Intoleranta religioasa
Raspunsuri - Pagina 4
Maria spune:
"Pe acest pamant mor oameni din toate religiile si vor toti sa-si aminteasca de cei plecati dincolo.
Nu toti isi amintesc in felul ortodox. Unii isi amintesc in alte feluri, de ce nu ar avea dreptul sa-si spuna si ei parerea?"
Sigur ca nu toti isi amintesc de morti lor in felul ortodox. Dar de la a-ti plange mortii tai in felul tau la a sfatui fetele cum sa-si planga mortii lor este o diferenta, o lipsa de bun simt si dovada de intoleranta religioasa.
"Daca cineva are o altfel de parere decat parerea ortodoxa, face prozelitism?"
Bineinteles ca face prozelitism daca te bagi in sufletul omului cu forta si iti sustii parerile acolo unde nimeni nu ti le cere.
"Asta era si intrebarea mea, doar cei care sunt ortodocsi sunt romani sau si alte persoane de alte confesiuni au dreptul la cetatenia romana?"
Ai carte de identitate din Romania sau pe pasaport scrie cetatean roman? Ei, atunci ai cetatenie romana!
"Personal, sa-mi arate cineva unde am chemat pe oameni la alte religii sau am facut prozelitism?"
Sunt numeroase aceste locuri, nu stau acum sa le enumerez dar ... bunul tau simt ce zice?
"Daca prezint idei crestine pe un topic legat de credinta nu cred ca am chemat pe nimeni sa-si schimbe credinta, ci sa-L iubeasca pe Dumnezeu."
Nu prezinti idei crestine ci invataturi care din punct de vedere ortodox sunt eretice, folosindu-te de citate biblice si interpretandu-le dupa bunul tau plac. Si pentru noi ortodocsii Biblia este carte de capatai, insa nu o interpretam noi, fiecare dupa cum il taie capul, avem in spate 2000 de ani, timp in care Sfintii Parinti au "batatorit calea", iar viata lor sfanta le da autoritatea de a interpreta, a indemna si a sfatui pe crestini. Iar Dumnezeu pe multi dintre ei i-a cinstit si prin faptul ca trupurile lor au ramas intregi si bine mirositoare dupa trecerea lor la cele vesnice. Oare sfintii aveau nevoie de cinstirea noastra? Oare pentru ei Dumnezeu a lasat trupurile intregi si bine mirositoare? Nu pentru ei ci pentru noi, ca sa avem pilda sa le urmam viata, credinta si invatatura!
acsintetina spune:
quote:
Originally posted by Maria
"Pe acest pamant mor oameni din toate religiile si vor toti sa-si aminteasca de cei plecati dincolo.
Nu toti isi amintesc in felul ortodox. Unii isi amintesc in alte feluri, de ce nu ar avea dreptul sa-si spuna si ei parerea?"
Sigur ca nu toti isi amintesc de morti lor in felul ortodox. Dar de la a-ti plange mortii tai in felul tau la a sfatui fetele cum sa-si planga mortii lor este o diferenta, o lipsa de bun simt si dovada de intoleranta religioasa.
Eu nu am sfatuit pe nimeni sa-si planga mortii intr-un fel sau altul. Eu am prezentat cum David si-a plans mortul, copilul sau. Am prezentat ce ne spune Iisus de cei care mor si ce spune Biblia in legatura cu aceasta problema atata tot! Daca nu te intereseaza, nu te opreste nimeni sa-ti plangi mortii cum doresti.
quote:
"Daca cineva are o altfel de parere decat parerea ortodoxa, face prozelitism?"
Bineinteles ca face prozelitism daca te bagi in sufletul omului cu forta si iti sustii parerile acolo unde nimeni nu ti le cere.
Deci, daca dumneata spui o parere diferita de a mea, te bagi in sufletul meu?
Stii ce spui prin asta,draga Maria? Spui: "Tu ai dreptul sa taci, tot ce spui se va folosi impotriva ta".
Adica neortodocsii atunci cand vorbesc se baga in sufletele altora, insa cand neortodocsii vor sa-si spuna parerea fac prozelitism si abuzeaza de sufletele ortodocsilor.
Observi, draga Maria modul dumneatale de a privi lucrurile?
Crezi ca este drept?
quote:
"Asta era si intrebarea mea, doar cei care sunt ortodocsi sunt romani sau si alte persoane de alte confesiuni au dreptul la cetatenia romana?"
Ai carte de identitate din Romania sau pe pasaport scrie cetatean roman? Ei, atunci ai cetatenie romana!
Am carte de identitate de roman!
Totusi vreau sa fiu liber sa-mi exprim opiinile mele religioase fara sa fiu considerat tradator de neam, fiindca nu sunt ortodox!
Deasemenea as dori ca cei neortodocsi sa fie priviti ca cetateni egali cu cei ortodocsi, chiar si ateii care nu cred in Dumnezeu.
Fiecare trebuie sa fie egal in Romania, indiferent de religie, rasa sau minoritate!
quote:
"Personal, sa-mi arate cineva unde am chemat pe oameni la alte religii sau am facut prozelitism?"
Sunt numeroase aceste locuri, nu stau acum sa le enumerez dar ... bunul tau simt ce zice?
Doar un loc doresc sa mi-l indici! Un singur loc unde am chemat pe cineva sa-si schimbe religia!
quote:
"Daca prezint idei crestine pe un topic legat de credinta nu cred ca am chemat pe nimeni sa-si schimbe credinta, ci sa-L iubeasca pe Dumnezeu."
Nu prezinti idei crestine ci invataturi care din punct de vedere ortodox sunt eretice, folosindu-te de citate biblice si interpretandu-le dupa bunul tau plac. Si pentru noi ortodocsii Biblia este carte de capatai, insa nu o interpretam noi, fiecare dupa cum il taie capul, avem in spate 2000 de ani, timp in care Sfintii Parinti au "batatorit calea", iar viata lor sfanta le da autoritatea de a interpreta, a indemna si a sfatui pe crestini. Iar Dumnezeu pe multi dintre ei i-a cinstit si prin faptul ca trupurile lor au ramas intregi si bine mirositoare dupa trecerea lor la cele vesnice. Oare sfintii aveau nevoie de cinstirea noastra? Oare pentru ei Dumnezeu a lasat trupurile intregi si bine mirositoare? Nu pentru ei ci pentru noi, ca sa avem pilda sa le urmam viata, credinta si invatatura!
A te sfinti este o idee eretica, a trai pentru Hristos este o idee eretica, a trai in ascultare de Scriptura este o idee eretica?
Aratam doar o idee eretica in tot ceea ce am postat pe acest forum?
Autoriattea de a interpreta Scriptura este data Bisericii, prin Duhul Sfant!
Biserica crestina sunt toti crestinii indiferent de denominatia lor!
Prin ceea ce-mi scrii aici ma desconsideri ca si crestin, ma declari eretic fiindca nu sunt ortodox!
Daca vrei sa stii sunt ortodox! Am fost botezat ca ortodox cand am fost mic si nimeni nu mi-a retras botezul acela. Deci cred ca am si eu un cuvant de spus in sensul acesta. Ortodox inseamna drept credincios si eu asa ma consider.
Nu-i destul ca au trait inaintasii mei credinta crestina, acum este randul meu s-o traiesc si s-o pun in practica vietii mele si a copiilor mei!
Sunt crestin si cred in Scriptura, cred ca voi ajunge in Cer doar prin Iisus Hristos si chiar daca dumneata ma consideri eretic, stiu ca Dumnezeu iubeste si pe un eretic ca si mine!
Dumnezeu mi-a dat intelepciune sa nu ma iau dupa oameni ci dupa El, dupa Sfanta Scriptura, care este Cuvantul lui Dumnezeu!
Daca inchizitia a luat-o pe aratura, nu trebuia sa devenim toti inchizitori, daca uniii boteaza cai si picteaza OZN-uri in Biserica, asta nu inseamna ca toti trebuie sa calcam pe urmele acelor oameni.
Avem Scriptura si pe Dumnezeu care este Viu si numai tinandu-ne de ele vom putea sa fim drept credinciosi, sa umblam drept si sa nu ratacim de la Domnul.
Cred ca nu trupurile pastrate intregi, ale multor faraoni din egipt le da prestanta! Nici trupurile unor oameni crestini nu el da prestanta, ci efectiv trairea acelor oameni.
Prestanta unui crestin vine din trairea lui pe acest pamant, printr-o traire in ascultare de Dumnezeu! Cred ca si eu am dreptul la parerea mea, chiar daca am o parere eretica din punctrul de vedere al Mariei!
Sarbatori fericite tuturor si Dumnezeu sa ne dea toleranta!
Intotdeauna am visat o tara libera, in care sa pot sa ma exprim cum doresc, liber,sa pot sa ma inchin lui Dumnezeu si sa nu fiu batjocorit de nimeni. Sunt in America, sunt liber, nu este insa acea libertate visata de mine, poate doar in Cer ma voi intalni cu acea libertate, sunt sigur de asta!
Cand eram la scoala in Romania (in generala) aveam in clasa o colega pocaita. Toti o bateau si strigau dupa ea si-o batjocoreau. Si eu faceam la fel, ii dadeam pumni in spate si strigam dupa ea sectanta si pocaita. Am ramas impresionat ca aceasta fata nu riposta, nu dadea inapoi si nu raspundea cu aceeasi moneda. Cred insa ca a crescut un copil agresat, toata vina ei fiind ca avea o alta religie decat a mea si a celorlalti copii. Se pare ca acum mi-a venit randul sa primesc acei pumni inapoi, chiar daca sunt virtuali, credeti-ma, ma doare aceasta intoleranta religioasa.
Numai bine!
Maria spune:
"Totusi vreau sa fiu liber sa-mi exprim opiinile mele religioase fara sa fiu considerat tradator de neam, fiindca nu sunt ortodox!"
Nu inteleg de ce te tot vaicaresti!! Cine ti-a interzis dreptul de a-ti practica cultul si de a te manifesta liber? Pana una alta tu esti cel care te tot bagi in ciorba altuia.
"Am prezentat ce ne spune Iisus de cei care mor si ce spune Biblia in legatura cu aceasta problema atata tot" ...dar te-a pus cineva propovaduitor peste noi?
@"Sunt crestin si cred in Scriptura, cred ca voi ajunge in Cer doar prin Iisus Hristos si chiar daca dumneata ma consideri eretic, stiu ca Dumnezeu iubeste si pe un eretic ca si mine!"
Nu am spus ca esti eretic, am afirmat ca invataturile tale -din punct de vedere ortodox -sunt eretice.
"Se pare ca acum mi-a venit randul sa primesc acei pumni inapoi, chiar daca sunt virtuali, credeti-ma, ma doare aceasta intoleranta religioasa".
Deschide-ti propriile topicuri, expuneti acolo ideile crestine cine este intr-un gand cu tine sa-ti raspunda, iar daca te contrazice cineva pe topicul tau atunci sa te doara intoleranta. Deocamdata pe unde treci semeni doar tulburare ca apoi sa incepi sa te te smiorcai...
columbiana spune:
quote:
Originally posted by acsintetina
[quote]
Sarbatori fericite tuturor si Dumnezeu sa ne dea toleranta!
Intotdeauna am visat o tara libera, in care sa pot sa ma exprim cum doresc, liber,sa pot sa ma inchin lui Dumnezeu si sa nu fiu batjocorit de nimeni. . Se pare ca acum mi-a venit randul sa primesc acei pumni inapoi, chiar daca sunt virtuali, credeti-ma, ma doare aceasta intoleranta religioasa.
Numai bine!
pai te exprimi pe cam toate topicele de pe forumul acesta, ai scris postari kilometrice peste tot din care ti-au fost sterse doar postarile care au depasit limita bunului simt; in rest nu te opreste, si mai nou nici nu te mai contrazice nimeni; eu vad destul de multa libertate pe aici...
daca ai avea un topic al tau unde ti-ai scrie citatele, interpretarea, cometariile, ar fi ok;
http://www.floriinro.ro/
Loue à bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.
acsintetina spune:
Ce am observat in general este ca oamenilor nu le mai pace numele Iisus si Biblia, Cuvantul lui Dumnezeu.
Asa cum am zis am fost un ateu si Dumnezeu m-a cercetat prin Cuvantul Sau, l-am crezut, m-am intors la Dumnezeu si am inceput o viata noua cu El.
Am reusit sa termin un colegiu biblic, teologia si m-am pregatit in teologia crestina. De ce? Fiindca am vrut sa pot cunoaste mai mult despre Dumnezeu si sa caut sa-i aduc si pe altii la Dumnezeu. Stiu ca sunt pe acest pamant oameni care sunt atei, asa cum am fost eu, oameni patimasi (tigara, alcool, curvie ectc) asa cum am fost si eu. Vestea buna este ca Dumnezeu exista si doreste transformarea vietilor noastre, sfintirea noastra, mantuirea noastra, comunicarea cu noi.
Am marturisit multor oameni de Dumnezeu de circa 13 ani incoace, pot sa va spun cu parere de rau, ca cei mai impotrivitori oameni la Sfanta Scriptura sunt oamenii religiosi! De ce?
Deoarece Scriptura le pune in fata starea lor si necesitatea de schimbare. Cel mai mult urasc oamenii astazi Scriptura si pe Iisus.
Daca spui ca Iisus este singura Cale spre Cer esti intolerant, daca spui ca doar Sfanta Scriptura este Cuvantul lui Dumnezeu esti intolerant, daca spui ca oamenii sunt pacatosi esti intolerant.
In Romania am discutat cu un preot si toate au fost bune pana cand intr-o duminica vazandu-l ca vine la Biserica cu tigara in gura, i-am iesit inainte si i-am explicat ca nu este cuviincios ca el sa vina cu tigara in gura la Biserica si ca Dumnezeu doreste ca trupul sau sa fie templul Duhului Sfant si nu ca el sa-si distruga trupul.
Din acea zi am avut numai probleme, el mi-a promis bataie si chiar a trimis pe cineva sa faca asta. Tipul era baut si am stiut ca dorea sa-mi dea o corectie. Dumnezeu a intors lucrurile in asa fel incat nu s-a facut voia lor ci voia lui Dumnezeu!
Oamenii devin agresivi in ziua de azi la auzul cuvintelor Scripturii, la auzul ca ei trebuie sa-si corecteze viata dupa cum Sfanta Scriptura o cere.
Nu pot decat sa ma bucur cand se intampla toate acestea,deoarece vad ca Cuvantul spus de Dumnezeu se implineste cu viata mea, sub ochii mei!:
MAR 13: 13 Veti fi uriti de toti pentru Numele Meu; dar cine va rabda pina la sfirsit, va fi mintuit.
Pana nu am fost crestin si nu am vorbit de Isus, nimeni nu avea treaba cu mine, cand am inceput sa le spun oamenilor despre El, au inceput si problemele, nu vi se pare curios lucrul acesta?
Nu vi se pare curios ca la auzul unor tineri astazi, ca Dumnezeu cere abstinenta inainte de casatorie, tinerii incep sa rada si sa batjocoreasca Scriptura?
Nu vi se pare curios ca profesorii din zilele noastre le dau copiilor evolutia, o teorie nedemonstrata si care nu sta deloc in picioare, iar atunci cand noi le spunem oamenilor despre creatie, ei devin alergici?
Nu vi se pare curios ca toti striga pace in zilele noastre si vorbesc de toleranta si de Dumnezeu, insa pe de alta parte se inarmeaza si cand aud ca Iisus este Domnul Pacii si doar El poate da pacea de care avem nevoie.
Nu vi se pare curios ca poti vorbi azi de zodiace, ocultism, spiritism, religii, insa cand vorbesti de Iisus si de Scriptura oamenii te fac intolerant si sunt in stare sa te ucida?
Nu vi se pare curios faptul ca atunci cand spui oamenilor ca betia, injuraturile, chefurile, homosexualitatea ectc sunt pacate esti luat in deradere si esti considerat intolerant?
Pe acest forum nu mi-am dat numele real si denominatia crestina din care fac parte, tocmai pe motiv ca nu am dorit sa chem pe nimeni la religia sau la numele meu, ci am dorit sa chem pe oameni la Sufletul credintei, pe care il consider ca este Cuvantul Sfant al lui Dumnezeu, intrupat in Domnul Iisus Hristos!
Daca-mi mai este ingaduit sa stau pe acest forum, rog pe cei religiosi sa pastreze distanta, sa treaca peste mesajele mele, sigur nu o sa le convina.
Rog pe cei necredinciosi, pe cei atei si pe cei care au patimmi si necazuri si nu stiu unde este solutia la problemele lor sa discute cu mine. Am trecut in viata prin necazuri, patimi, necredinta si doresc sa spun celor care vor sa creada ca Iisus este Solutia lui Dumnezeu pentru noi!
Deasemenea atunci cand doresti, Iisus poate sa-ti schimbe viata, trebuie sa i-o dai Lui, sa-i duci viata ta faramitata de pacat si necazuri si el o ia ciob cu ciob si ti-o da inapoi inoita si vindecata de El!
Mantuirea (Salvarea) noastra nu sta in religii crestine (ortodocsi, catolici, protestanti si neoprotestanti) ci sta intr-o Persoana: Isus Hristos. Pe El L-a trimis Tatal sa fie o jertfa pentru noi pacatosii si prin El noi sa fim iertati si inoiti!
Credinta crestina nu-i o joaca, este o relatie cu Dumnezeu si o lupta pe acest pamant ca sa traiesti ca cetatean al cerului intr-o lume a raului si a intunericului!
capcaunul spune:
quote:
Credinta crestina nu-i o joaca, este o relatie cu Dumnezeu si o lupta pe acest pamant ca sa traiesti ca cetatean al cerului intr-o lume a raului si a intunericului!
Cu mici exceptii care tin de patologie sau de demagogie, nicio credinta nu este o joaca.
adusca spune:
eu recunosc ca prezint simptomele de Intoleranta religioasa, cand aud de religie imi pica greu la stomac.
oare mai am vreo scapare?
fetele de pe DC
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by adusca
eu recunosc ca prezint simptomele de Intoleranta religioasa, cand aud de religie imi pica greu la stomac.
Da! Aici:
quote:
Rog pe cei necredinciosi, pe cei atei si pe cei care au patimmi si necazuri si nu stiu unde este solutia la problemele lor sa discute cu mine.
acsintetina spune:
quote:
Originally posted by capcaunulquote:
Da! Aici:quote:
Rog pe cei necredinciosi, pe cei atei si pe cei care au patimmi si necazuri si nu stiu unde este solutia la problemele lor sa discute cu mine.
Da! Spuneam asta in contextul in care vorbeam despre Iisus! Nicidecum eu nu sunt solutia, ci El!
Fiecare religie are un Dumnezeu. Important este sa vezi care este Dumnezeul Adevarat, fiindca numai Unul este Dumnezeu Creatorul.
Consider ca Dumnezeul Bibliei este Dumnezeul Creator, Cel Adevarat, Cel care ne-a descoperit cum am aparut pe acest pamant si incotro mergem! In Scriptura gasesti de unde vine Raul si care-i solutia lui Dumnezeu la raul din lume!
Sigur ca, daca cineva este ateu, va spune ca nu exista suflet si totul vine asa, dintr-un bing bang imens. Si totusi, cum de speciile de pe pamant nu evoluaza si nu se transforma si azi. Cum de lantul speciilor are atatea "verigi" lipsa? Unde il doare pe om atunci cand cineva drag ii moare? Unde simti durerea cand ai necazuri daca omul este doar materie si nu are suflet si duh?
Daca cineva este om religios, in majoritatea religiilor este principiul bine rau. Daca este cineva rau, inseamna ca doreste sa faca rau si uraste binele. In cazul acesta, inseamna ca si religiile trebuie sa fie bune si rele, inspirate de Bine sau de Rau!
Si de aici se pot naste intrebari, pe care doar cercetand si avand curiozitatea de a afla Adevarul, le poti gasi raspunsuri!
acsintetina spune:
quote:
fetele de pe DC
Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....
Nu-ti fa probleme, eu eram la fel, nici mie nu-mi pica bine cand auzeam de religie. Si totusi cand m-am saturat de chefuri, destrabalare, pacat, cand mi-am trait viata la maxim , am vazut ca sunt gol pe dinauntru si nimic nu-mi aduce satisfactie. Am ajuns la concluzia Bibliei: Totu-i desertaciune si goana dupa vant!
Si atunci s-a nascut intrebarea, daca dincolo de astea exista ceva, oare chiar am aparut asa din senin pe acest pamant sintr-o zi se termina totul la mormant!?
Este destul sa cauti pe Dumnezeu, El este viu si sigur ti se va descoperi!
Poate ca acum nu ai nevoie de El, va veni momentul in viata, insa, cand vei avea nevoie de ajutor. Atunci aminteste-ti ca El te-a creat, te iubeste si doreste sa comunice cu tine si sa-ti umple golul din inima! Mai mult decat atat, si-a dat Unicul Fiu sa moara, pentru ca dumneata sa ai o viata implinita si fericita si aici pe pamnat si dincolo in vesnicii!