indemnizatie pt al 2lea cic
![](images/user_woman.png)
va rog mult d-le marius imi raspundeti si mie la intrebarea de mai jos pt a fi sigura daca mai pot sa fac al doilea coipl acum sau nu.am 37 aproape 38 ani si un copil de un an si doua luni.sunt in cic dar nu ma mai pot intoarce la aceeasi patroana pt ca nu doreste asta.as vrea sa stiu daca nasc anul viitor(am cic pana in oct 2008) pot primi indemnizatia pt al doilea copil?mai trebuie sa ma angajez intre cic-uri?cat timp?daca nu reusesc anul viitor si nu am serviciu pot plati singura contributia la asig sociale paentru a avea un an complet ca sa pot beneficia de indemnizatie in cazul nasterii in 2009?va multumesc mult.
diana,mama lui andrei
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Mai ce ma mai luati cu "domnule"....
Deci. Daca esti in CIC 1 si intre timp nasti in mod sigur poti sa treci in postnatal sau CIC2 in continuare, deci nu prsupune revenirea la serviciu.
Daca insa se termina CIC1 fara a intra in prenatal sau fara a naste obligatoriu trebuie sa fi asigurata prin lege, asta insemnand oricare din variantele:
1. Loc de munca
2. Somaj
3. Concediu medical
4. Somaj tehnic
5. Concediu fara plata din vina angajatorului
6. Cursuri de perfectionare
7. Activitati profesionale autorizate (PFA)
.....
Nu se plateste nimic trebuie sa desfasori munca impozabila sau asimilata.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
vrajitoarea spune:
mersi de raspuns dar sunt f obosita din cauza copilului (stau doar eu cu el toata ziua,sotul vine tarziu)si nu am inteles f calr.daca de exemplu nasc in ianuarie 2008 si mi se termina cic1 in oct 2007 nu primesc indemnizatie? si daca nu pot indeplini nici una din situatiile enumerate de dvs pt a fi asigurata ce e de facut?ca economst emai greu sa devin pfa -trebuie sa fiu contabil autorizat -si celelalte nu prea le indeplinesc-m-a pus patroana de firma de audit si conta sa-mi semnez demisia in alb pt ca a zis ca nu mai stiu nimic dupa doi ani.se poate cu contract de colaborare?am vazut prin ziare ca se cer? as vrea sa nu ma mai angajez intre cele posibile nasteri pt ca nu am ce face cu bebe ,nu am bani pt bona ,gradinita particulara.multumesc.
diana,mama lui andrei
marius spune:
Acum eu ce sa-ti spun? Legea este asa. Trebuie sa-ti acoperi cel putin 2 luni din cate vad pentru ca a treia si a patra poate fi prenatal. La limita chiar si o luna pentru ca din maternitate 126 de zle 42 sunt obligatoriu postnatal dar restul de 84 pot fi prenatal asta inseamna 2 luni si ceva. Dar nu ajung Altfel in mod sigur nu vei mai beneficia de al doilea CIC.
Marius Pernes
Pagina legislativa
alinusha06 spune:
putem vb pe mess daca vrei eu ti-am raspuns si dincolo la parintii intreaba parintii raspund ,florioprescu82,si eu tot economista sunt si iti pot spune ca o sa iti mai trebuiasca acelasi dosar ca prima data ,adica semnaturile angajatorilor .si daca mai vrei un bebe apuca-te de treaba
Flori mami de Bianca (29.05.2006)si acum 28sapt
iriss27 spune:
Buna,
Va rog sa ma ajutati si pe mine sa imi lamuresc unele dileme.
Am nascut pe 5.02.2007, iar acum sunt iar insarcinata, urmand sa nasc pe 11.08.2008, deci in timpul CIC1.
Doresc sa stiu cum trebuie sa procedez:
1. Se mai intra in concediu pre/postnatal? Daca da, care sunt veniturile obtinute in perioada asta 85% din salariu sau ...?
2. La nastere mai beneficiez de salariul bonus din partea firmei (avand in vedere ca am contractul suspendat pe perioada CIC)?
3. A intrat in vigoare legea propusa de Lavinia Sandru, prin care se poate opta pt cele 6 mil sau 85% din venituri? Oare pt CIC2 se poate lua 85% din salariul avut la angajare?
Grele dileme, dar nu am prea gasit raspunsul, daca ma ajutati cu textele de lege, va sunt recunoscatoare.
Va multumesc anticipat.
Iriss mami de
www.dropshots.com/iriss27" target="_blank">Yvonne-Maria 05.02.2007
BB2 - DPN 11.08.2008
vrajitoarea spune:
quote:
Originally posted by oprescuflore
putem vb pe mess daca vrei eu ti-am raspuns si dincolo la parintii intreaba parintii raspund ,florioprescu82,si eu tot economista sunt si iti pot spune ca o sa iti mai trebuiasca acelasi dosar ca prima data ,adica semnaturile angajatorilor .si daca mai vrei un bebe apuca-te de treaba
Flori mami de Bianca (29.05.2006)si acum28sapt
diana,mama lui andrei
vrajitoarea spune:
quote:buna.scuze ca nu am raspuns ,sunt plecata la parinti de trei saptamani si e bine aici,mam mai odihnesc si eu. o sa iti scir pe mess ,inca nu am id dar imi fac,vreau sa imi povestesti cum te descurci eu tot ma gandesc daca o sa pot sa mai fac un bebe si cred ca o sa ma decid prea tarziu.mi-e f ff frica.
Originally posted by oprescuflore
Flori mami de Bianca (29.05.2006)si acum28sapt
diana,mama lui andrei
iubu77 spune:
Buna Marius
Am si eu o intrebare. Eu sunt in CIC 1 pana in octombrie 2008. As vrea sa mai fac bebe 2 si sa zic ca ar urma sa nasc in decembrie 2008. Ar fi octombrie noiembrie . Dar firma unde lucrez este obligata sa ma primeasca in octombrie? Adica mi-as face cerere de revenire in octombrie si apoi sa intru in concediu prenatal si postnatal. Se poate asa?? sau efectiv sa mai merg la birou o luna sau 2.Dar mi-e ca adaca ma vad gravida nu ma primesc.
Sunt obligati sau nu sa ma primeasca?
Merci
marius spune:
Sunt obligati sa te primeasca. dat fiind intervalul de timp pe care il amintesti aproape ca pot sa spun ca intri in prenatal fara prea mult efort. Ai scris generic decembrie de aceea sunt asa de relativ. Sunt totusi 31 de zile in discutie in afara de oct +nov. 61 de zile. Oricum sunt obligati sa te reprimeasca.
Marius Pernes
Pagina legislativa