in legatura cu cele 12luni care trebuie sa le ai lucrate anterior nasterii copilul, eu si sotul meu ne dori un bebe dar nu vrem sa pierdem cei8milioane.!
eu am un an si ceva pe cartea de munca dar intrerupt:odata4luni dupa pauza 5luni, apoi9luni lucrate si dupa aceea pauza pana in octombrie2007. Acum sunt pe punctul de a mi se desface contractul ptr ca era pe perioada determinata(15oct-15dec) si ma intreb cum sa fac ca nu gasesc sa-mi bag cartea de munca undeva si sa o platesc! s-ar lua in considerare in cele12 luni necesare, si cateva luni de somaj daca as intra imediat din16dec, de ex? sotul meu are 1an jumate lucrat dar pana la data de 30 iulie 2007 ptr ca ne-am mutat in alta localitate, si aici a lucrat din sept pana acum2sapt dar nu i-au facut carte de munca. nici el nu i-ar putea primi?
nu mai e ca iniante sa se ia in considerare daca ai lucrat si sa se scada cumva lunile nelucrate?sa se cumuleze toate lunile lucrate?nu stiu ce sa mai fac ca am intrat in panica, vrem un bebe si nu mai avem rabdare dar nu putem sa ne lipsim de cei8mil.
astept raspuns cat mai repede si multumesc!
Deci fata de data nasterii copilului sa zicem azi 9.12.2007 in perioada
9.12.2006-9.12.2007 mama sau tata sa fi fost asigurat.
Prin asigurat inseamna:
1.loc de munca continuu pe baza de contract
2.somaj
3.concediu medical
4.ingrijirea copilului
5.armata
6. persoana fizica autorizata activa
....
sub orice combinatie
munca+concediu +somaj.... nu conteaza dar sa fie 12 luni continue.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa