Intoleranta religioasa

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns acsintetina spune:

quote:
Originally posted by vikinga

Ca sa fim clari eu intru tot la "destrabalate" si nu ma deranjeaza deloc. Dar mai ales nu ma "destrabalez" public cum fac crestinii ca acsinte. De fapt, ma gindesc la un subiect de indemnuri "destrabalate", ca doar avem si noi drepturile noastre! Un subiect separat e mai decent decit sa dau buzna la groapa celor morti sa le bag citate kilometrice celor care-i pling. Macar m-as fi respectat indeajuns sa fiu ceva mai orginala si nu sa ma prezint sub forma de fluturas virit in cutia de posta plina.
Dupa cum vezi, nu ortodocsii erau problema. Ba unii pot fi prieteni devotati in asa un patos.

Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Da! Esti libera sa te destrabalezi cum doresti! Pe unii chiar Dumnezeu i-a lasat in voia mintii lor...au ajuns pana acolo incat se culca barbat cu barbat si femeie cu femeie!
Consecintele pacatului si destrabalarii le vei culege pe parcurs, fii fara grija! Si eu as dori sa intorc roata vietii inapoi, sa-mi recuperez anii tineretii, insa nu se mai poate!
Asa-i consideram si eu pe cei credinciosi lui Dumnezeu in vremea aceea, niste redusi, inapoiati si inlantuiti ai religiei. Saracul de mine, nu vedeam ca de fapt eu eram inlantuit si lipsit de libertate!
Toate cele bune si Dumnezeu sa-ti dea Lumina Lui!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by capcaunul

acsinte, astept raspunsul cu C14 din broasca. Tocmai pentru ca ma asteptam sa raspunzi cu un citat am specificat clar de la bun inceput sa-mi explici de ce aerul pe care-l respira broasca, asa poluat cum este, are mai putin C14. Stii? Repede, acum, cat doarme Emil Silvestru la Paris.

Experientele nucleare si mai ales exploziile atomice din atmosfera, au crescut proportia de C-14 din compozitia ei.
Banuiesc ca expunerea la radiatii a azotului creste concentratia de C14!
Daca stii dumneata mai bine, de ce nu ne explici, sa nu ne tii cu sufletul la gura?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by angelinajoli

Dumnezeu este in noi!Noi suntem salasul lui!Egal ce religie suntem!Dumnezeu este iubire si toti care cred in el o simt!Eu sunt ortodoxa, dar nu am nimic cu nici o alta religie!Nu Judecati pt a nu fi Judecati!

hey!

Angelina, iti dau doar un exemplu:
1. Crestinii cred ca omul moare si dupa aceea vine judecata.
2.Hinduismul crede ca sufletul omului - atman sau esenta vietii - se manifesta într-un cerc de vesnice nasteri si renasteri.

Acuma ori cred pe Dumnezeu, care vorbeste prin Scriptura, ori cred Hinduismul care spune ca dupa moarte ma voi reincarna!
Eu pot spune ca Dumnezeu este in unii din noi, nu in toti oamenii!

Deasemenea, daca credem in Dumnezeu care este iubire, vedem pe pamant oameni care urasc, ucid, faca rau, asta inseamna ca in acesti oameni este un alt "dumnezeu"!
Ca si crestini stim ca pe acest pamant exista satan, care doreste sa duca pe oameni in eroare si in ratacire. Duhul Sfant care Dumnezeu L-a lasat pe pamant, dupa Inaltarea Domnului, ne invata si ne ajuta sa facem diferenta intre voia lui Dumnezeu si voia satanei.
Un crestin nu Judeca pe cei din alte religii, insa le vorbeste despre Iisus: Calea, Adevarul si Viata, Mantuirea ! Noi credem ca suntem chemati sa spunem tuturor oamenilor despre Iisus, pentru ca ei sa fie mantuiti, cei care resping acest Adevar, vor fi osanditi la Judecata lui Dumnezeu.
Nu noi Judecam, insa noi atentionam oamenii ca sa nu ajunga sa fie judecati!
Contextul in care vorbeste Dumnezeu despre a nu judeca, se refera la a nu judeca, atunci cand tu faci acelasi lucru, traiesti in pacat, ca si cei pe care-i judeci. Sugestia Domnului este:
MAT 7: 3 De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tau, si nu te uiti cu bagare de seama la birna din ochiul tau?
MAT 7: 4 Sau, cum poti zice fratelui tau: ,,Lasa-ma sa scot paiul din ochiul tau``, si, cind colo, tu ai o birna intr'al tau?...
MAT 7: 5 Fatarnicule, scoate intii birna din ochiul tau, si atunci vei vedea deslusit sa scoti paiul din ochiul fratelui tau.

Dimpotriva, contextul general al Scripturii ne indeamna sa ajutam pe cei cazuti in pacat sa se ridice si sa-i atentionam pe cei care nu traiesc conform voii lui Dumnezeu.
MAT 18: 15 Daca fratele tau a pacatuit impotriva ta, du-te si mustra-l intre tine si el singur. Daca te asculta, ai cistigat pe fratele tau.
MAT 18: 16 Dar, daca nu te asculta, mai ia cu tine unul sau doi insi, pentruca orice vorba sa fie sprijinita pe marturia a doi sau trei martori.
MAT 18: 17 Daca nu vrea sa asculte de ei, spune-l Bisericii; si, daca nu vrea sa asculte nici de Biserica, sa fie pentru tine ca un pagin si ca un vames.

Daca fratele tau (din biserica) a pacatuit impotriva ta, spune-i si urmareste sa-l ridici. Daca nu asculta mai ia cu tine pe altcineva si stai de vorba cu el, daca nici atunci spune-l Bisericii. Biserica va cerceta cazul si daca nici atunci nu se schimba, acel om s afie ca un pagan, ca un vames.

Noi nu suntem chemati sa judecam in locul lui Iisus Hristos, insa suntem chemati sa judecam ca si Biserica a lui Iisus Hristos:
1COR 5: 12 In adevar, ce am eu sa judec pe cei de afara? Nu este datoria voastra sa judecati pe cei dinauntru?
1COR 6: 2 Nu stiti ca sfintii vor judeca lumea? Si daca lumea va fi judecata de voi, sinteti voi nevrednici sa judecati lucruri de foarte mica insemnatate?

Suntem chemati de Dumnezeu (ca si crestini) ca sa fim madulare sanatoase in Trupul lui Hristos (Biserica). Asta inseamna ca viata si iubirea pulseaza in noi. Dar tocmai Iubirea lui Dumnezeu spune:
IOAN 3: 16 Fiindca atit de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vecinica.
IOAN 3: 17 Dumnezeu, in adevar, n'a trimes pe Fiul Sau in lume ca sa judece lumea, ci ca lumea sa fie mintuita prin El.
IOAN 3: 18 Oricine crede in El, nu este judecat; dar cine nu crede, a si fost judecat, pentruca n'a crezut in Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu.

Mesajul lui Dumnezeu este clar: Oricine crede in El, nu este judecat; dar cine nu crede, a si fost judecat, pentruca n'a crezut in Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu. Nu noi ii judecam pe oameni ci Cuvantul lui Dumnezeu in care nu au crezut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv75 spune:

quote:
Originally posted by xenocid

Cei care cred ca Inchizitia e accident istoric, crestinismul o religie a iubirii, crestinul - intruparea dragostei ceresti, trebuie sa realizeze cat inca nu e prea tarziu nu doar faptul ca Isus nu mai vine ci si ca nici nu va mai sunä.

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Pe un sub-forum intitulat "sufletul credintei" mi se pare deplasat ca un moderator sa ironizeze crestinismul (crestinii fiind majoritari aici) si sa ne spuna "trebuie sa realizati ca Isus nu mai vine si nici nu va mai suna". Accept ca esti diferit dar cred ca si tu ar trebui sa-i respecti pe cei care nu sunt ca tine, indiferent daca esti ateu sau pur si simplu necrestin (monoteist, dualist sau politeist).

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Oliv75

quote:
Originally posted by xenocid

Cei care cred ca Inchizitia e accident istoric, crestinismul o religie a iubirii, crestinul - intruparea dragostei ceresti, trebuie sa realizeze cat inca nu e prea tarziu nu doar faptul ca Isus nu mai vine ci si ca nici nu va mai sunä.

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Pe un sub-forum intitulat "sufletul credintei" mi se pare deplasat ca un moderator sa ironizeze crestinismul (crestinii fiind majoritari aici) si sa ne spuna "trebuie sa realizati ca Isus nu mai vine si nici nu va mai suna". Accept ca esti diferit dar cred ca si tu ar trebui sa-i respecti pe cei care nu sunt ca tine, indiferent daca esti ateu sau pur si simplu necrestin (monoteist, dualist sau politeist).

Nu cred ca trebuie sa te superi prea tare, ci sa te bucuri, fiindca Cuvantul lui Dumnezeu ne-a spus mai dinainte ca vor fi oameni de tipul acesta:
2PET 3: 3 Inainte de toate, sa stiti ca in zilele din urma vor veni batjocoritori plini de batjocuri, cari vor trai dupa poftele lor,
2PET 3: 4 si vor zice: ,,Unde este fagaduinta venirii Lui? Caci de cind au adormit parintii nostri, toate ramin asa cum erau dela inceputul zidirii!``

Raspunsul lui Dumnezeu care sa te incurajeze este:
2PET 3: 9 Domnul nu intirzie in implinirea fagaduintei Lui, cum cred unii; ci are o indelunga rabdare pentru voi, si doreste ca nici unul sa nu piara, ci toti sa vina la pocainta.
2PET 3: 10 Ziua Domnului insa va veni ca un hot. In ziua aceea, cerurile vor trece cu troznet, trupurile ceresti se vor topi de mare caldura, si pamintul, cu tot ce este pe el, va arde.

Nu trebuie sa ne suparam, deoarece cei care nu cred in Dumnezeu sunt in,lanturile pacatului si robii pacatului, de aceea vorbesc influentati de necredinta. Noi trebuie sa avem rabdare si sa ne rugam pentru astfel de oameni. Dumnezeu poate convinge prin Duhul Sfant chiar si ateii, pentru El nu este nimic prea greu!
Domnul sa va binecuvinteze!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Xeno :)) asta e deja injuratura, auzi, politeist!!!

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

[/quote]Vikinga

Trist foarte trist..
Citind mesajele lui acsinte te ia frica si realizezi cit de liber esti si cit de bine e!!!

[/quote]b.nica
credeam ca nu mai eu am o senzatia stranie la citirea postarilor lui acsintetina;senzatia de raceala ca aceea pe are o ai cand asculti in locul unei persoane, robotul telefonului;si cam aceeasi dezamagire.
inca o dovada ca putem sa comunicam lucruri diferite folosind aceleasi cuvinte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Uau....ce se mai abereaza omu' asta...bey frate!Ca ma ia si pe mine cu inghet pe sira spinarii si ma aduce in stare sa ma bucur ca nu frecventez biserica,regulat,duminica,ca nu tin icoane si alte cele pe pereti,prin portifele si masina...brrr!!!! Cripy,horror!
Fratele meu de sanje...in ce secta activezi????Vorba Vikingai:cu ce te-o momit episcopu',bre si te-a indoctrinat in halu' asta?(era sa scriu indobitocit...mea culpa si pardon!).

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:

Daca sub-forumul s-ar fi numit sufletul credintei crestine observatia ta ar fi fost valabila. Altfel, de ce sa fii suparata pentru ca cineva stie din surse sigure crede ca Isus nu mai vine si nici nu va mai suna? Trebuie sa dam dovada de toleranta, insa toleranta nu exclude dialogul. Cineva (fie ca-i moderator sau nu) isi spune parerea, tu ti-o spui pe a ta, eu pe a mea. Cat timp nu ne jignim si nu aducem acuze grave nefondate orice opinie este tolerabila. A spune ca X nu mai vine nu este o jignire, si nici o acuza, ci doar o opinie mai mult sau mai putin fundamentata pe marginea careia se poate dialoga. A spune insa gratuit ca Y este pedofil si criminal este mai mult decat o jignire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv75 spune:

quote:
Originally posted by capcaunul

quote:

Daca sub-forumul s-ar fi numit sufletul credintei crestine observatia ta ar fi fost valabila. Altfel, de ce sa fii suparata pentru ca cineva stie din surse sigure crede ca Isus nu mai vine si nici nu va mai suna? Trebuie sa dam dovada de toleranta, insa toleranta nu exclude dialogul. Cineva (fie ca-i moderator sau nu) isi spune parerea, tu ti-o spui pe a ta, eu pe a mea. Cat timp nu ne jignim si nu aducem acuze grave nefondate orice opinie este tolerabila. A spune ca X nu mai vine nu este o jignire, si nici o acuza, ci doar o opinie mai mult sau mai putin fundamentata pe marginea careia se poate dialoga. A spune insa gratuit ca Y este pedofil si criminal este mai mult decat o jignire.

Domnule capcaun, apreciez logica de care dai dovada mereu, in cazul acesta m-a deranjat modul in care si-a exprimat indemnul :cei care...trebuie sa realizeze cat inca nu e prea tarziu...". Nu consider oportun ca cineva, care mai mult decat ceilalti ar trebui sa fie moderat in declaratii, sa ma indemne ce sa fac/cred/astept si sa mai induca si falsa idee ca ar putea exista un timp al regretelor si neputintei. Mi-ar placea sa fie ca la cantina, fiecare vine, spune ce vrea si pleaca sa-si rumege propriile replici. O zi buna si tie

Mergi la inceput