Buna ziua,
Locuiesc la bloc in Bucuresti, si am un vecin care lucreaza aproape in fiecare zi cu bormasina. Zgomotul e ingrozitor si daca ii spui ceva omul raspunde "fac curat in casa" si iti inchide usa in nas, dupa care incepe lucrul mai cu spor. In plus, omul nu are ore de lucru, poate sa il apuce la orice ora, inclusiv seara la 10 sau dimineata la 7, de luni pana duminica. Deja am ajuns la saturatie, mai ales ca am si un bebe de 8 luni care se sperie ingrozitor si nu poate sa doarma. Am inteles ca au fost si vecini care au chemat politia, dar cand au venit politistii era liniste si nu i-au facut nimic.
Ce se poate face cu un astfel de om? Exista mijloace legale de a-l opri cumva? Va rog sa-mi raspundeti!
Raluca, mama Nectariei, 30.03.2007
Si eu cred ca trebuie insistat la politie..sau sa va strangeti mai multi vecini si sa "il intimidati", poate poate se potoleste
briza_marii
www.flickr.com/photos/10784363@N03/" target="_blank">poze
Problema e ca multe reclamatii nu rezolva situatia, mai ales daca politia a mai venit si era liniste. Risti sa nu te mai ia politia in seama.
Mai bine vorbeste cu ceilalti locatari si trimiteti o sesizare (cu nr de inregistrare) la politie. Cel mai bine ar fi o sesizare din partea asociatiei, dar asta e mai greu de facut, trebuie un anumit nr de semnaturi.
Sunt obligati sa-ti raspunda in 30 sau 45 de zile (nu stiu acuma exact), daca nu primesti raspuns, mai trimiti o scrisoare in care le spui ca lipsa unui raspuns constituie motiv pentru a-i da in judecata cf legii contenciosului administrativ.