cadouri sau ba?
Raspunsuri - Pagina 3
Rufus spune:
rory, nu fii asa de suparata...in primul rand nu ceri prea mult, atunci cand iti doresti un cadou. Toata lumea stie, femeile au slabiciunile lor...sa primeasca cadouri inseamna mult, dar, atentie, pentru un barbat nu inseamna acelasi lucru. Unde tu vezi dovada de dragoste, el poate vedea altceva si nu-i corect sa-i pui la indoiala sentimentul. Da, poate fi o chestie de educatie, trebuie sa invete sa-ti ofere aceasta placere, asa cum si tu inveti sa-i faci o placere pe care nu o intelegi de loc (faci si tu asa ceva, nu? Sau nu?)
Cand am cunoscut-o pe Tora, nu se dadea in vant dupa momentul primirii cadoului. Pentru ea, cadoul de Craciun putea sa vina si in vara. Iar flori...mai bine un patrunjel, macar il bagi in ciorba. S-a schimbat treaba...acum vrea flori, cadouri la toate aniversarile (si ale pisicii daca se poate, oricum avem multe aniversari...) si in nici un caz bani dati pentru "ceva frumos". Drept e ca-i place sa si ofere. Nu ti-am spus asta ca sa rasucesc cutitul in rana, ci doar sa-ti spun ca nu-i o cauza pierduta. Merita efortul...
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
filofteia spune:
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by hanna10
Eu raman realmente socata de ce citesc. E adevarat ca nu toti barbatii sunt romantici si stiu sa isi trateze nevestele cu maximul de atentie dar fetelor, chiar este cazut sa ne limitam la asta: "ce vrei mai mult, aduce bani acasa, nu te bate,nu se imbata, nu umbla cu altele"?????? Eu mai bine traiesc singura si imi fac eu singura cadouri si surprize decat sa stau cu un barbat alaturi de care sa ma simt obligata sa gandesc asa.
Parerea mea sincera este ca un barbat care mai si zice ca de ce tre' sa ia cadorui de craciun/ ziua mea nu respecta femeia de langa el si merita un shut acolo unde stiti voi. Adica nici de craciun sau ziua mea nu cadouri???? Nu e vorba de faptul ca am avut eu noroc de un barbat caruia ii place sa imi faca cadouri si surprize oricand (si dupa 4 ani de casatorie), dar chiar trebuie sa ne limitam la a gandi asa de pragmatic? Intr-o relatie trebuie putin romantism chiar daca de doua ori pe an. Altfel pt ce stam si "slujim" barbatii??
--------------------------------------------------------------------------------
exact asa gandesc si eu!
Ei, eu nu gandesc asa. Sotul meu nu face cadouri...nu numai mie, ci in general. Mie in schimb imi place sa daruiesc, nu sa primesc, asa ca mereu i-au cadouri pentru toti. Eu am mereu grija cand este ziua lui cumnatamea (sora lui 0 sau al nepotelului, ca sa nu mai vorbesc de propriul copil. Asa ca de ce sa-mi fac ganduri rele? Vreau ceva imi cumpar, niciodata nu mi-a reprosat ceva. Chiar de craciun, eu cumpar pentru toata familia si le pun seara sub brad, inclusiv cadoul meu .
Micile bucurii ti le poti face singura, nu trebuie sa astepti la altcineva. Eu sunt inebunita dupa flori, iar sotului meu i se par bani aruncati pe fereastra, asa ca imi iau singura si deseori umplu casa de flori, ca sa nu mai vorbesc de cele de la geam... daca ar stii el cat am dat pe orhideea din ghiveci...
Poate ca alti barbati sunt mai romantici, dar eu sunt indragostita de asta al meu asa cum este el... nu vreau sa traiesc fara el, chiar daca nu este in stare sa cumpere un cadou...
ingridnen spune:
Ma inscriu si eu...nici al meu nu le "are" cu cadourile. Eu cumpar de Craciun pentru toata familia si le pun sub brad. La fel pentru aniversarea lui soacra-mea
Daca ar fi dupa el, nu ar primi nimeni nimic.
M-am obisnuit... nu ma mai deranjeaza....asa e el...
Ingrid si Cristi 4 ani si 9 luni
larissa_79 spune:
la ce am scris mai sus...ar trebui sa adaug si eu ca nici al meu nu isi cumpara macar o soseta singur pentru el. Tot eu cumpar cadou si la soacra, sau in fine uneori impreuna, dar eu cu ideea. Eu ma stresez, eu fac liste....el n-are o treaba. Si ne iubeste mult..dar nu se manifesta asa. De fapt uneori ia...dar nu mereu si nu vrea sa fie obligat in nici un caz. Cineva zicea mai sus ca i-ar place sa primeasca cadouri, prin asta insemnand ca stii ca se gandeste la tine. Nimic mai fals....poate sa ia 100 de cadouri si sa nu se gandeasca deloc sau invers, nici unul si sa-ti dea sufletul cu totul. Si una e sa simta el ...si sa iti daruiasca si alta e sa il bati la cap, va deveni un stres si in timp vei vedea ca nu vei simti nici tu nici o placere cand vei sti ca ti-a adus un cadou fortat, ca sa nu te superi. Eu cred ca mergem prea mult dupa stereotipuri si mai putin dupa mulajul fiecarui cuplu. Si nu dupa noi insasi, odata ce am intrat intr-un cuplu, suntem una....facem un comun, o dorinta comuna. Lasa fiecare de la el pe unde poate! Daca de pe acum te gandesti ca nu o sa ai cadou si ce trist va fi sigur ca atunci cand nu il vei primi va fi o catatrofa! Totul tine de tine, de cum vrei sa vezi lucrurile!
Larisa si Alexia (13 iulie 2006)
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/
www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!
cristiama spune:
La sotul meu acasa nimic de aniversari: nici masa festiva, nici cadouri, nimica nimicuta. Ce Craciun, zi de nastere, nu se deosebeau cu nimic de alte zile.
Si da-i sotului exemplu, cumpara-i cadouri, tort, balonase, albume cu poze de-ale noastre mai vechi, etc.
Si a invatat!!!!
DAR: e dragut sa primesc cercei de la Cellini la aniversarea de 1 an de la nunta, dar m-am bucurat asa de tare ca peste 2 spatamani mi-a mai luat un set, mai mare si mai scump decat salariul meu!
Asta din banii nostrii.
Macar daca mi-ar placea bijuteriile.
Asa ca acum mergem impreuna la cumparaturi, si toata lumea e multumita.
daniela_b spune:
Fiecare intelege prin "cadou" ce a invatat la "mama acasa" (si la tata, bineinteles ) ca inseamna cadou.
E greu sa faci pe cineva sa inteleaga ce reprezinta pentru tine cadoul, cind pentru el inseamna altceva.
Nici prin puterea exemplului nu-l poti schimba. Un copil care intelege prin cadou o recompensa sau ceva prestabilit( de ex. a primit ceva "super-mega!" de ziua lui sau de la Mos Craciun, cind si cind deci) nu va intelege valoarea unui cadou sentimental, cea a unei crengi rupte dintr-un gard si ascunsa in buzunar, de dragul iubitei/iubitului, asa ca ii va fi greu sa priceapa mai tirziu ce vrei tu sa spui cu asta...
Din descrierea ta Rory, cred ca sotul tau urmareste sa dea o valoare materiala (si o oprtunitate legata de-un eveniment) unui cadou facut tie si poate, chiar nu considera ca e pregatit pentru astfel de cadou.
Neavind un trecut din care sa extraga o asociere a cadoului cu un obiect oarecare, un nimic care sa-ti bucure sufletul, asteapta un moment potrivit sa-ti satisfaca o nevoie (afectiva pentru tine, materiala pentru el) cu un cadou (si poate ca si tu i-ai sugerat asta). Momentul este pentru el cel in care va avea suficienti bani!
Complicat.
Pot sa te intreb ce fel de cadouri i-ai facut tu pina acum?
In ce contexte?
Te-ai multumi cu un cadou sub forma de servetel motolit pe care sotul tau a mizgalit o poezie pentru tine?
Daca da, de ce da? Daca nu, de ce nu?
www.helpsonia.com
rory76 spune:
Uite, ca sa va dau un exemplu recent, de Mos Nicolae, desi aveam treaba pana peste urechi, am umblat - va jur 15 minute mi-a luat - si i-am luat o borsetuta de piele pe care si-o dorea de mult. Asa, eu ii fac cadouri si fara vreo ocazie deosebita, ii mai si zic, uite, ti-am luat carnetelul, puloverul, pantofii, ceasul,platoul cu 15 eclere, cu ocazia zilei de azi-marti, luni, ce zi o fi...ii plac tare mult surprizicile astea de la mine, e bucuros ca un copil. Si pana acum sincer va spun, ma multumeam cu bucuria de a darui, nici nu asteptam nimic in schimb. Dar acum de Nicolae, chiar m-a dezamagit si i-am si spus. Mi-a multumit ca mi-am facut timp sa ma gandesc la ei - el si fii-mea- desi am avut treaba. I-am zis ca am ajuns sa nu mai astept deloc sarbatorile, din cauza muncii cu care ma spetesc si a faptului ca nu voi primi nimic pentru ca el probabil ca nu va avea timp...din nou.
Si da, m-as multumi mai ales cu o poezie scrisa pe un servetel...cand eram prieteni imi facea tot felul de surprize...am si acum de la el flori presate, bilete de la teatru, stiti voi. As vrea sa imi arate cu cadourile astea ca inca tine la mine, ca iubirea nu s-a prafuit, ca va fi cu min pana la sfarsit...vreau multe, stiu. Asa sunt eu. Si el o stie. De asta ma si oftic.
"Nu crede in miracole, bazeaza-te pe ele!"
puppe spune:
Rory, te inteleg, nici eu n-as suporta sa nu primesc nimic de la sotul meu. E adevarat ca o da sistematic in bara la capitolul cadouri "importante" (de Craciun, ziua mea, Sf.Valentin etc), in schimb imi face surprize cand ma astept mai putin, si nu te gandi la chestii marete: o floare, un martafoi mic de plus, un breloc, o lumanare parfumata, o cana mai deosebita... Chiar am observat ca , atunci cand nu se streseaza ce cadou sa-mi ia, ii iese foarte bine, si ma emotioneaza la culme cand vine cu ditamai buchetoiul de flori la mine la lucru si mi-l da cu ceremonialul de rigoare, pupaturi de maini, etc etc, desi nu e absolut nici o ocazie deosebita. O colega de-a mea l-a intrebat odata, cand a venit cu un ghiveci cu orhidee la mine: "Da' ce sarbatoriti?" I-a raspuns nonsalant "Faptul ca e sotia mea si o iubesc si ma iubeste". Mult timp colegele l-au banuit ca are amanta, prea multe flori imi aducea... Da' si ce bine ma simteam...
La cadourile de zile importante, s-a obisnuit deja sa ma intrebe in prealabil ce-mi doresc, si pe cat posibil sa se duca la cumparaturi cu o prietena de-a mea, sa fie sigur ca nu face gafe. E, tot le mai face, dar nu asa de des ca inainte. Si niciodata nu mi-a spus "Ia-ti tu ce vrei si iti dau eu banii". Nu as fi eu de acord! Banii sunt tot timpul la mine, dar e cu totul altceva sa imi aduca EL ceva, oricat de mic si de ieftin.
Probabil eu sunt o norocoasa: imi place foarte mult sa fac eu daruri, dar intotdeauna primesc si inapoi ceva, si ma bucur foarte mult ca sotul meu e cel care imi face mereu cadouri, fara sa astepte sa fie vreo sarbatoare.
april spune:
Sunt barbati carora nu le place sa faca cadouri, sa umble prin magazine, apoi poate nu-ti place, si uite asa.....
Al meu, cand e vreo ocazie imi zice sa-mi iau eu ce-mi place. Asa scapa el de umblatura si sigur o sa-mi placa cadoul. ( e patit cu mofturile mele)
Adevarul e ca decat sa nu ma nimereasca....mai bine umblu eu si imi si satisfac si pofta de shopping ...asa ca la noi eu sunt responsabila cu toate cadourile, pt toata lumea.....si ce-mi mai place
fulguletzul meu
cristina1974 spune:
Noi ne facem cadouri mereu, cu sau fara ocazii.
Sunt surprize mici, sau mai mari, care ne coloreaza viata de cuplu si ne fac mai toleranti unul cu altul, si, impreuna, mai buni si mai intelegatori cu copiii.
Ajutati-o pe Sonia