astept si pozele iulianei din Mexic(as vrea si amanunte de locatie, daca se poate...).

anka, felicitari pentru surioara! Sa fie intr-un ceas bun si sa va bucurati impreuna de micutza!

cristina, inca o data scuze pentru aseara, mersi de intrebari.

Noi suntem bine, nu mai stiu daca am scris...Diana a inceput din 8 ianuarie in clasa suedeza normala, se descurca foarte bine. Profele de suedeza cu care a facut cele 3 luni, au fost tare mandre ca au avut asa o eleva, nu prea au avut copii care in asa scurt timp sa invete suedeza ca sa poata trece la clasa normala. Sigur ca am fost si sunt mandra de ea, are clar inclinatii spre limbile straine, la fel de bine a invatat si engleza in Ro, fara nici o ora in plus fata de scoala. Scoala aici e mult mai lejera decat in Ro, nu se pune accent pe memorat si invatat asa de-a sila, putin matematica ma deruteaza ca e cam la nivel de cl.3-a de la noi si am inceput sa lucram cu Diana acasa din manualul de a 5-a din Ro si lucreaza si la scoala cu profa ei de romana. Altfel Diana e super OK, are prietene, timp de mers la biblioteca, citeste mult in suedeza, s-a obisnuit surprinzator de repede si asta nu e decat un motiv de bucurie pentru noi.
Silvia merge incet dar sigur, stie deja multe cuvinte, intelege dar mai putin cu vorbitul. Nu e nici o problema, stiu, isi va da si ea drumul. Principalul e ca stie ce sa spuna cand are nevoie de ceva, se descurca la camin cu copiii si educatoarele, are si ea prietene, s-a integrat in grupa si sunt multumita si de ea. Ramane cu mare placere dimineata, singura "problema" e ca trebuie sa o duc eu, desi ar putea si sotul meu ca e in drumul lui spre spital. Insa asta e pretentia ei acum...eu trebuie sa merg la cursuri exact in sensul opus si as face numai 10 minute pana la scoala. Asa fac 30 minute...nu-i nimic, ea sa fie fericita!
Eu am inceput scoala de limba suedeza, e foarte fain, imi place si ma descurc mai bine decat ma asteptam. Se pare ca nu am stat degeaba lunile astea, am mai buchisit cate ceva si am mai acumulat, acum vad si eu cat de mult conteaza sa auzi in jurul tau limba. Evolutia la scoala e foarte personala si daca merg bine as putea sa dau testul national in mai, daca nu, amanam pana la anul ca sa mai invat. Cred ca va fi prea repede anul asta totusi, am colegi care invata de 2 ani si inca nu au dat testul. Inca e muuuult prea repede sa ma pronunt, trebuie sa vada si profa nivelul meu si ea imi va recomanda ce sa fac.
Am inceput sa ne cautam o locuinta, am vrea in principiu o casa, nu stiu daca vom gasi ceva ce sa corespunda si financiar si zona si sa fie pe gustul nostru...daca nu, mai asteptam si poate gasim o chirie, desi e cam greu aici, poate luam un apartament si mai asteptam cu casa. Aici nu putem sta mai mult de luna aprilie-mai, e apartamentul spitalului si trebuie sa-l eliberam. Imi pare rau pentru el, e un apartament foarte bine situat-caminul la 10 min, scoala Dianei la 2(e chiar peste drum), spitalul la 15 min iar scoala mea la 10 min...nu stiu daca vom mai gasi ceva in zona asta, ne-am obisnuit cu ea si e foarte faina...
N-am avut inca zapada, doar ploi si temperaturi de 4-5 grade si ziua si noaptea, nu a inghetat inca niciodata daca va puteti imagina ca in nord sa fie asa...zapada e singurul lucru de care mi-e dor...si de munti...desi daca ar fi sa aleg ca am marea, tot asa as alege, o prefer fata de munti.

Cam atat, va pup si va doresc we placut!

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Mihaela, amanunte o sa iti dau mai tirziu, ca mai avem 2 ore si ne urcam in avion sa ne intoarcem acasa, din pacate:(. Overall, vacanta a fost super, cu multe activitati aventuroase:), hotelul de nota 10. Am stat la hotelul Melia all inclusive in Puerto Vallarta, Mexic. Recomand hotelul la toata lumea, in special la familiile cu copii. Nu am nimic de reprosat hotelului si companiei Sol Melia (e o corporatie mare care are hoteluri mai peste tot, chiar si in Spania). Ma bucur de alegerea facuta si, daca aveti de gind sa ajungeti in Pto Vallarta, e musai sa veniti aici.

Am facut vreo 200 de poze si zeci de filmulete. O sa imi ia zile sa le pun:)).

www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana

www.onetruemedia.com/shared?p=2351399f8c46a1ae170a0b&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaje 1,www.onetruemedia.com/shared?p=234cdd6e62ba9d04868ae9&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">2,www.onetruemedia.com/shared?p=23501567911f18fe8b4543&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">3

Mergi la inceput

Iuliana - Si eu care cautasem pozele la linkul de la semnatura, convinsa ca ai pus macar cateva ]

Mihaela - sunt impresionata de evolutia vostra, si mai ales de a Dianei Bravo ei, fata desteapta! Este o realizare exceptionala sa invete ata de rapid limba incat sa fie la clasa normala si na, nu e in clasa I....! Bravo inca o data, din inima!

Irinuca - acuma sunteti deja bine? Si eu ma gandeam sa o las pe Eliza tot la program scurt, din aceleasi motive. Doamne, abia astept!

Noi ne plictisim groaznic in casa si vrem sa vina primavara. Eliza vrea sa vina vara, ca sa vina "bebelusul nostru".
Azi am facut salata boeuf, supa a la grec, pateuri cu branza si tort cu crema fresh de caise. Maine fac niste paste cu sos "adevarat" si cu sunculita taraneasca

Anca 16+

Mergi la inceput