Prenatal/postanal- doar de la medicul de familie?

Prenatal/postanal- doar de la medicul de familie? | Autor: psj

Link direct la acest mesaj

Concediul postanal se da doar cu adeverinta de la medicul de familie?
Concediu prenatal nu vreau neaparat, o sa mai lucrez de acasa, dar postnatal vreau sa iau cele 42 de zile si sa intru in CIC dupa.
Se pot lua doar 42 de zile din cele 100 si ceva si dupa sa intru direct in CIC sau sunt obligata sa le iau pe toate?
Problema este ca nu am medic de familie, adica am avut in alt oras, a iesit la pensie, probabil am fost transferata automat la vreun coleg iar in Bucuresti nu m-am inscris la nimeni pana acum din pacate.
La vechiul domiciliu nu are cine sa umble sa se intereseze iar in Bucuresti cred ca ar fi dificil sa ma inscriu acum. Am trecut ieri pe la un cabinet de medici de familie din zona unde stau si era plin de lume, care tusea, care stranuta cam complicat si nu mi-ar trebui acum vreo gripa. Acum am 32 de saptamani.
Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

nu esti obligata sa iti iei toate cele 126 de zile de postnatal dar cele 42 de zile sunt obligatorii!! in legatura cu dr de fam si concediu...iti poate da si dr ginecolog concediu pre/postnatal dar tot la dr de fam trebuie sa ajungi cu el ca sa il parafeze si stampileze, deci mai simplu e sa mergi direct la dr de fam sa il iei ca sa nu mai faci doua drumuri.
numai bine!!

-------------------------------------------------------------------------
Cea mai fericita sotzie si mamica!!!

Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!

mami si bubulina IASMINA ALYSSA 31.10.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Mersi, inseamna ca am mai castigat ceva timp sa-mi gasesc un medic de familie :).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Concediul trebuie vizat de medicul de familie orice tip de concediu ar fi si de oriunde l-ai luat.

Mergi la inceput