URGENT - concediul post-natal poate fi refuzat?

URGENT - concediul post-natal poate fi refuzat? | Autor: dpop

Link direct la acest mesaj

buna
va rog sa ma ajutati cu un sfat
tocmai m-a sunat contabila firmei unde lucrez sa-mi spuna ca cei de la casa de asigurari de sanatatei-au sus ca nu-mi dau tot concediul de 126 zile (am pastrat tot concediul sa-l am dupa nastere) daca nu am minim 2 zile de concediu inainte.
este adevarat? trebuie sa-mi scrie 2 zile minim inainte? si dr de fam zice ca nu mai poate acum, ca a trecut luna!!!

si in plus, nu mai primesc procent din 5 salarii medii, ci din 12 salarii minime! acuma trebuie sa-mi ia banii din salar inapoi

mami de irina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

dpop, cam aberanta treaba asta cu casa de asigurari, de fapt contabila. Cel mai bine suni tu si intrebi la casa de asigurari dde sanatate. Ea poate nici nu a sunat, sau a inteles ca cucu in gura. Eu m-am dus la spital direct de la birou, deci nu aveam nici 5 minute de concediu inainte de nastere si mi le-am luat pe toate cele 126 dupa nastere. + concediul de odihna, ca nici p-asta nu-l luasem pe anul in curs. Asa ca spune-i contabilei ca vorbeste balarii si altadata sa-i lase pe cei de la personal sa discute trebi din astea care o depasesc.
Iar cu procentul.... e ceva ce tine de firma ta, presupun, ptr ca nu s-a votat nicio schimbare pana acum si tot 600 ron iei de la asigurari +200 ron pt copil. Si daca e ceva din ctr tau colectiv/individual de munca nu-l pot schimba unilateral, fara discutii preliminare si tb semnat si de reprezentantii salariatilor (daca e din ctr colectiv) sau de tine(daca e din ctr individual)

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
MINUNEA MEA

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

si eu mi-am luat la ambii copii toate cele 126 zile dupa fara nici o problema.
Postnatalul nu e 600 ROn. Era 85% din 5 salarii medii neimpozabile...acum daca s-a schimbat la 12 minime nu cred ca e mare diferenta la bani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpop spune:

poi ala de maternitate e 85% din salar, dar e plafonat la maxim 12 salarii minime. ma rog, nu asta e baza

am sunat la CAS si au zis ca e musai sa am 2 zile luate inainte de nastere din cele 126. e aberant, cum ma pot lupta cu ei?
cica altfel am dreptul numai la lauzie (adica 63 zile). deci contabila a auzit bine.

(noi nu avem raion de personal, e firma mica, se ocupa contabila)

mami de irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

nu cred,eu n-am avut nici o zi concediu prenatal,am luat toate zilele dupa ce am nascut9adica de la 1 sept. pana acum,de pe 1 ian. iau CIC-ul).Nu scrie nicaieri in lege asa ceva.Suna la casa si intreaba conform carei legi spun aberatia asta. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

dpop - de ce te complici? Ia frumos concediul medical da-l contabilei si cere-i banii. Ce-ti bati tu capul pt munca ei? E ok poti sa iei 126 din 126 postnatal. Ea sa faca bine sa intocmeasca statul de plata cu CM adus de tine declaratiile pt CASS si sa le depuna la CASS conform legii. Atat. Pe cat punem pariu ca se vor depune fara comentarii din partea CASS-ului?

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpop spune:

marius - eu am sunat ieri la cas si am intrebat de chestia asta, si tipa de la concedii medicale asa mi-a zis la telefon. ca e ca si cum as fi renuntat la concediul de sarcina, finca nu am luat nici o zi din el, si atunci nu-l mai pot compensa cu cel de lauzie. o aberatie!! si a sustinut asta sus si tare, cand eu am comentat m-a trimis la sectia juridic, unde am sunat si m-o redirectionat in alta parte, care a zis ca nu stie de asta si m-a redirectionat la alta doamna care nu vine decat luni!

contabila doar a vrut sa se asigure ca eu nu o sa am probleme, si ca e in regula, ca sa pot sa-mi rezolv daca e o problema.

mami de irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Va fi Ok. Eu nu mi-as pierde timpul pe acolo. Ai concediul medical? Da-l contabilei ca de aia e contabila. Daca sunt probleme sa spuna si vii concret aici cu problema sa vedem ce si cum. Dar asa...

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput