un copil cu probleme

un copil cu probleme | Autor: marylena

Link direct la acest mesaj

avem un copil de 3,5 ani care pe langa multe caracteristici bune(mananca, bea apa, recunoaste membrii familiei si cunoscutii in realitate si in fotografii, indica cu degetul, raspunde la majoritatea comenzilor-90%, recunoaste actiunile, insira pe cilindru diferite figuri geometrice, face incastrari, etc.), are si unele probleme(nu se joaca foarte mult cu jucarii plictisindu-se f repede preferand sa se uite pe carti sau la reclamele de la televizor, sa ii spunem povesti dupa imaginile din carti, nu este atras de jocul cu cuburile sau mingea facand asta numai daca il atragem noi in aceste actiuni, nu stie sa se joace cu copii, un impediment in acest sens fiind faptul ca nu vorbeste, vocabularul lui fiind foarte redus, 15-20 cuvinte; in parc cand mergem mai alearga dupa copii sau se bucura dar nu stie sa se joace cu ei). am fost la 2 medici ultimul recomandandu-mi rispolept si tonotil. ce sfat imi puteti da? sau parere? multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Eu am trecut prin ce treci tu si te inteleg perfect.
Eu am incercat sa o integrez, adica sa o duc in colectivitate. Am inceput cu cresa, gradinita speciala....si acum suntem la una normala. Sa stii ca nu ai sa vezi progrese peste noapte, dar toate etapele sunt bune la timpul lor si sa stii sa te multumesti cu cat iti ofera fiacere clipa.
Fetita mea este foarte bine. A ajutat-o enorm ficare colectiv. Acolo a invatat sa se joace, sa pape, sa ...faca tot ce face un copil de varsta ei.

Succes si astept vesti.

Paula & Alexa(13.12.2003) & Paul(03.01.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Eu nu am inca nici o parere. In schimb am intrebari:
-cu ce boala a fost diagnosticat? Coincide diagnosticul la amandoi medicii?
-il are in urmarire si un psiholog?
-frecventeaza o colectivitate?
sper sa nu te deranjeze intrebarile dar ai cerut o parere si inca nu o pot forma.Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Cand mi-am dat seama ce se intampla cu fetiat mea si cum este tratata prin parc...am ripostat pe net. Dar nu la rubrica asta ci la GENERALE...ca sa vada toti. Am povestit ce patesc, unde stau si tot ce ma deranja la comportamentul lor. Sa stii ca a tinut, dar acum ma cunosc toti din cartier. Ma opresc pe starda si ma intreba ce fac, cum merge Alexa....
Am remercat imediat reactia lor si cum isi impingeau copii sa se joace cu Alexa. Cel mai mult m-a impulsionat sa-i fac un fratior/surioara sa aiba cu cine se juca permanent. Oricum asta am vrut sa mai avem un bb dar ei neau stimulat sa-l facem si mai repede. De cand il am pe Paul este altfel. Este mult mai bine. Cred ca stie, vede...ca sora lui este altfel. O ajuta sa mearga, o tine de mana...
Fa si tu o campanie adresata celor din zona ta, sau lumii intregi. Poate mai sunt si alte mamici in situatia ta si nu au curaj sa faca nimic din cauza dureri.
Incerca sa duci copilul intr-un colesctiv. Incearca sa faci logopedie, cat de putin cu cineva si mai faci si tu acasa...

Astept sa vad ce ai decis. Daca deschizi un subiect pe acesta tema sa ma anunti ca te sprijin din tot sufletul.

Paula & Alexa(13.12.2003) & Paul(03.01.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexxia spune:

Paula ce ai facut tu pentru Alexa este minunat. Chiar azi ma intrebam daca nu exista o posibilitate sa-i "educam" pe romani cu privire la copii speciali. Ma doare sufletul cand aud ca aceste minuni micute sunt privite ca niste ciudatenii. Doi dintre copii cu care lucrez s-au confruntat saptamana trecuta cu prejudecatile si lipsa de educatie a celor din jur . E tare trist.

Marylena banuiesc ca tratamentul a fost dat pe baza unui diagnostic. Care este acela ?
Legat de sfaturi, eu ti-as recomanda pe langa evaluarea facuta de medic ( banuiesc ca e vorba de pedopsihiatru ) sa-i faci copilului o evaluare psihologica

Alexxia Ruty ( 25.07.2001 ) si Thea ( 28.09.2006 )

"This is your time. This is your dance.
Live every moment. Leave nothing to chance.
Swim in the sea. Drink of the deep.
Embrace the mystery of all you can be."

PERLELE RUTICAI
RUTY SI THEA AU PAGINUTA
POZE
www.sanatatealoevera.ro " target="_blank">Vrei sa fii liber ?

www.triburile.ro/35735.html" target="_blank"> JUCATI TRIBURILE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dracusorul spune:

am aceeasi parere ca cei de mai sus: evalueaza-l si la un psiholog. Psihiatrii mereu o sa-ti prescrie medicamente.
Succes!

Mergi la inceput